Σνούκερ: Κι άλλος Ο’Σάλιβαν στο Tour

Σνούκερ: Κι άλλος Ο'Σάλιβαν στο Tour

Μετά τον Ρόνι, ο Σον. Δεν είναι άγνωστος στον χώρο του επαγγελματικού σνούκερ ο νικητής της διαδικασίας του Q-Tour.

Το επαγγελματικό σιρκουί του σνούκερ θα έχει ξανά, από του χρόνου και δεύτερο Ο’Σάλιβαν. Μετά τον σούπερ σταρ Ρόνι, επανέρχεται ύστερα από τρία χρόνια απουσίας και ο Σον. Ο 27χρονος Λονδρέζος ήταν ο νικητής της διαδικασίας του Q-Tour, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με το τέταρτο τουρνουά στο Λιντς.

Ο επονομαζόμενος «The Storm» δεν έχει καμία συγγένεια με τον Rocket. Άγνωστος, πάντως, στην πιάτσα δεν είναι. Είχε διατελέσει επαγγελματίας τη διετία 2012-14 και την τετραετία 2015-19, χωρίς κάποια σημαντική διάκριση. Ελπίζει, λοιπόν, η τρίτη προσπάθεια καθιέρωσης να είναι και η… φαρμακερή.

Ο Ο’Σάλιβαν πέρασε μεγάλη ψυχολογική δοκιμασία μέχρι να χαμογελάσει. Γνώριζε ότι προπορευόταν στην κούρσα για την αυτόματη πρόκριση μέσω του Q-Tour, αν και ήταν δεύτερος στην κατάταξη, αφού ο πρωτοπόρος Σι Τζιαχούι εξασφάλισε πρόσφατα διετή κάρτα μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος της WSF. Ο 27χρονος Άγγλος, ωστόσο, ηττήθηκε από τον Πάτρικ Γουίλαν στον 1ο γύρο και δεν πρόσθεσε τίποτα στη συγκομιδή του. Και θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση αν δεν έμεναν στο μηδέν και οι δύο βασικοί διώκτες του. Ο Ντέιβιντ Λίλι και ο Μάικλ Γουάιτ.

Σήμερα, είχε απομείνει να κυνηγά τον Ο’Σάλιβαν μόνο ο 46χρονος Σάιμον Μπέντφορντ. Χρειαζόταν, ωστόσο, να κατακτήσει το τρόπαιο και «αυτοκτόνησε» στον προημιτελικό. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε 3-0 του Ρόμπι ΜακΓκουίγκαν, ηττήθηκε με 4-3 και τέθηκε εκτός μάχης. Ο τελευταίος κατέκτησε κατόπιν τον τίτλο, επικρατώντας 5-3 στον τελικό του Μάικλ Κόλαμ.

Ο 17χρονος ΜακΓκουίγκαν είναι – για όσους δεν γνωρίζουν – ο γιος της μέχρι πρότινος συζύγου του Μαρκ Άλεν. Μαζί του έμαθε τα μυστικά του σνούκερ και φαίνεται ότι η στιγμή που θα γίνει κι αυτός επαγγελματίας δεν θα αργήσει. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει ως wild card σε αρκετά τουρνουά του σιρκουί.

Ελπίζει και ο Γεωργίου

Το προκριματικό Tour θα δώσει και δεύτερη διετή κάρτα, υποψήφιος για την οποία είναι και ο «δικός μας» Μιχάλης Γεωργίου. Ο Αγγλοκύπριος πρωταθλητής γνώριζε προτού πάει στο Λιντς ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον Σον Ο’Σάλιβαν ακόμα κι αν κατακτούσε το τρόπαιο. Έφτασε, όμως, μέχρι τους «8» και τερμάτισε 17ος στη γενική κατάταξη, εξασφαλίζοντας θέση στα πλέι οφ. Οι 16 επιλαχόντες θα συγκροτήσουν ένα νοκ άουτ τουρνουά, ο νικητής του οποίου θα γίνει επαγγελματίας για τη διετία 2022-24. Η ημερομηνία διεξαγωγής του θα οριστεί προσεχώς.

Οι υπόλοιποι δεκαπέντε διεκδικητές είναι οι εξής: Ο θριαμβευτής στο Λιντς, Ρόμπι ΜακΓκουίγκαν και οι Ντέιβιντ Λίλι, Μπεν Μέρτενς, Μάικλ Κόλαμ, Μάικλ Γουάιτ, Σάιμον Μπέντφορντ, Ζιλιέν Λεκλέρκ, Άλεξ Μίλινγκτον, Άλεξ Κλένσο, Χάρβεϊ Τσάνλτερ, Ντάνιελ Γουέλς, Μπράντον Σάρτζεντ, Λίαμ Ντέιβις, Ρος Μιούιρ και Άλφι Λι.

Στο Tour και ο Τόμερσον

Εκτός από δεύτερο Ο’Σάλιβαν, από του χρόνου θα έχουμε και δεύτερο Αυστραλό επαγγελματία (πέρα από τον Νιλ Ρόμπερτσον). Ο λόγος για τον Ράιαν Τόμερσον, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στο Asia Pacific Open Snooker Championship, νικώντας με 6-1 στον τελικό τον συμπατριώτη του (γνωστό κυρίως ως παίκτη pool), Τζάστιν Σάϊτς.

Το τουρνουά αυτό διεξήχθη για πρώτη φορά (στο Μάουντις, λίγο έξω από το Σίδνεϊ) και αποτελούσε ευκαιρία πρόκρισης για παίκτες από την Ασία και την Ωκεανία. Ο Τόμερσον είναι 27 ετών και εδώ και μερικά χρόνια έχει εγκατασταθεί στην Αγγλία, προκειμένου να βελτιώσει το αγωνιστικό του επίπεδο. Ήδη έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα προόδου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις