Σπάει η κατάρα του πρώτου…

Σπάει η κατάρα του πρώτου...

Προγνωστικά μπάσκετ στο Μπαρτσελόνα – Εφές

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Στο final four της Κολωνίας, την Παρασκευή παρακολουθήσαμε δύο συγκλονιστικούς ημιτελικούς, όπου έσπασαν καρδιές. Πρώτη φορά και οι δύο κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ. Πρώτη φορά ήταν τόσο μικρή η διαφορά πόντων, μόλις πέντε συνολικά. Ήρθε η ώρα πιστεύω να δούμε και άλλη μια πρωτιά στα προγνωστικά μπάσκετ. Η ομάδα που έχει κερδίσει την κανονική σεζόν δεν έχει κερδίσει ποτέ το Final Four. Η Μπαρτσελόνα έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Βαριά φανέλα, ικανό προπονητή και πολύ δυνατό ρόστερ. Δεν με γέμισε με το μπάσκετ που έπαιξε όλη τη χρονιά, άλλα ήταν αρκετό για να τη φέρει μέχρι τον τελικό.

Στα περισσότερα παιχνίδια δεν κέρδιζε, απλά υπερίσχυε. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το ίδιο μπορεί να κάνει και σήμερα. Να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία που έχει, με τα πολλά μεγάλα κορμιά μέσα στο καλάθι. Άλλα και τις πολλές ποιοτικές λύσεις που διαθέτει στο Ελ και στην περιφέρεια. Σκεφτείτε ότι φέρνει από τον πάγκο υπερπαίκτες, όπως ο πολυσύνθετος Χάνγκα και ο μεγάλος σκόρερ Χίγγινς. Οπότε λογικά το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του  Νικ Καλάθη, δεν θα φανεί. Ίσως μόνο στην αρχή, όταν θα ψάχνει τα πατήματα της με καινούργιο playmaker. Όσο όμως το παιχνίδι προχωρά και τα πράγματα δυσκολεύουν, θα φαίνεται η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας, σε σχέση με την Εφές.

Η οποία σχεδόν πάντα ξεκινάει καλά, όμως μετά πέφτει και ζορίζεται. Αυτό συνέβη τόσο στα τρία τελευταία ματς της προημιτελικής σειράς με τη Ρεάλ, όσο και στον προχθεσινό ημιτελικό. Όπου πήγαινε αεράτη όσο τις έβγαιναν τα σουτ, άλλα μόλις ανέβηκε η ΤΣΣΚΑ, οι Τούρκοι κατεβάσανε τα χέρια. Λίγο πιο καθαρή σκέψη αν είχαν στο τέλος οι Ρώσοι, τώρα θα μιλάγαμε για άλλο τελικό. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η Εφές. Θεωρώ ότι είναι ικανή, άλλα λίγη.

Θα ξεκινήσει πάλι με ασταμάτητα τρίποντα, που αν τις βγούνε θα της δώσουν προβάδισμα, το πολύ μέχρι το ημίχρονο. ‘Όταν όμως ζεσταθεί η μηχανή της Μπαρτσελόνα, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να αμυνθεί. Κάτι που μπορεί να κάνει εξαιρετικά η Μπαρτσελόνα. Ειδικά με την έλλειψη του πολύ κακού αμυντικά Καλάθη, θα το κάνει ακόμα καλύτερα στη περιφέρεια. Ο Ντέιβις μπορεί να βοηθήσει ιδανικά στις αλλαγές, οπότε ο Μίσιτς και οι υπόλοιποι γκάρντ της Έφες, δεν θα έχουν τόσο εύκολο ρόλο. Το μεγάλο κενό του Νικ επιθετικά και δημιουργικά, θα το καλύψουν ο Χάνγκα και ο Αμπρίνες. Τα line του δεύτερου βγήκαν πολύ χαμηλά και δίνουν ευκαιρίες στα προγνωστικά μπάσκετ.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
21:30
Μπαρτσελόνα – Εφές
1 & over 4,5 πόντοι Αμπρίνες
4.00
funbet
21:30
Μπαρτσελόνα – Εφές
2 ημίχ. /1 τελ.
7.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις