Μακροχρόνια στα νοκ άουτ

Euro 2020

Euro 2020: Μακροχρόνια στα νοκ άουτ

Οι 16 καλύτερες ομάδες του Euro 2020 είναι πλέον γνωστές. Παρόλο που φτάσαμε κοντά, δεν είδαμε τραγικές εκπλήξεις. Ίσως κάποιος να περίμενε περισσότερα πράγματα από ομάδες όπως η Τουρκία και η Πολωνία, αλλά μπορούμε και χωρίς αυτές στα νοκ άουτ. Πλέον, έχοντας μια καλύτερη εικόνα των ομάδων, μπορούμε να ποντάρουμε σε κάποια μακροχρόνια.

  • Μπορείτε πλέον να με βρείτε και στο Ιnstagram για ακόμα περισσότερο στοίχημα! 

Τι είδαμε μέχρι τώρα

Από τα φαβορί της διοργάνωσης, αυτοί που δεν άφησαν περιθώρια στον όμιλό τους ήταν η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία. Απ’ αυτούς, την καλύτερη εικόνα έχει δείξει η “σκουάντρα ατζούρα”. Βέβαια, δεν ξέρουμε πως θα είχαν εμφανιστεί ομάδες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Πορτογαλία σε έναν ευκολότερο όμιλο. Η μεγάλη απογοήτευση των “μεγάλων” είναι σίγουρα η Ισπανία. Μαγική εικόνα το 5-0 της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Σλοβακία. Όσο για την Αγγλία… μια ιστορία μόνη της, είναι γνωστό πλέον.

Όσο για τις υπόλοιπες, είδαμε μια Ουαλία που κατά τη γνώμη μου ήταν τυχερή. Στην περίπτωση της Δανίας αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Θεωρώ πως η πιο αξιόλογη περίπτωση ομάδας από το “μεσαίο ράφι” ήταν η Σουηδία.

Φαβορί και δρόμοι καλά στρωμένοι

Ξεκινάω τα μακροχρόνια με δύο ομάδες που δικαίως δίνονται φαβορί και σε αποδόσεις που μπορούν να συνδυαστούν σε μια δυάδα, γιατί προφανώς και δεν έχουν αξία τα 1.20 σε Γαλλίες, Ιταλίες, Ολλανδίες κτλ. Είπαμε, μια από τις πιο σοβαρές ομάδες των ομίλων ήταν η Σουηδία και έχει τον πρώτο λόγο στο ζευγάρι με την Ουκρανία, η οποία δεν εντυπωσίασε, παρά μόνο για κάποια λεπτά απέναντι στην Ολλανδία. Θα τη “ζευγαρώσω” λοιπόν με τη Δανία, η οποία μόλις συνήλθε από το σοκ με τον Έρικσεν, απέδειξε ότι διαθέτει ταλέντο. Δίκαια φαβορί απέναντι στο οριακά… αντιποδόσφαιρο της Ουαλίας.

Εκτός από τα δίκαια φαβορί, υπάρχουν και κάποια άδικα στα μάτια μου. Πρώτο και καλύτερο η Ισπανία. Σε καμία περίπτωση η εικόνα της δε συνάδει με το 5-0 της 3ης αγωνιστικής. Απέναντι σε μια Κροατία μπαρουτοκαπνισμένη δεν μπορεί να θεωρείται τόσο μεγάλο φαβορί. Αξία στην κόντρα της. Οριακά μεν, φαβορί δε και η Αγγλία στο ζευγάρι με τη Γερμανία. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί την Αγγλία, ειδικά σε νοκ άουτ αγώνα. Εντάξει, τα “Πάντσερ” δεν τρομάζουν, αλλά απέναντι στην Πορτογαλία έδειξαν τι μπορούν να κάνουν. Η πρόκρισή τους αξίζει, ενώ η διασταύρωση με Σουηδία ή Ουκρανία μπορεί να τους φέρει στα ημιτελικά.

Στα ημιτελικά είναι πιθανό να βρεθεί με την Ολλανδία, η οποία φαίνεται να έχει το πιο εύκολο έργο μέχρι τότε. Τσεχία σε πρώτο πλάνο και μετά Δανία ή Ουαλία. Φαίνεται πως η τετράδα είναι πιθανή για τους “Οράνιε” και γιατί όχι και ο τελικός, δεδομένου πως διαθέτει περισσότερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση από Αγγλία και Γερμανία που ίσως βρεθούν εκεί.

Τέλος, στην άλλη πλευρά του “δέντρου των 16” έχουμε πιο δυνατά ζευγάρια. Βέλγιο με Πορτογαλία και ο νικητής πιθανότατα με Ιταλία. Δύσκολα τα πράγματα. Ο πιο στρωμένος δρόμος μέχρι τον ημιτελικό ανήκει στη Γαλλία. Άρα μέχρι στιγμής είπαμε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και… εδώ είναι τα δύσκολα. Οι Ιταλοί ίσως είναι οριακά φαβορί στα μάτια μου απέναντι σε Βέλγιο ή Πορτογαλία. Ωστόσο κάτι μέσα μου δίνει το προβάδισμα στο δίδυμο Λουκάκου – Ντε Μπρόινε.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
ΑφιέρωμαΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro news
Stories 1960-2016Μεταδόσεις
Δυάδα απόδοσης 2.50
Σουηδία - Ουκρανία
Πρόκριση: Σουηδία
1.75
Ουαλία - Δανία
Προκριση: Δανία
1.43
BET: 10 units
Μονό
Κροατία - Ισπανία
Πρόκριση: Κροατία
3.50
BET: 5 units
Μονό
Γαλλία
Να φτάσει στα ημιτελικά
1.95
BET: 15 units
Μονό
Ολλανδία
Να φτάσει στα ημιτελικά
2.15
BET: 10 units
Μονό
Γερμανία
Να φτάσει στα ημιτελικά
2.70
BET: 7 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις