Η συγκινητική εξομολόγηση του Σέλμπι

Η συγκινητική εξομολόγηση του Σέλμπι

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του σνούκερ αποκάλυψε ότι θα ζητήσει βοήθεια από ειδικούς για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η είδηση προκάλεσε σοκ και συγκίνηση στους φίλους του σνούκερ, στο περιθώριο των χθεσινών ημιτελικών του Masters. Ο Μαρκ Σέλμπι, ο άνθρωπος που φημίζεται για την ψυχική δύναμη που βγάζει στο τραπέζι, αποκάλυψε ότι τον τελευταίο καιρό παλεύει με τους δαίμονές του.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο τετράκις (και εν ενεργεία) παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε γνωστή τη μάχη που δίνει τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια από ειδικούς. Η κακή εμφάνιση στον προημιτελικό με τον Μπάρι Χόκινς (1-6), ήταν προφανώς η αφορμή για να καταλάβει ο 38χρονος άσος ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Όπως ανέφερε επί λέξει ο Σέλμπι: «Θέλω απλώς να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους και τους συγγενείς μου επειδή τους απογοήτευσα. Αυτήν τη στιγμή δεν είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, υποτροπίασα πρόσφατα και η προσπάθειά μου να το αποκρύψω και να το παίξω δυνατός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το αντιμετωπίσω. Υπόσχομαι ότι θα αναζητήσω βοήθεια και θα γίνω καλύτερος άνθρωπος».

Εκατοντάδες φίλοι του σνούκερ έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ανάμεσα σε όσους απάντησαν ήταν και ο πρόεδρος της WPBSA, Τζέισον Φέργκιουσον, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η διευθύνουσα αρχή του σπορ θα σταθεί στο πλευρό του Σέλμπι – όπως έχει κάνει και με άλλους παίκτες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι μάχη με την κατάθλιψη έχουν δώσει (ή συνεχίζουν να δίνουν) κορυφαίοι άσοι του σνούκερ όπως ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο Γκρέαμ Ντοτ και ο Μαρκ Άλεν. Ανάλογη εξομολόγηση είχε κάνει προ μηνών και ο Γκάρι Γουίλσον.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις