Εκτός Masters ο Ντινγκ!

Εκτός Masters ο Ντινγκ!

Η ήττα με 6-3 από τον Σαμ Κρέιγκι, έδωσε τέλος στις λίγες ελπίδες που είχε ο Κινέζος σταρ για το μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων του σνούκερ.

Ήταν εξ αρχής δύσκολο. Με την παρουσία στον τελικό του UK Championship να είναι ο μίνιμουμ στόχος για την παραμονή στο top 16, ο Ντινγκ Τζουνχούι είχε… βουνό να ανεβεί. Και με τη σημερινή ήττα του από τον Κρέιγκι, τέθηκε οριστικά εκτός Masters για πρώτη φορά μετά το 2006!

Ο 34χρονος άσος φεύγει από το Γιορκ με συγκομιδή μόλις 6.500 λίρες από τη νίκη του επί του Τζανγκ Αντά στον 1ο γύρο. Όμως, με την ολοκλήρωση του UK Championship θα αφαιρεθούν από τη διετή συγκομιδή του οι 200.000 πόντοι που αντιστοιχούν στις λίρες που είχε κερδίσει το 2019, όταν κατέκτησε το τρόπαιο.

Έτσι, ο Ντινγκ θα κατρακυλήσει τουλάχιστον στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Και με δεδομένο ότι δύσκολα θα προλάβει το World Grand Prix – είναι 50ός στην ετήσια κατάταξη και πρέπει να φτάσει στον τελικό του Scottish Open – κινδυνεύει να χάσει και την αυτόματη πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Ντινγκ πέφτει από το top 16. Την προηγούμενη, την άνοιξη του 2016, υποχρεώθηκε να παίξει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κάτι που τελικά του βγήκε σε καλό. Ανασυντάχθηκε και όχι μόνο προκρίθηκε στο Crucible, αλλά έφτασε στον τελικό (όπου ηττήθηκε από τον Μαρκ Σέλμπι). Τώρα;

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις