Έδρες και ρυθμός βγάζουν σημεία!

Έδρες και ρυθμός βγάζουν σημεία!

Καλή μπασκετοβδομάδα Κουβανέζοι! Η στήλη πήρε ρεπό το «σουκού» και πλέον επανέρχομαι με ”διαβολοβδομάδα” στη Euroleague. Την προηγούμενη βδομάδα πήγαμε εξαιρετικά με επιλογές στο site, στο instagram και στο telegram. Πάμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Σίγουρα η σημερινή μέρα έχει ταυτιστεί με την απώλεια του αγαπημένου όλων μας Κόμπε Μπράιαντ. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα αφιέρωμα σε όσα μας χάρισε ο Black Mamba ως φόρο τιμής.

Ασταμάτητη η Φενέρ

Ξεκινάμε χρονικά, από τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Μακάμπι. Οι Τούρκοι είχαν κερδίσει στον 1ο  γύρο με 75-65 στο Ισραήλ.

Η ομάδα του Κοκόσκοφ είναι η πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση. Με 6 συνεχόμενες νίκες βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την οκτάδα. Τα είπαμε και την προηγούμενη βδομάδα στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, εκεί που πήρε τεράστιο διπλό, με φοβερή εμφάνιση του Ντε Κολό και του Βέσελι. Εντός έχει 4 συνεχόμενες άνετες νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό, Βιλερμπάν, Μπασκόνια και Παναθηναϊκό. Ο Χάμιλτον δόθηκε δανεικός στη Μόρναρ Μπαρ, ενώ αμφίβολοι είναι για απόψε οι Μπαρτέλ και Ντουβερίογλου.

Η Μακάμπι διανύει την καλύτερη περίοδό της από την αρχή της σεζόν, χωρίς όμως να πείθει με το μπάσκετ που παίζει. Στα 4 τελευταία ματς έχει 3 νίκες και μία ήττα στην παράταση από τον Ολυμπιακό. Φαίνεται να έχει λυθεί στην επίθεση και να βρίσκει παραπάνω λύσεις εκτός από τον Ουίλμπεκιν. Για παράδειγμα, απέναντι στη Ρεάλ, την οποία κέρδισε με 86-84, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του ο Ντόρσεϊ, πετυχαίνοντας 30 πόντους. Οι Κοέν και Κάσπι είναι αμφίβολοι.

Εκτίμηση: Καλή η Μακάμπι τελευταία, όμως, η Φενέρ παίζει καλύτερα και σε καμία περίπτωση δεν αφήνει περιθώρια κόντρας. Βλέπω νίκη των γηπεδούχων και αν ασχοληθούμε με το σκορ θα πάω σε υψηλές πτήσεις σε αντίθεση με τον αγώνα του 1ου γύρου που πρότεινα under και επιβεβαιώθηκα εύκολα.

Οι πρώην έχουν μομέντουμ

Λίγο αργότερα γίνεται ο αγώνας της βραδιάς με ελληνικό ενδιαφέρον. Η Αρμάνι υποδέχεται τον Ολυμπιακό με σκοπό να πάρει ρεβάνς για την ήττα με 86-75 στον 1ο γύρο. Οι δυο ομάδες έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς, με τους πρώην ερυθρόλευκους Χάινς, ΛεΝτέι και Πάντερ να αγωνίζονται πλέον στο Μιλάνο.

Οι Ιταλοί έχουν φοβερό ρυθμό μέσα στο 2021. Σε 8 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν ισάριθμες νίκες. Οι 4 εξ αυτών έγιναν στα πλαίσια της Euroleague απέναντι σε Ρεάλ, Βαλένθια, Άλμπα και Μπάγερν. Η ομάδα του Μεσίνα κέρδισε άνετα με 75-51 το σύνολο του Τρινκιέρι. Αυτό το σερί την έχει φέρει στην 4η θέση και με νίκη απόψε μπορεί να ανέβει και στην 3η, εάν η Ζενίτ ηττηθεί στη Βαρκελώνη. Στα θετικά προστίθεται και η επιστροφή του Μίτσοφ, κάτι που δεν είναι σίγουρο για τον Ρολ και τον Σιλντς. Ο μόνος σίγουρα απών είναι ο Μπρουκς.

Οι Πειραιώτες ”αυτοκτόνησαν” στο Κάουνας και ηττήθηκαν με 81-79 ενώ λίγο πριν το τέλος ήταν μπροστά με 72-79. Με 11 νίκες σε 21 αγώνες, βρίσκονται οριακά εκτός οκτάδας. Είναι αξιοσημείωτο πως οι 7 από αυτές τις νίκες έχουν έρθει μακριά από το ΣΕΦ. Ο Σλούκας έχει βρει ρυθμό και είναι ξεκάθαρα το βαρόμετρο της ομάδας φέτος. Το ευχάριστο για τον Μπαρτζώκα είναι η επιστροφή του Λαρεντζάκη, όμως, ο Παπανικολάου θα λείψει για ακόμη ένα παιχνίδι.

Εκτίμηση: Απόψε περιμένω να επικρατήσει η Αρμάνι. Η αλήθεια είναι πως πίστευα πως είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα, όμως, εσχάτως ο Μεσίνα με έχει διαψεύσει και η ομάδα του βγάζει σοβαρότητα. Δε θεωρώ πιθανό να το χρειαστεί για ισοβαθμίες, αλλά ίσως προσπαθήσει να καλύψει και τη διαφορά της αναμέτρησης στο Φάληρο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, δεδομένης της μαχητικότητας των φιλοξενούμενων.

Ξεκίνησαν οι πιλοτικές μας εκπομπές, μπορείτε να τις βλέπετε και μέσω Instagram αλλά και στο Youtube κανάλι μας. Join!

Δυάδα απόδοσης 2.20
20:00
Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι Τελ Αβίβ
1
1.50
21:45
Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός
1
1.47
Combo
20:00
Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι Τελ Αβίβ
1 (-3,5) & over 153,5
2.81
Combo
21:45
Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός
1 (-4,5) & Ολυμπιακός over 64,5
2.30
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις