Q-Tour: Κούπα για… την πέτρα του σκανδάλου

Q-Tour: Κούπα για... την πέτρα του σκανδάλου

Ο Σι Τζιαχούι επιβεβαίωσε ότι αδικείται για το γεγονός ότι λογίζεται ως ερασιτέχνης παίκτης σνούκερ, αφού κατέκτησε το δεύτερο τουρνουά του προκριματικού Tour!

Ο 19χρονος Κινέζος επικράτησε με 5-4 του Μάικλ Γουάιτ σε έναν δραματικό τελικό που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (12/12) στο Σανεσί της Ουαλίας.

Ο Σι, ο οποίος είχε δώσει αφορμή για να συζητηθεί το δικαίωμα της συμμετοχής ερασιτεχνών στα επαγγελματικά τουρνουά, όταν νίκησε τον Σον Μέρφι στον 1ο γύρο του UK Championship, θύμισε στον σημερινό τελικό εκείνο τον διάσημο (πλέον) αγώνα του.

Αν και προηγήθηκε με 4-0 του Γουάιτ, έχοντας κορυφαίο ένα break 82 πόντων, είδε τον έμπειρο αντίπαλό του να αντιδρά και να ισοφαρίζει 4-4! Όμως, όπως ο Μέρφι έχασε στο decider παρότι είχε επιστρέψει από το 1-5, ίδια ήταν η κατάληξη σήμερα και για τον Ουαλό. Αν και βρήκε το σνούκερ που χρειαζόταν για να διεκδικήσει το τελευταίο frame, είδε τον Σι να ευστοχεί λίγο αργότερα στην πράσινη και την καφέ και να εξασφαλίζει τη νίκη.

Ο Σι αναρριχήθηκε πλέον στην 1η θέση της κατάταξης του Q-Tour, που χαρίζει αυτόματη πρόκριση στο επαγγελματικό σιρκουί. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ήταν ο χαμένος του τελικού στο πρώτο τουρνουά, που είχε διεξαχθεί τον προηγούμενο μήνα. Αν τα καταφέρει να κρατηθεί εκεί, θα ανακτήσει το επαγγελματικό στάτους που κατείχε τη διετία 2019-21.

Στο τουρνουά μετείχε και ο Μιχάλης Γεωργίου, όμως αποκλείστηκε στη φάση των «32» από τον μετέπειτα φιναλίστ Γουάιτ. Έτσι, θα χρειαστεί να διακριθεί και στις δύο εναπομείνασες διοργανώσεις ώστε να βρεθεί τουλάχιστον στη 17η θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ για το δεύτερο «εισιτήριο».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις