Copa Libertadores: Οι τελικοί της Παλμέιρας

Copa Libertadores

Με τον τελικό του Copa Libertadores να πλησιάζει, ενδιαφέρουν παρουσιάζουν τα ιστορικά στοιχεία. Πόσες φορές έχει βρεθεί σε τελικούς η Παλμέιρας;

Για έκτη φορά στην ιστορία της, η Παλμέιρας έχει καταφέρει να προκριθεί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Το Copa Libertadores. Στις 27 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζει την Φλαμένγκο. Τι έκανε όμως στις προηγούμενες πέντε;

Για πρώτη φορά βρέθηκε στον τελικό του Copa Libertadores, την δεύτερη χρονιά της πραγματοποίησής του, το 1961. Αντίπαλός της η Πενιαρόλ της Ουρουγουάης. Η «Παλμ» δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα, καθώς έχασε με συνολικό σκορ 2-1 στους διπλούς τελικούς.

Το 1968 ήταν η δεύτερη φορά που έφτασε έως τέλους. Δεν τα κατάφερε ούτε σε αυτή την περίπτωση, αφού ηττήθηκε μετά από τρία (!) ματς από την Εστουδιάντες. Οι Αργεντίνοι κέρδισαν το πρώτο ματς με 2-1, ενώ ακολούθησε η νίκη των Βραζιλιάνων με 3-1 στην ρεβάνς. Το τότε φορμάτ προέβλεπε μπαράζ για την ανάδειξη του νικητή, το οποίο κέρδισε η Εστουδιάντες με 2-0 στο ουδέτερο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο.

Χρειάστηκαν να περάσουν 31 χρόνια για να ξαναβρεθεί σε τελικούς η Παλμέιρας. Τρίτη και φαρμακερή όμως. Αυτή την φορά, αντίπαλος ήταν η Ντεπορτίβο Κάλι απ’ την Κολομβία. Ήττα για την βραζιλιάνα στο πρώτο ματς με 0-1, νίκη με 2-1 στον επαναληπτικό του Σάο Πάολο, ωστόσο έπειτα από την διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να σηκώσει την πρώτη της κούπα.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2000, επιχείρησε να διατηρήσει τα σκήπτρα της κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς. Δύο ισοπαλίες οδήγησαν τον επαναληπτικό ξανά στα πέναλτι, όμως αυτή την φορά δεν στάθηκε το ίδιο τυχερή και η Μπόκα έφυγε με το τρόπαιο απ’ το «Μορουμπί» του Σάο Πάολο.

Τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό ήταν πέρυσι, στον βραζιλιάνικο εμφύλιο κόντρα στην Σάντος. Οι 5.000 θεατές στο «Μαρακανά» -ένεκα της πανδημίας- είδαν την «Παλμ» να κερδίζει με 1-0 και να κατακτά την δεύτερη κούπα της ιστορίας της.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσατε αλλού!
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις