Οι φόροι στα τυχερά παίγνια

Οι φόροι στα τυχερά παίγνια

Αλλαγές επί των φόρων ετοιμάζει η ΕΕΕΠ.

Δεν γνωρίζουμε το κατά πόσον η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σχεδιάζει αλλαγές επί του φόρου παικτών τυχερών παιγνίων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο επικεφαλής της ΕΕΕΠ Δημήτρης Ντζανάτος προχώρησε προ ημερών στην ανάθεση μελέτης που σχετίζεται με το φόρο παικτών τυχερών παιγνίων.

Συγκεκριμένα ανέθεσε στον ορκωτό ελεγκτή -λογιστή Λεωνίδα Καρακίδη να καταρτίσει έκθεση που θα εξετάζει το θεσμικό πλαίσιο φορολόγησης τυχερών παιγνίων. Και αυτή η ανάθεση εν πολλοίς προκαλεί μια απορία, δεδομένου ότι το σχετικό θεσμικό πλαίσιο τροποποιήθηκε μόλις προ λίγων μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, η έκθεση θα πρέπει να παραδοθεί εντός τετραμήνου, με την αμοιβή του κ. Καρακίδη να ανέρχεται σε 13.200 ευρώ. Εάν δε απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος, και η έκθεση παραδοθεί εντός οκταμήνου, τότε ο ανάδοχος θα λάβει ως αμοιβή 26.400 ευρώ. Το εάν το πόνημα Καρακίδη δημοσιοποιηθεί ή όχι θα το μάθουμε μέχρι τον Απρίλιο 2022.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις