Προγνωστικά σνούκερ: Σι… είπας στο 2.23

προγνωστικά σνούκερ

H ρεβάνς ανάμεσα στον Σον Μέρφι και τον Σι Τζιαχούι, απασχολεί τον #snookerbet στα σημερινά προγνωστικά σνούκερ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Την αναγκαία (και αναπόφευκτη) απουσία μας λόγω του Πάσχα κάλυψε ικανοποιητικότατα με προγνωστικά σνούκερ ο Νίκος Μποζιονέλος. Σήμερα, όμως, επιστρέφουμε… σοφότεροι με τα τελευταία ματς του 1ου γύρου.

Το σημερινό πρόγραμμα είναι χορταστικό, αφού περιλαμβάνει τους αγώνες παικτών που έχουν ξεχωρίσει μες στο 2023. Στις 12:00, αρχίζουν τη μάχη τους ο Κάιρεν Γουίλσον με τον Ράιαν Ντέι και θα την ολοκληρώσουν στο δεύτερο σκέλος, με έναρξη απόψε στις 21:00. Στις 12:00 θα συνεχίσουν από το 6-3 τον αγώνα τους οι Τζακ Λισάουσκι και Νοπόν Σαενγκχάμ.

Δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε στοιχηματικά με τους δύο αυτούς αγώνες. Δεν θα ασχοληθούμε από επιλογή και με την πρεμιέρα του Μαρκ Σέλμπι, κόντρα στον Ματ Σελτ. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής διανύει περίοδο φόρμας, έστω και χωρίς να λάμπει, αλλά ο αντίπαλος είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμος. Θα παρακολουθήσουμε το πρώτο σκέλος και θα επανέλθουμε το βράδυ.

Ίσως όχι τόσο υπολογίσιμος όσο ο Άντονι Μαγκίλ, ο οποίος δικαίωσε όσους περίμεναν να κοντράρει στα ίσα τον Τζαντ Τραμπ. Το 6-3 του Σκωτσέζου στο χθεσινό πρώτο σκέλος, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019. Είναι εφικτό να γυρίσει; Προφανώς και ναι, αλλά εύκολο δεν το λες.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, talk of the town στον μικρόκοσμο του σνούκερ έχει γίνει ο Χοσεΐν Βαφάι. Ο οποίος ύστερα από την εντυπωσιακή νίκη του με 10-6 επί του Ντινγκ Τζουνχούι, έκανε ευθεία επίθεση στον προσεχή αντίπαλό του στη φάση των «16» – που δεν είναι άλλος απ’ τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν.

Ο Ιρανός είχε δείξει ότι έχει απωθημένα με τον Rocket από πέρυσι – ο αγώνας τους, όμως, αρχίζει την Παρασκευή. Αύριο θα γράψουμε περισσότερα, σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με ένα άλλο ζευγάρι που κουβαλάει ίντριγκα από το παρελθόν. Αυτό του Σον Μέρφι με τον Σι Τζιαχούι.

Προγνωστικά σνούκερ: Μετάνισε ο Σον

Ο αγώνας αρχίζει απόψε στις 21:00 και πολλοί θα θυμάστε ότι αποτελεί τη ρεβάνς του UK Championship του 2021. Τότε που ο Σι, ο οποίος μετείχε στο τουρνουά ως ερασιτέχνης, είχε νικήσει 6-5 τον Magician, προκαλώντας την ιστορική δήλωση του τελευταίου: «Με νίκησε ένας παίκτης που δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στο κτίριο!»

Ο Μέρφι δεν τα είχε βάλει με τον Σι, αλλά με το World Snooker Tour, επειδή θεωρούσε άδικο ταλαντούχοι ερασιτέχνες να συμμετέχουν στα επαγγελματικά τουρνουά. Λίγο καιρό αργότερα ζήτησε συγγνώμη – και το επανέλαβε μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης, στην οποία ήταν παρών.

Όπως και να ‘χει, ο ταλαντούχος Κινέζος είναι ξανά επαγγελματίας από το καλοκαίρι του 2022. Κέρδισε επάξια θέση στο Crucible, νικώντας μεταξύ άλλων τους Τομ Φορντ (10-5) και Τζόρνταν Μπράουν (10-7). Και απειλεί με νέο κάζο τον πιο φορμαρισμένο παίκτη των τελευταίων μηνών. Ή μήπως όχι;

Ο Μέρφι δεν παύει να είναι ανώτερος και πολύ πιο έμπειρος. Δεν βλέπει τον αγώνα ως ρεβάνς – θα ήταν μικροπρέπεια. Ο Σι είναι ικανός για τη ζημιά, αλλά ο αντίπαλος έχει αλλάξει. Έχει χάσει κιλά (βλέπετε πώς ήταν το σουλούπι του στη φωτογραφία του Νοέμβρη του 2021) και διψά για τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.

Ξεκινάμε με πρόταση στο under 15,5 frames, ποντάροντας σε σχετικά άνετη επικράτηση του Μέρφι. Κρατήστε κάτι ακόμη και αξιολογήστε το όπως θέλετε: Η τελευταία φορά που δεν είχαμε κανέναν Κινέζο στους «16» του Παγκοσμίου ήταν το 2014. Και ο Σι είναι ο τελευταίος που απέμεινε μετά τους αποκλεισμούς των Ντινγκ, Φαν, Πανγκ και Σι.

ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Προγνωστικά σνούκερ: Δυνατός οιωνός

Ο Τζο Πέρι έχει πάρει προβάδισμα 7-2 έναντι του Ρομπ Μίλκινς στον αγώνα που επηρεάστηκε από την εισβολή ακτιβιστών το βράδυ της Δευτέρας. Δεν ξέρουμε πόσο επηρέασε την εξέλιξη η επανέναρξή του απ’ το μηδέν – αν και προχθές είχαν προλάβει να παίξουν μόλις μερικές στεκιές στο πρώτο frame.Προγνωστικά σνούκερ: Σι... είπας στο 2.23

Η ουσία είναι ότι ο Μίλκινς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στο ντεμπούτο του ως seed. Και είναι πιο πολύ οι δικές του αδυναμίες που έχουν δημιουργήσει αυτήν τη διαφορά υπέρ του Gentleman. Και επειδή μας αρέσουν οι προλήψεις και οι οιωνοί, δείτε τι θυμηθήκαμε.

Ο Πέρι πέτυχε την τελευταία νίκη του στο Crucible το 2018 και μάλιστα επί του Μαρκ Σέλμπι (10-4). Η σύμπτωση είναι ότι και τότε, είχε νικήσει στον τελευταίο προκριματικό γύρο τον καλό του φίλο, Μαρκ Ντέιβις. Επίσης, το προβάδισμα επί του Σέλμπι ήταν 4-0 στο mid session και 7-2 με τη λήξη του πρώτου σκέλους. Όπως ακριβώς και τώρα, κόντρα στον Μίλκινς!

Το δεύτερο σκέλος αρχίζει αύριο στις 11:30 και το 10-4 μοιάζει να είναι γραμμένο στ’ αστέρια. Μπορεί και όχι, φυσικά. Ένα fun bet στο 4.70 της Fonbet, λέμε να το ρίξουμε πάντως.

Όλα τα προγνωστικά μου

Μονό
21:00
Μέρφι - Σι
Under 15,5 frames
2.23
BET: 10 units
Fun bet
11:30
Μίλκινς - Πέρι (2-7)
4-10 ακριβές σκορ
4.70
BET: 3 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις