Ήρθε η ώρα των «μπλε σαμουράι»

προγνωστικά

Μακροχρόνιες επιλογές από τα επερχόμενα Κύπελλα Εθνών σε Ασία και Αφρική που φτάνουν το 8.00 έχει ο #Bats.

Asian Cup και AFCON ξεκινούν την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα, και μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σήμερα. Πάμε να δούμε τα μακροχρόνια προγνωστικά από τις δύο διοργανώσεις.

Προγνωστικά: Asian Cup 2023

Με χρονική σειρά, ξεκινάμε με το Ασιατικό Κύπελλο Εθνών, που διεξάγεται στο Κατάρ. Μετά το Μουντιάλ, οι Καταριανοί ανέλαβαν και τη διοργάνωση του κυπέλλου Ασίας, με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Παρελθόν αποτέλεσε μετά από λίγους μήνες στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Κεϊρόζ, με τον Τιντίν Μάρκεθ να αναλαμβάνει. Σήμερα, κόντρα στον Λίβανο θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ισπανός, ο οποίος έχει να διαχειριστεί ένα αδύναμο ρόστερ με παίκτες που αγωνίζονται αποκλειστικά στο Κατάρ.

Από την άλλη, η Σαουδική Αραβία εντυπωσίασε στο τελευταίο της μεγάλο τουρνουά, με τη νίκη κόντρα στη μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή. Μπορεί ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, Ερβέ Ρενάρ, να αποχώρησε, αλλά τη θέση του πήρε ο πολύπειρος Ρομπέρτο Μαντσίνι. Έχει βατό όμιλο με αντίπαλους την Ταϊλάνδη, το Κιργιστάν και το Ομάν, δύσκολα θα χάσει την πρωτιά και κατά πάσα πιθανότητα ο δρόμος για τα ημιτελικά θα είναι ανοιχτός. Αρχικό μας ποντάρισμα λοιπόν, το να τερματίσει ψηλότερα η Σαουδική Αραβία από το Κατάρ, με απόδοση 1.96 στη WinMasters.

Ποιος θα το σηκώσει όμως;

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποια ομάδα θα αναδειχθεί νικήτρια. Θα στηρίξουμε την Ιαπωνία σε απόδοση 3.20 στη Fonbet, ενώ κι η επιλογή να φτάσει στον τελικό φτάνει το 2.20 στο Pamestoixima.gr. Πάντα οι Ιάπωνες είναι το φαβορί της διοργάνωσης, όμως αυτή τη φορά έχουν τον πρώτο λόγο και αξίζει να ποντάρουμε σε αυτούς. Με τον μακροβιότερο προπονητή της ιστορίας τους, τον Χατζίμε Μοριγιάσου, έχουν 50 νίκες σε 73 παιχνίδια και πλην της ήττας στον τελικό του Asian Cup 2019, μετρούν μόνο επιτυχίες.

Το ρόστερ τους είναι υπερπλήρες, με μοναδική σοβαρή απουσία αυτήν του Κιόγκο. Ακόμα κι αυτός όμως καλύπτεται επαρκέστατα από τους Ουέντα, Μιτόμα, Ντόαν, Μιναμίνο, Μαέντα, Ασάνο και Κούμπο. Έντο και Μορίτα αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο της διοργάνωσης στα χαφ, ενώ και στην άμυνα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα ονόματα όπως ο Τομιγιάσου, ο Ιτακούρα κι ο Ίτο. Οι ανταγωνιστές της Ιαπωνίας δεν πείθουν, καθώς Νότια Κορέα και Ιράν δε βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους, ενώ το Κατάρ πολύ δύσκολα θα επαναλάβει την έκπληξη του 2019.

Προγνωστικά: AFCON 2023

Στην Αφρική τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Φαβορί είναι το Μαρόκο που εντυπωσίασε στο Μουντιάλ, κάνοντας την καλύτερη πορεία αφρικανικής ομάδας στην ιστορία. Ωστόσο, εδώ ο ανταγωνισμός είναι αρκετά αξιόλογος. Η Σενεγάλη διαθέτει πλήθος ονομάτων, η διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού έχει κατεβάσει δυνατή ομάδα, η Νιγηρία βρίθει ταλέντου, η Αίγυπτος έχει τον Σαλάχ και όχι μόνο, ενώ και ομάδες όπως η Γκάνα, η Αλγερία κι η Τυνησία μπορούν να ελπίζουν για κάτι καλό.

Ενδιαφέρον προκαλεί ο φαβοριτισμός της Αλγερίας έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού για το ποια ομάδα θα φτάσει πιο μακριά. Εξαιρετικοί εδώ και καιρό οι Αλγερινοί, με δυνατό ρόστερ, αλλά κι οι «ελέφαντες» έχουν μονάδες με τεράστια ποιότητα. Στη χειρότερη περίπτωση για τους διοργανωτές (σε λογικά επίπεδα πάντα), θα συναντήσουν την Αλγερία στα προημιτελικά, αν τερματίσουν δεύτεροι στον όμιλο. Αν προσπεράσουν τη Νιγηρία θα έχουν καλύτερη κλήρωση, οπότε αξίζει να ποντάρουμε να τερματίσει ψηλότερα η Ακτή Ελεφαντοστού, με απόδοση 1.90 στη WinMasters.

Συμπληρωματικά, θα επιλέξουμε να τερματίσει η Γουινέα στις πρώτες δύο θέσεις του τρίτου ομίλου, κάτι που πληρώνει 2.80 στη Novibet. Δεν πείθει το Καμερούν που δεν έχει τα ονόματα του παρελθόντος, ενώ αντίθετα η Γουινέα είναι από τις ελπιδοφόρες δυνάμεις του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Και το γεγονός πως θα έχει την Σενεγάλη στην τρίτη αγωνιστική, η οποία πιθανόν να είναι αδιάφορη τότε, βοηθά.

Κόντρα στο μεγάλο όνομα

Τελευταία μας επιλογή είναι κι η… βόμβα της στήλης, με μεγάλο ρίσκο βέβαια. Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, σε μια κατηγορία που φαβορί είναι ο Σαλάχ. Πάντως ο Αιγύπτιος στις μεγάλες διοργανώσεις δεν έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του με την εθνική ομάδα. Τις τρεις προηγούμενες φορές που αγωνίστηκε στο AFCON έβαλε από δύο γκολ, ενώ και στο Μουντιάλ του 2018 σκόραρε άλλα τόσα. Παράλληλα, η Αίγυπτος δε γεμίζει το μάτι και δεν αποκλείεται να μείνει εκτός νωρίς.

Εμείς θα επιλέξουμε τον Όσιμεν στο 8.00 της Novibet. Ο στράικερ της Νάπολι έχει 20 γκολ σε 28 συμμετοχές με την εθνική και θέλει να αποδείξει πολλά στους ποδοσφαιρικούς γίγαντες που επιθυμούν να τον αποκτήσουν. Παράλληλα, η Νιγηρία μπορεί να φτάσει μακριά, κι η απουσία του Μπόνιφεϊς θα μοιράσει σε μικρότερο βαθμό τα γκολ της ομάδας.

Σούπερ τριπλή προσφορά* για όλο το 2024!

Μακροχρόνιο Κυπέλλου Ασίας
Να τερματίσει ψηλότερα: Κατάρ vs Σαουδική Αραβία
Σαουδική Αραβία
1.96
BET: 25 units
Μακροχρόνιο Κυπέλλου Ασίας
Να φτάσει στον τελικό
Ιαπωνία
2.20
BET: 22 units
Μακροχρόνιο Κυπέλλου Ασίας
Νικητής
Ιαπωνία
3.20
BET: 15 units
Μακροχρόνιο Κυπέλλου Εθνών Αφρικής
Να τερματίσει ψηλότερα: Αλγερία vs Ακτή Ελεφαντοστού
Ακτή Ελεφαντοστού
1.90
BET: 25 units
Μακροχρόνιο Κυπέλλου Εθνών Αφρικής
Όμιλος Γ': Να τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις
Γουινέα
2.80
BET: 17 units
Μακροχρόνιο Κυπέλλου Εθνών Αφρικής
Πρώτος σκόρερ
Όσιμεν
8.00
BET: 6 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις