Ζάεφ σε ΕΡΤ: Το θέμα του ονόματος της εθνικής στο Euro θα λυθεί

Ζάεφ σε ΕΡΤ: Το θέμα του ονόματος της εθνικής στο Euro θα λυθεί

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, σε μια γραπτή του δήλωση προς την ΕΡΤ την Παρασκευή, μίλησε για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το όνομα και τις εμφανίσεις.

Ο Ζόραν δήλωσε πως το ζήτημα που αφορά την εμφάνιση που φορά τη εθνική του ομάδα στα γήπεδα του Euro 2020 έχει ήδη τεθεί σε συζήτηση και θα λυθεί με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών και τον κανονισμό της UEFA.

Θυμίζουμε ότι στην φανέλα της ομάδας προβάλλονται τα αρχικά FFM, δηλαδή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας.

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει πως η εθνική μας ομάδα εκπροσωπεί την Βόρεια Μακεδονία στη διοργάνωση. Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν είναι δημόσιος φορέας, η εθνική ομάδα είναι, όπως όλες οι εθνικές του κόσμου. Έτσι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί σε όλα τα επίπεδα και σε όλους ότι έχουμε να κάνουμε με την εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα με τα αρχικά της Ομοσπονδίας στην φανέλα,» είπε ο Ζάεφ.

«Έχουμε ήδη θέσει αυτό το ζήτημα στην Ομοσπονδία και θα λύσουμε το πρόβλημα βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του κανονισμού της UEFA την προσεχή περίοδο,» πρόσθεσε.

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη, με σκοπό μας σταδιακά να βρίσκουμε λύσεις με τους γείτονες μας που υλοποιούν και αυτοί την Συμφωνία και να προχωράμε μπροστά με βάση την συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό,» υπογράμμισε τελικώς ο πρωθυπουργός.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις