Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα ανατροπών

Προγνωστικά σνούκερ: Δυάδα ανατροπών

Με 6-3 υπέρ των αουτσάιντερ επαναρχίζουν δύο αναμετρήσεις, σήμερα στις 21:00. Και περιμένουμε να έρθει... τούμπα τουλάχιστον η μία.

Το πόσο δύσκολη υπόθεση είναι τα προγνωστικά σνούκερ, φάνηκε και στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το +3,5 του Τζέιμι Τζόουνς κόντρα στον κάτοχο του τίτλου, Μαρκ Σέλμπι, πέρασε μάλλον απρόσμενα (αφού ο Ουαλός είχε βρεθεί να χάνει 8-3, προτού «λυγίσει» με 10-7). Αντίθετα, δεν δικαιώθηκε η εκτίμησή μας για over 15,5 frames στο ματς του Τζάο Σιντόνγκ με τον Τζέιμι Κλαρκ. Ο Κινέζος δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του και τον συνέτριψε με 10-2.

Τα φαβορί επικράτησαν, λοιπόν, ενώ δεν φαίνεται προοπτική έκπληξης στον ορίζοντα ούτε στον αγώνα του Ρόνι Ο’Σάλιβαν με τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ. Αν και ο Rocket βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή του, προκαλώντας… κοκομπλόκο στον αντίπαλό του. Το 6-3 δεν είναι μη ανατρέψιμο, αλλά δεν δίνει και πολλές ελπίδες στον Angry Farmer.

Δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε στοιχηματικά και με τον άλλο αγώνα που αρχίζει στις 16:30. Τον ουαλικό εμφύλιο ανάμεσα στον Μαρκ Γουίλιαμς και τον Μάικλ Γουάιτ, αλλά ίσως είναι καλύτερα. Ο αγώνας είναι αρκετά απρόβλεπτος και είναι προτιμότερος ο ζωντανός στοιχηματισμός, ύστερα από τα πρώτα δύο-τρία frames.

Έχουμε, όμως, ενδιαφέροντες αγώνες το βράδυ.

Με το Golden 21 προβλέπεις σε ποιους 7 αγώνες θα μπουν ακριβώς 21 γκολ και διεκδικείς έως και 21.000 ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο.

Σον Μέρφι – Στίβεν Μαγκουάιρ (21:00 – συνέχεια από 3-6)

Η κόντρα που είχε κάποτε ο Σον Μέρφι με τον Στίβεν Μαγκουάιρ φαίνεται να έχει ξεθυμάνει. Από το 2004, άλλωστε, που είχε λάβει χώρα το περιστατικό με το frame που έχασε ο Σκωτσέζος, επειδή είχε ξεχάσει το τεμπεσίρι του, έχει περάσει… η μισή ζωή του καθενός. Το πρώτο σκέλος διεξήχθη σε καλό κλίμα χθες το βράδυ, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα καλό ποιοτικά.

Κανείς από τους δύο παίκτες δεν έπιασε ιδιαίτερα καλή απόδοση στο δυνατό του σημείο. Το σκοράρισμα. Τα περισσότερα frames ήταν «κλειστά» και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με τον Μαγκουάιρ να υπερτερεί ελαφρώς σε όλους τους τομείς. Ο Μέρφι μείωσε σε 6-3 με break 79 (το υψηλότερο έως τώρα στον αγώνα) και διατήρησε βάσιμες ελπίδες ανατροπής, αλλά πόσο είναι εφικτή αυτή;

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 20ο5 δεν έχει πείσει ότι είναι ικανός για επανάληψη της περσινής πορείας. Πιο πολύ μοιάζει να έχει το μυαλό του στον σχολιασμό αγώνων για το BBC, κάτι που έκανε και χθες το πρωί (με το πρώτο σκέλος του αγώνα του Σέλμπι) όσο και σήμερα (με το δεύτερο του Τζάο)! Πού να μην αγωνιζόταν κιόλας, λίγες ώρες αργότερα… Να έφταιξε, άραγε, αυτό για την απόδοσή του χθες;

Ο Μαγκουάιρ, πάλι, δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι. Οι εκφράσεις του χθες, μαρτυρούσαν ότι δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από τον εαυτό του παρά το 6-3. Και ξέρουμε πόσο εύθραυστος ψυχολογικά είναι, αν κάποια πράγματα του πάνε στραβά ή αρχίσει να δέχεται πίεση από τον αντίπαλο.

Το over 16,5 frames προσφέρεται σε ικανοποιητική απόδοση και λέμε να το τιμήσουμε. Όχι τόσο επειδή μας εμπνέει ο Μέρφι, όσο επειδή δεν πείθει ο Μαγκουάιρ ότι μπορεί να νικήσει άνετα.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Μπάρι Χόκινς – Τζάκσον Πέιτζ (21:00 – συνέχεια από 3-6)

Ο Τζάκσον Πέιτζ απέδειξε και στο χθεσινό ντεμπούτο του στο Crucible ότι έχει άγνοια κινδύνου. Σαν να μην αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην εμβληματική αρένα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έκανε αυτό που κατέχει όσο λίγοι παίκτες της ηλικίας του. Να βάζει μπάλες, με κάθε τρόπο, από κάθε απόσταση.

Ο 20χρονος Ουαλός είχε και αρκετή ρέντα, ιδίως στα τρία πρώτα frames. Γενικά, όμως, υπερείχε του Μπάρι Χόκινς και το 6-3 με το οποίο έκλεισε προηγούμενος το πρώτο σκέλος λέει την αλήθεια. Προς στιγμήν φάνηκε ότι θα πετύχαινε και το 7-2 ο μικρός. Όμως, το «Γεράκι» βρήκε το σνούκερ που χρειαζόταν στο τελευταίο frame και κατόπιν «έβγαλε» εντυπωσιακές στεκιές στη ροζ και τη μαύρη για να το «κλέψει». Μάζεψε, έτσι, αισθητά τη διαφορά.

Εδώ, λοιπόν, εγείρονται τα αμείλικτα ερωτήματα: Θα αντέξει ο Πέιτζ την πίεση που σίγουρα θα δεχθεί από τον πολύ πιο ώριμο Χόκινς; Πόσο θα έχει παίξει στο κεφάλι του η απώλεια του ένατου frame; Για το τελευταίο, μπορούμε να πούμε σχεδόν με βεβαιότητα ότι η επίδραση θα είναι ελάχιστη. Ο μικρός έχει μέντορα τον Μαρκ Γουίλιαμς και φαίνεται να έχει πάρει κάτι και από το τσαγανό του.

Όπως και να ‘χει, πάντως, ο Ουαλός κολυμπά στα βαθιά. Όσο ταλα.ντούχος και να είναι (που είναι), δεν είναι απλό να φτάσει στη νίκη χωρίς κόπο. Συν τοις άλλοις, ο Χόκινς είναι σπεσιαλίστας του Παγκοσμίου. Και δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στο 1ον γύρο ως παίκτης του top 16 (τελευταία ήττα το 2010 από τον Τζον Χίγκινς, ως qualifier)!

Θα κυνηγήσουμε την ανατροπή, αλλά με κάλυψη 1,5 frame. Ο Πέιτζ έχει στόφα μελλοντικού παγκόσμιου πρωταθλητή και ίσως είναι γραφτό να λάμψει από φέτος. Μας εξιτάρει, άλλωστε, η προοπτική να αντιμετωπίσει τον Γουίλιαμς σε best of 25 ματς στον 2ο γύρο!

Το τελευταίο χθεσινό frame, όμως, ίσως ήταν προάγγελος κακών…

Δυάδα απόδοσης 3.27
21:00
Μέρφι - Μαγκουάιρ (3-6)
Over 16,5 frames
1.77
21:00
Χόκινς - Πέιτζ (3-6)
1 (+1,5)
1.85
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις