Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ένας πραγματικός μαχητής

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ένας πραγματικός μαχητής

Μάχη. Τι είναι μία πραγματική μάχη;

Είναι να παλεύεις κάθε μέρα με τον εαυτό σου. Να αντιμετωπίζεις και να βλέπεις στα μάτια τον χειρότερο σου δαίμονα, ο οποίος χαϊδεύει το μυαλό σου, γεμίζοντας το με φόβο. Να βλέπεις πως ο εαυτός σου έχει αλλάξει, πως πρέπει να ζεις διαφορετικά. Να αποδεχθείς την νέα πραγματικότητα, να ξεπεράσεις τις δοκιμασίες που σου βάζει η ζωή ώστε να φτάσεις στην πηγή που θα πιεις το γλυκό νερό της ανακούφισης. Να μην ξέρεις άμα τα όνειρα σου να πραγματοποιηθούν και να καλείσαι να βρεις την δύναμη για να το καταφέρεις κάτω από συνθήκες που λίγων τα στομάχια αντέχουν. Όταν ένα πρόβλημα ξαφνικά εμφανιστεί και απειλεί να καταστρέψει για πάντα την ζωή σου και εσύ πρέπει να διατηρήσεις τον έλεγχο.

Το παιχνίδι σου ανεβαίνει επίπεδο​

Κάποιες από αυτές μερικοί τις συναντούν στην ζωή τους. Ωστόσο ο Ομάρ Ελαμπντελαουί τις είδε όλες τους να του χτυπούν την πόρτα την τελευταία ημέρα του – καταραμένου – 2020. Ένα πυροτέχνημα έσκασε στο πρόσωπο του και όλα άλλαξαν. Έναν χρόνο μετά το συμβάν και μετά από τιτάνιες προσπάθειες του ίδιου και του ιατρικού προσωπικού, εκείνος ξαναέβαλε τα ποδοσφαιρικά του για να επιστρέψει στην βασική ενδεκάδα της Γαλατάσαραι. Είχε υπογράψει με ωραία ευδιάκριτα γράμματα την νίκη του σε μία πραγματική μάχη που του ανέτρεψε την ζωή.

Μία στιγμή…

31 Δεκεμβρίου 2020. Ο πλανήτης μαστίζεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα Χριστούγεννα γιορτάζονται από όλους σε έναν πιο κλειστό κύκλο. Έτσι και στο σπίτι της οικογένειας Ελαμπντελαουί επικρατεί όσο το δυνατόν περισσότερη γιορτινή ατμόσφαιρα για να μπει καλά το νέο έτος. Στην αυλή του σπιτιού φίλοι και συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί και περνούσαν ωραίες στιγμές χαλάρωσης. Κάποια πυροτεχνήματα έσκαγαν ανά διαστήματα, προκαλώντας ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους. Ξαφνικά ένα από αυτά σκάει στο πρόσωπο του πρώην άσσου του Ολυμπιακού και… επικρατεί παγωμάρα. Φασαρία, φωνές, ένα απόλυτο σοκ.

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ένας πραγματικός μαχητής

 

Φτάνοντας στο νοσοκομείο, διαπιστώνονται τα πρώτα εγκαύματα στο μάτι του, τα οποία ήταν τόσο ισχυρά που του είχαν προκαλέσει προσωρινή τύφλωση. Το δέρμα του στην περιοχή εκείνη είχε καταστραφεί και ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Η είδηση του τραυματισμού του ξεσήκωσε κλίμα συμπαράστασης στο πρόσωπο του. Ο Φατίχ Τερίμ (τότε προπονητής της ομάδας) άφησε την οικογένεια του, ταξιδεύοντας για να είναι στο πλευρό του. Όλοι οι συμπαίκτες του πέρασαν από το νοσοκομείο για να του δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερη δύναμη.

Οι γιατροί βέβαια δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι. Μιλούσαν για πιθανότητα  απώλειας της όρασης του και μη αποκατάστασης του τραύματος. Μέσα σε όλον τον πανικό κάποιος… αχαρακτήριστος άνθρωπος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μία φωτογραφία του τραυματία Ελαμπντελαουί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έτυχε να δει από κοντά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αμέσως υπήρξε κίνηση από την Γαλατάσαραι, με την τουρκική ομάδα να προειδοποιεί για νομικές κινήσεις κατά του συγκεκριμένου ανθρώπου που έβγαλε την φωτογραφία. Ο τραυματίας βέβαια ποδοσφαιριστής, απέδειξε την μεγαλοψυχία του, ζητώντας από το κλαμπ να μην κάνει τίποτα. Η απόγνωση συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες, με τον αδελφό του να καταρρέει καθώς δεν άντεξε την θέαση του τραυματισμένου ματιού του.

Με το Golden 21 προβλέπεις σε ποιους 7 αγώνες θα μπουν ακριβώς 21 γκολ και διεκδικείς έως και 21.000 ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο.

Η ανάκαμψη και τα χειρουργεία

Και όμως ο Νορβηγός μπόρεσε να ανατρέψει τα προγνωστικά. Μερικές μέρες από την εισαγωγή του, σταδιακά άρχισε να βλέπει. Στην αρχή έβλεπε μία λάμψη σαν μία ακτίνα φωτός. Όσο πέρναγαν οι εβδομάδες η όραση του επανερχόταν στο αριστερό του μάτι. Αργά και σταθερά. Φυσικά για να καλυτερέψει η κατάσταση του χρειάστηκαν πολλά δύσκολα χειρουργεία, έντεκα τον αριθμό. Η ζημιά στο δέρμα και στο βλέφαρο επιδιορθώθηκε, η όραση του με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων άρχισε να καλυτερεύει, όλοι ήταν συγκρατημένοι αισιόδοξοι. Μάλιστα ένας γιατρός πριν τις επεμβάσεις όταν κλήθηκε να δώσει μερικές δηλώσεις σε ένα μέσο της Τουρκίας, έδινε απειροελάχιστες πιθανότητες στον ποδοσφαιριστή να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, ενώ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει για πάντα χωρίς όραση στο αριστερό του μάτι.

Ευτυχώς ο γιατρός για τον Ελαμπντελαουί δεν επιβεβαιώθηκε. Η όραση του επέστρεψε και εκείνος μπόρεσε να γυμναστεί ξανά. Ατομικά για αρχή για να ξεφεύγει ο νους του από όλα όσα είχαν συμβεί και στην συνέχεια εντάχθηκε ξανά στην ομάδα.

Η επιστροφή του στην δράση.

Η Γαλατάσαραι ήταν δίπλα του σε όλο αυτό το ταξίδι της ανάρρωσης. Τον στήριξε, του έδωσε τον χρόνο που χρειαζόταν και τον βοήθησε ψυχολογικά. Σταδιακά έπαιρνε ξανά την μπάλα στα πόδια του, επιστρέφοντας στις κανονικές προπονήσεις, με τους υπόλοιπους παίκτες. Όλα κυλούσαν ομαλά για να φτάσουμε στην χρυσά κυκλωμένη στο ημερολόγιο του, 21η Φλεβάρη. Ο Ελαμπντελαουί επιστρέφει σε ενδεκάδα, στον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας κόντρα στην Γκεζτεπέ. Ο ίδιος μετά το φινάλε του αγώνα αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την σκέψη του.

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ένας πραγματικός μαχητής

 

«Προφανώς πέρασα δύσκολες στιγμές. Ήταν ένας σκληρός τραυματισμός. Πάλεψα πολύ. Το να επιστρέψω στο γήπεδο ήταν σαν να έκανα το αγαπημένο μου πράγμα. Με έκανε να νιώσω ότι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα για δεύτερη φορά, σαν να ξεκινούσα το ποδόσφαιρο για δεύτερη φορά. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή τη διαδικασία

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τον μάνατζέρ μου, τον δάσκαλο Φατίχ (σ.σ. Τερίμ), όλους τους υπαλλήλους της Γαλατασαράι, τον προπονητή μας Ντομενέκ Τορέντ, τον πρόεδρό μας, τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς μας που πάντα με στήριζαν.

Όλη η Τουρκία με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό που πέρασα. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά για μένα. Το να πάρουμε επίσης τους τρεις βαθμούς στην πρώτη μου εμφάνιση στο γήπεδο μετά από πολύ καιρό, ήταν κάτι που με έκανε ευτυχισμένο».

 

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1495841012220059658

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί τώρα μπροστά του μόνο ποδοσφαιρικές δυσκολίες καθώς πρέπει να βρει τρόπο με τους άλλους συμπαίκτες του να επαναφέρουν ψηλά την Γαλατάσαραι που φέτος διανύει μία άσχημη σεζόν. Βέβαια ο ίδιος μας απέδειξε πως ξέρει από πραγματικές μάχες και έχει μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης. Το χαμόγελο του ζωγραφίζει στο πρόσωπο του την χαρά που βιώνει με την επιστροφή του στο αγαπημένο του άθλημα και πλέον όλα μοιάζουν με έναν κακό εφιάλτη.

Ο Νορβηγός λοιπόν μπόρεσε να νικήσει… δαίμονες που έδειχναν πως θα τον κατασπαράξουν. Μπόρεσε να δώσει ένα μεγάλο παράδειγμα γενναιότητας και να πάει κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό, που έδειχνε πως θα άλλαζε για πάντα μετά το συμβάν. Με θέληση όμως, πίστη και μπόλικη υπομονή μπόρεσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, κλωτσώντας πάλι το μαγευτικό τόπι.

Ομάρ, είσαι ένας πραγματικός μαχητής.

To νέο Golden 21 έφτασε στο Pamestoixima.gr και είναι δωρεάν για όλους!​

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις