Στοίχημα σνούκερ: Καθίστε να το απολαύσετε

Στοίχημα σνούκερ: Καθίστε να το απολαύσετε

Ο τελικός του UK Championship ανάμεσα στον Λούκα Μπρεσέλ και τον Τζάο Σιντόνγκ είναι τόσο ισορροπημένος, που πρέπει να ψάξεις πολύ για να βγάλεις προγνωστικά.

Στην πραγματικότητα, δεν θέλουμε να παίξουμε τίποτα. Δεν παίζει ρόλο η αποτυχία στην πρόταση του χθεσινοβραδινού ημιτελικού – δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που χάνουμε. Οφείλεται στην επιθυμία να παρακολουθήσουμε τον τελικό χωρίς άγχος.

Το γιατί είναι ιστορικό το σημερινό ματς, το αναλύσαμε ήδη. Όχι ότι δεν το ξέρατε δηλαδή. Δύο νέοι παίκτες, με αρκετά «χιλιόμετρα» στις πλάτες τους όμως, διεκδικούν τον πρώτο Triple Crown τίτλο τους. Ο Μπρεσέλ έχει ήδη ένα ranking τρόπαιο στην κατοχή του (το China Championship του 2017) και θέλει κι ένα μεγαλύτερο. Ο Τζάο φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό. Ουσιαστικά τώρα κάνει το πολυαναμενόμενο breakthrough του στο κορυφαίο επίπεδο. Πόσο πιο εντυπωσιακό θα γίνει;

Τα παλιά αποτελέσματα επίσης δεν προσφέρονται για συμπεράσματα. Ο Βέλγος υπερτερεί με 3-1 νίκες, εκ των οποίων όμως η μία ήταν στο Shoot-Out και άλλη μία στην κακή πρώτη επαγγελματική διετία του Τζάο. Άλλος παίκτης ήταν τότε ο Κινέζος και άλλος από το 2019 και μετά. Για να μην πούμε πόσο «μεγάλωσε» τις τελευταίες μέρες.

Αναζητώντας κάτι να πιαστώ, θυμήθηκα τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2005. δεν θα ήταν άστοχο να πεις ότι ο Μπρεσέλ είναι σαν τον Μάθιου Στίβενς. Ο οποίος ήταν λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία από τον έτερο φιναλίστ, είχε διακρίσεις στο παλμαρέ του, αλλά ήθελε το Παγκόσμιο για να πάψει να λογίζεται ως underachiever. Ο Τζάο, πάλι, θυμίζει αρκετά τον Σον Μέρφι. Ο οποίος είχε καταπληκτικές επιδόσεις ως junior αλλά, στα 22 του τότε, δεν είχε πετύχει ακόμα κάτι ξεχωριστό. Και τα έκανε όλα μαζεμένα μέσα σε λίγες μέρες στο Crucible, παίζοντας φουλ επίθεση.

Αν βγει σωστός ο παραλληλισμός, θα νικήσει ο Κινέζος. Και είναι αλήθεια ότι επειδή η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει, χθες βράδυ υπήρχε η αίσθηση ότι ο Τζάο θα γίνει σύντομα ο νέος σταρ του σνούκερ. Σαν να επισκίασε την απίθανη εμφάνιση του Μπρεσέλ κόντρα στον Γουίλσον – αν και έπαιξε οπωσδήποτε ρόλο ότι ο Βέλγος δεν έχει τον ίδιο «αέρα» στον τρόπο που στεκάρει και κινείται.

Ασφαλώς τα πράγματα δεν είναι απλά. Οι αποδόσεις ήταν ισορροπημένες την ώρα που γράφαμε το κείμενο και δύσκολα θα αλλάξουν πριν το live. Ο Μπρεσέλ είναι πιο ολοκληρωμένος, αλλά είδαμε και χθες ότι αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Όλα είναι πιθανά, γι’ αυτό, ό,τι κι αν ποντάρετε, καθίστε να απολαύσετε τον τελικό που ίσως σηματοδοτήσει τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Ο υπογράφων θα ακολουθήσει τη διαίσθηση που τον οδήγησε στον παραλληλισμό με τον παγκόσμιο τελικό του 2005. Όπως και ότι θα γίνει ντέρμπι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες -ίσως και στο decider. Αλλά και να χάσουμε στο στοίχημα, θα βγούμε κερδισμένοι από το θέαμα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Μονό
15:00
Μπρεσέλ - Τζάο
2
1.90
BET: 10 units
Μονό
15:00
Μπρεσέλ - Ζάο
Over 17,5 frames
2.45
BET: 8 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις