Αγγλία – Σενεγάλη

Αγγλία - Σενεγάλη

Ζευγάρι: Αγγλία – Σενεγάλη

Ημερομηνία: 4 Δεκεμβρίου 2022 – Ώρα (GR): 21:00

Γήπεδο: Αλ Μπαΐτ Στάντιουμ (42.000) – Πόλη: Αλ Κορ

Αποδόσεις: 1.583.806.90

Διαιτητής: Ίβαν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)

Το Πανόραμα και οι βαθμολογίες του Μουντιάλ 2022

Παράδοση

Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά, σε επίσημους ή φιλικούς αγώνες.

Σε τελική φάση Μουντιάλ

Πρώτη φορά συναντιούνται σε τελική φάση Μουντιάλ.

Αγγλία

Ρεπορτάζ: Έκανε το αυτονόητο χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα και πήρε την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου με επτά βαθμούς. Το εμφατικό 6-2 της πρεμιέρας επί του Ιράν ακολουθήθηκε από μια λευκή ισοπαλία με τις ΗΠΑ. Έκλεισε με άνετη νίκη (3-0) επί της Ουαλίας. Το ροτέισον του Σάουθγκεϊτ όχι μόνο δεν κόστισε αλλά απέδωσε και καρπούς, καθώς και τα τρία γκολ προήλθαν από αναπληρωματικούς. Ο Ράσφορντ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 50’ και πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι Ουαλοί, ο Φόντεν διπλασίασε τα τέρματα των Άγγλων με τελείωμα εξ επαφής, έπειτα από σέντρα του Κέιν. Ο Ράσφορντ σκόραρε ξανά στο 68’ για το τελικό 3-0, έπειτα από ασίστ του Κάλβιν Φίλιπς. Μπαίνει ως το μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση με την Σενεγάλη, αφού στόχος φυσικά είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Stat attack:

  • Είναι αήττητη σε 17 αναμετρήσεις με ομάδες από την Αφρική, με συνολικό απολογισμό 12-5-0. Σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.
  • Έχει δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα σε αγώνες στη φάση των «16». Προκρίθηκε τις πέντε φορές και αποκλείστηκε τις δύο.

Αγωνιστικά νέα: Αποχώρησε από την αποστολή και επέστρεψε στην Αγγλία για προσωπικούς λόγους ο Γουάιτ.

Πώς παίζει: Και στα τρία ματς των ομίλων ο Σάουθγκεϊτ επέλεξε το 4-2-3-1, δεδομένης της ποιοτικής υπεροχής των «τριών λιονταριών» αναμένεται να μην αλλάξει κάτι. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων σε σχέση με το ματς με την Ουαλία, αλλά δεν αποκλείεται παίκτες όπως ο Φόντεν κι ο Ράσφορντ να πάρουν ξανά την ευκαιρία τους.

Πιθανή εντεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Μπέλινγχαμ, Ράις – Σάκα, Μάουντ, Ράσφορντ – Κέιν.

Mountial.gr – Το απόλυτο site για το Μουντιάλ 2022!

Σενεγάλη

Ρεπορτάζ: Νίκη και μόνο νίκη χρειαζόταν στο κρίσιμο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με το Εκουαδόρ και τα κατάφερε. Δίκαια οι πρωταθλητές Αφρικής επικράτησαν με 2-1 και προκρίθηκαν στους «16» του Μουντιάλ. Η Σενεγάλη είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ήταν η μόνη ομάδα που φάνηκε να έχει διάθεση να παίξει για το τρίποντο. Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Σαρ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 44’. Όπως ήταν λογικό οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Ισημερινός κυνηγούσε το γκολ και η Σενεγάλη αμυνόταν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καϊσέδο σόκαρε τους Αφρικανούς ισοφαρίζοντας στο 67’, όμως η χαρά του Εκουαδόρ κράτησε μόνο τρία λεπτά. Ο Κουλιμπαλί με σουτ με τη μία έπειτα από κακή απομάκρυνση της άμυνας σκόραρε για το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος και χάρισε την πρόκριση στους Σενεγαλέζους.

Stat attack:

  • Έχει απολογισμό 1-3-1 απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες, με τη μοναδική της ήττα να έρχεται σε αυτό το Μουντιάλ από την Ολλανδία (0-1).
  • Δεύτερη πρόκριση στη φάση των «16» του Μουντιάλ σε τρεις συμμετοχές. Η πρώτη ήταν το 2002, με την Σενεγάλη να μένει στο 1-1 με την Σουηδία και να την αποκλείει στην παράταση με χρυσό γκολ του Καμαρά.

Αγωνιστικά νέα: Παραμένει χωρίς τον Κουγιατέ που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα με την Ολλανδία. Εκτός λόγω τιμωρίας κι ο πολύτιμος χαφ Ιντρίσα Γκέιγ.

Πώς παίζει: Με τετράδα στην άμυνα και στα τρία ματς μέχρι στιγμής, στα δύο κρίσιμα (με Ολλανδία και Εκουαδόρ) με 4-3-3, με 4-4-2 κόντρα στο Κατάρ. Αναμένεται λοιπόν ο Σισέ να προτιμήσει το 4-3-3, ίσως με κάποιες μικρές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς.

Πιθανή εντεκάδα (4-3-3): Ε. Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Τζέικομπς – Ν. Μεντί, Σις, Π. Γκέιγ – Σαρ, Ντιατά, Ντιά.

Προγνωστικά

Σκληροτράχηλη και ποιοτική ομάδα η Σενεγάλη, όπως απέδειξε και στη φάση των ομίλων. Θα δυσκολέψει σίγουρα την Αγγλία όμως εννοείται πως τα «τρία λιοντάρια» είναι το φαβορί. Έχουν την εμπειρία, τα ονόματα, τη δίψα για διάκριση και δείχνουν να κρατούν χαμηλά την μπάλα μέχρι στιγμής. Φάνηκε ωστόσο κι ότι η Αγγλία βρίσκεται μακριά από την τελειότητα. Ακόμα και χωρίς τον Μανέ η Σενεγάλη έχει ευχέρεια στο γκολ. Αδικεί τους παίκτες του Σισέ το 2.35 του goal/goal, για εμάς όμως αποτελεί ευκαιρία.

  • Special bet: Τα εννιά γκολ σε τρία ματς έδειξαν ότι οι Άγγλοι βρίσκονται στα καλά τους επιθετικά, αφήνοντας πίσω την τραγική εικόνα του Nations League. Θα θελήσουν να πάρουν όσο πιο εύκολα μπορούν τη νίκη πριν αρχίσουν τα πιο ζόρικα ματς κι αυτό προϋποθέτει να μπουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Στο 2.80 βρίσκουμε το να σκοράρει η Αγγλία και στα δύο ημίχρονα.
  • Players bet: Τρία ματς χωρίς γκολ είναι πολλά για τον πρώτο σκόρερ του προηγούμενου Μουντιάλ, Χάρι Κέιν. Σίγουρα θα ψάξει να βρει ένα τέρμα και μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που κερδίσει πέναλτι η Αγγλία θα το εκτελέσει αυτός. Ποντάρουμε στο να σκοράρει με απόδοση 2.25.
  • Fun bet: Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι το παιχνίδι αναμένεται να πάρει από νωρίς μια άγρια ομορφιά. Δεν είναι ουτοπικό το σενάριο να δούμε ένα γκολ από κάθε ομάδα στο πρώτο ημίχρονο κι όλα να κριθούν στο δεύτερο. Το 1-1 στο ημίχρονο βρίσκεται σε απόδοση 10.00.

Αποδόσεις κατάκτησης από τη Novibet

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις