Θα… μιλήσουν οι έδρες

Θα... μιλήσουν οι έδρες

Τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου με διπλή αγωνιστική στην Euroleague είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να περιμένουν οι φίλαθλοι της πορτοκαλί θεάς. Η μάχη έχει γίνει ακόμα πιο έντονη, τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν ενώ μάλλον κανείς δεν μπορεί να δώσει προβάδισμα σε κάποια ομάδα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τους αγώνες αλλά και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία των ομάδων.

Υποχρεωτική νίκη

Στην Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσει η δράση της εβδομάδας, με την γηπεδούχο Εφές (11-10) να φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα (7-14) με αποκλειστικό στόχο την νίκη. Θεωρητικά οι Τούρκοι έχουν το πιο εύκολο έργο συγκριτικά με τις άλλες τρεις ομάδες που ισοβαθμούν και θα θελήσουν να μην μπλέξουν κόντρα στον μαχητικό Ερυθρό Αστέρα. Την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Ζενίτ πλήρωσαν το αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο έχαναν με 53-31 και εν τέλει δεν μπόρεσαν να καλύψουν την διαφορά.

Οι Σέρβοι αντίθετα, κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν πολλά, έμειναν χαμηλά πολύ στην επίθεση (60 πόντοι) και πλέον έχουν το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στην διοργάνωση. Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί η επιθετική λειτουργία της ομάδας. Είναι η χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με 73 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ εκτός έδρας δέχεται 80,4 πόντους κατά μ.ό.

Η Εφές είναι το μεγάλο φαβορί σε αυτό το παιχνίδι και η δική της απόδοση θα κρίνει το αποτέλεσμα. Ο Ερυθρός προέρχεται από εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ρεάλ και αυτό κάνει την Εφές να είναι ακόμα περισσότερο υποψιασμένη για τις δυσκολίες του παιχνιδιού.

Ντέρμπι οκτάδας

Εικοσιπέντε χιλιόμετρα μακριά, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης Φενέρμπαχτσε (11-10) υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ (10-11) του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σε ένα παιχνίδι με έντονο άρωμα play-offs. Η γηπεδούχος προέρχεται από μία τεράστια νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία, μετράει αισίως 6 συνεχόμενες νίκες και έχει καλύψει το χαμένο έδαφος προκειμένου να βρεθεί στην οκτάδα.

Σε πολύ καλή κατάσταση όμως φαίνεται να βρίσκεται και η «ομάδα του λαού», που κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης είδε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να σταματάει στους 30 πόντους, οδηγώντας την σε μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει συνέχειας. Στο σημερινό παιχνίδι όμως θα χρειαστεί περισσότερους από έναν παίκτη να «τραβήξουν» στο σκοράρισμα, ενώ καλείται να πάρει τα μέγιστα από την γραμμή των ψηλών της που είναι πιο πλήρης από αυτή των αντιπάλων της.

Παιχνίδι τελικός και για τις δύο ομάδες. Περιμένω να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες των αστεριών και των δύο ομάδων και να δούμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Η Φενέρ έχει επίσης την νίκη με +10 από τον πρώτο γύρο, που θα θελήσει να κρατήσει σε περίπτωση που ηττηθεί.

Με φόντο την πρώτη θέση

Η πρώτη του βαθμολογικού πίνακα Μπαρτσελόνα (15-6) υποδέχεται την τρίτη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (13-6) και θέλει να εδραιώσει την θέση της στην κορυφή. Εκμεταλλευόμενη τα αρνητικά αποτελέσματα της ΤΣΣΚΑ, η ομάδα του «Σάρας» ανέβηκε στην πρώτη θέση, έχοντας 4 συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση, ενώ είδε τους Μίροτιτς και Ντέιβις να επιστρέφουν, αλλά και τον Βέστερμαν να αναπληρώνει την θέση του Ερτέλ.

Η Ζενίτ έχει ίσως το δυσκολότερο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, διότι μετά την Βαρκελώνη θα ταξιδέψει για το Μιλάνο προκειμένου να αντιμετωπίσει την Αρμάνι. 8-2 το ρεκόρ στα εκτός έδρας παιχνίδια για τους Ρώσους, το καλύτερο στην διοργάνωση, οι οποίοι έχουν επίσης να υπερασπιστούν το +4 από τον πρώτο αγώνα (74-70), ενώ θα είναι και περισσότερο ξεκούραστοι, διότι δεν είχαν υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.

Πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους Καταλανούς, οι οποίοι όμως έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα σε μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Ο Πασκουάλ γνωρίζει πολύ καλά την Μπαρτσελόνα και θα επιχειρήσει να οδηγήσει το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό, καθώς και να περιορίσει την δημιουργία του Νικ Καλάθη.

Ξεκίνησαν οι πιλοτικές μας εκπομπές, μπορείτε να τις βλέπετε και μέσω Instagram αλλά και στο Youtube κανάλι μας. Join!

Δυάδα απόδοσης 2.43
18:00
Εφές - Ερυθρός Αστέρας
1 & Εφές οver 79,5
1.62
20:00
Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ
1
1.50
Μονό
22:00
Μπαρτσελόνα - Ζενίτ
1 (-3,5) & οver 144,5
2.06
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις