Δυνατές έδρες, απουσίες και φουλ επίθεση!

Δυνατές έδρες, απουσίες και φουλ επίθεση!

Πέμπτη σήμερα και ξεκινάει το καθιερωμένο μπασκετικό διήμερο της Euroleague. Βέβαια, στην αρχή της εβδομάδας, πήραμε μια πρώτη γεύση, με δύο εξ αναβολής παιχνίδια σε Μαδρίτη και Λιόν. Στοιχηματικά, πέσαμε και εμείς θύματα της έκπληξης του Ερυθρού Αστέρα απέναντι στη Ρεάλ. Πάμε σήμερα να επανορθώσουμε με την ελπίδα να μη δούμε πάλι θαύματα.

Σεφτέ ο Κάτας απέναντι στη μισή Χίμκι

Στον αποψινό αγώνα με ελληνικό ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι είχαν κερδίσει στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης μέσα στη Ρωσία με 78-76.

Το ντεμπούτο του Όντετ Κάτας στον πάγκο του «τριφυλλιού», κάθε άλλο παρά ευχάριστο ήταν. Η ήττα με 100-74 στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ, ήρθε με κάτω τα χέρια, απέναντι στην ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στη Euroleague. Προφανώς ο Ισραηλινός δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης, καθώς δεν είχε προλάβει καλά καλά να γνωρίσει τους παίκτες. Εντός, ο «εξάστερος» παρουσιάζεται καλύτερος, έχοντας πετύχει τις 4 από τις 6 νίκες του. Σκοράρει 79 πόντους και δέχεται σχεδόν 77. Εκτός από τον Παπαπέτρου, στο σημερινό ματς δε θα αγωνιστεί και ο Παπαγιάννης.

Οι Ρώσοι βρίσκονται επίσης σε μεταβατικό στάδιο στον πάγκο της ομάδας. Μετά την ήττα από την Εφές με 99-60, τελείωσε η ανοχή στον Ρίμας Κουρτινάιτις και πλέον ανέλαβε, ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Αντρέι Μάλτσεφ. Στο ντεμπούτο του δεν κατάφερε να αλλάξει και πολλά, καθώς η Χίμκι ηττήθηκε από την Ούνιξ με 93-87 στα πλαίσια της VTB League. Εκτός έδρας, είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης, με 1 νίκη σε 11 παιχνίδια, σκοράροντας 76 πόντους και έχοντας 89,3 πόντους παθητικό. Οι ουραγοί της βαθμολογίας θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Αθήνα και μάλιστα χωρίς τους Σβεντ, Μπούκερ, Μονρό, Τίμα, Βίαλτσεφ, Μπαράσκοφ και αμφίβολο το Γερέμπκο.

Εκτίμηση: Ακόμα κι αν το πρόβλημα στη Χίμκι ήταν ο Κουρτινάιτις, οι σημερινές απουσίες δε μας αφήνουν να στηρίξουμε τους Ρώσους. Έρχονται μισοί στην Αθήνα, και ο σοβαρός Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει. Βέβαια και οι πράσινοι δεν έχουν αμελητέες απουσίες. Ειδικά ο Παπαγιάννης ήταν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες τον τελευταίο καιρό. Άσσος λοιπόν, με μικρό χάντικαπ, σε δυάδα.

Προϋποθέσεις για μεγάλο σκορ

Λίγο αργότερα, στη Λιόν, η Βιλερμπάν φιλοξενεί τη Βαλένθια. Οι Ισπανοί είχαν δυσκολευτεί στην πρεμιέρα, νικώντας με 65-63.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από «διπλή» μονομαχία με τον Ολυμπιακό. Την περασμένη βδομάδα νίκησαν στο ΣΕΦ, αλλά την Τρίτη, στον εξ αναβολής αγώνα της 10ης αγωνιστικής, ηττήθηκαν εντός μετά από παράταση. Στο γήπεδό τους έχουν 4 νίκες σε 10 ματς, σκοράρουν 79 πόντους και δέχονται 82. Εκτός για απόψε είναι και πάλι ο Νουά, ενώ αμφίβολοι είναι ο Φολ και ο Γουάλτον.

Η Βαλένθια προέρχεται από μεγάλη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 91-71. Πλέον βρίσκεται στο όριο της οκτάδας με 11 νίκες σε 20 παιχνίδια. Εκτός έδρας έχει 4 νίκες σε 10 ματς, σκοράρει 82 πόντους και δέχεται 83,5. Γενικότερα οι αγώνες της έχουν ρυθμό και ψηλό σκορ. Οι Μαρίνκοβιτς και Πρέπελιτς είναι και πάλι αμφίβολοι, ενώ ο Ντούμπλιεβιτς που φαίνεται να ταλαιπωρείται ακόμα από κορωνοϊό, δίνεται εκτός για ακόμη μια φορά.

Εκτίμηση: Η Βιλερμπάν είναι μια αθλητική και γρήγορη ομάδα και η Βαλένθια έχει ταλέντο στην επίθεση. Η εικόνα των δύο μονομάχων σε συνδυασμό με τους μέσους όρους τους, οδηγεί σε ένα ματς με ψηλό σκορ, που θα συνδυαστεί με την προηγούμενη επιλογή σε μια δυάδα διπλασιασμού.

Ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη

Τέλος θα πάμε στο Ισραήλ, όπου η Μακάμπι αντιμετωπίζει τη Ρεάλ, σε μια αναμέτρηση δύο παραδοσιακών δυνάμεων της Euroleague. Στον πρώτο γύρο, η «βασίλισσα» δεν είχε αφήσει περιθώρια, κερδίζοντας με 79-63.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου προέρχεται από νίκη επί της Μπασκόνια με 91-82. Με 9 νίκες σε 20 αγώνες, διατηρεί την επαφή της με την οκτάδα, όμως πρέπει να εκμεταλλευτεί περισσότερο την έδρα της, στην οποία έχει μόλις 5 νίκες σε 10 αγώνες. Μοναδική απουσία για απόψε είναι ο Κοέν.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από πολύ κακή εμφάνιση και ήττα με 79-77 από τον Ερυθρό Αστέρα στη Μαδρίτη. Κοιτώντας λίγο πιο πίσω, θα δούμε τη νίκη στην παράταση επί της Μπάγερν και ακόμα μια εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι. Ο Λαπροβίτολα ανεβαίνει, ο Τόμπκινς προσπαθεί,  ο Ταβάρες παίζει στα κόκκινα και δεν ξέρω πόσο θα αντέξει, ο Τάιους ήρθε για να τον βοηθήσει, ο Κάρολ είναι ή του ύψους ή του βάθους, ο Αμπάλντε και ο Ντεκ κινούνται σε ρηχά νερά και όλα αυτά με τους Ράντολφ, Γιουλ και Ρούντι να είναι εκτός με τραυματισμούς.

Εκτίμηση: Η Μακάμπι θέλει μια μεγάλη νίκη που θα της δώσει ψυχολογία για να παλέψει για την οκτάδα. Η Ρεάλ δεν τρομάζει και ειδικά εκτός έδρας. Όλοι θυμόμαστε πως πέρασε στην προηγούμενη διαβολοβδομάδα από ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Θα στηρίξω τους γηπεδούχους που δίνονται αουτσάιντερ στο αποψινό ματς.

Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Δυάδα απόδοσης 2.10
21:00
Παναθηναϊκός - Χίμκι
1 (-3,5)
1.50
21:45
Βιλερμπάν - Βαλένθια
Over 152,5
1.40
Μονό
21:05
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης
1
2.20
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις