Πρεμιέρα με ντέρμπι δικεφάλων

Προγνωστικά μπάσκετ

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Η στήλη δεν τα πάει καλά το τελευταίο διάστημα. Κάπου λογικό ίσως κι αυτό, μετά από τόσες επιτυχίες που προηγήθηκαν. Μακροπρόθεσμα είμαστε ξεκάθαρα κερδισμένοι, οπότε εξακολουθούμε να παίζουμε με καλή ψυχολογία, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όπως έχει αποδειχθεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ταμεία, κυρίως στα προγνωστικά μπάσκετ, θα ξαναέρθουν και σύντομα.

Προγνωστικά μπάσκετ: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Μια καλή ευκαιρία ίσως αποδειχθούν τα playoffs της Basket League. Το ενδιαφέρον τους βέβαια έχει ατονήσει, ειδικά από τη στιγμή που έγινε το έγκλημα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2. Έστω κι έτσι όμως, αναμένεται να δούμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια, με ρυθμό και σασπένς ως το τέλος. Ντέρμπι με το καλημέρα σήμερα, καθώς η 4η ΑΕΚ (14-8) υποδέχεται τον 5ο της κατάταξης ΠΑΟΚ (13-9). Μια μόλις νίκη χώρισε της δύο ομάδες στην τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν αυτή που πέτυχε η ΑΕΚ στο παλατάκι, με buzzer beater στην παράταση.

Γενικότερα, με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, όλα τα παιχνίδια μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων, είναι ντέρμπι που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην πρόσφατη γενικότερη παράδοση ο ΠΑΟΚ υπερτερεί, έχοντας 7 νίκες στους τελευταίους 12 αγώνες. Άλλα και στην έδρα της ΑΕΚ, κατάφερε να φύγει νικητής στα τρία από τα προηγούμενα πέντε. Όλα αυτά τα χρόνια, υποτίθεται πως η Ένωση έχει πιο δυνατή ομάδα, με πολύ μεγαλύτερο budget και καλύτερη οργάνωση. Αυτά όμως μένουνε στα χαρτιά όταν οι δύο ομάδες βρίσκονται στο γήπεδο.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν πάρει το αέρα των Αθηναίων τα τελευταία 4 χρόνια. Όπου εκτός των άλλων τους έχουν αποκλείσει σε κρίσιμο ημιτελικό κυπέλου (2018). Επίσης τους κέρδισαν στην προηγούμενη προημιτελική σειρά που βρέθηκαν αντιμέτωποι, με 2-0. Εκτός από την παράδοση, ο ΠΑΟΚ έχει με το μέρος του και την πρόσφατη φόρμα, που είναι ακριβώς αντίθετη για τις δύο ομάδες. Αρνητικό ρεκόρ 1-5 για την Ένωση, θετικότατο σερί 5-1, για τους φιλοξενούμενους. Που από την στιγμή που τους ανέλαβε ο  Άρης Λυκογιάννης, πάνε από το καλό στο καλύτερο.

Λάθη και εμμονές σε μια χαμένη χρονιά

Η ΑΕΚ πληρώνει την εμμονή της διοίκησης στο πρόσωπο του πρώην προπονητή Παπαθεοδώρου. Έχω γράψει επανειλημμένως, από την αρχή της χρονιάς, ότι με αυτόν στο τιμόνι, δεν μπορούσε να περιμένει τίποτα. Αποδείχθηκε περίτρανα αυτό από τα αποτελέσματα με το πρώιμο αποκλεισμό σε κύπελλο και Champions League. Και κακό κλείσιμο της χρονιάς στο πρωτάθλημα, όπου πήρε αγκομαχώντας στο φινάλε την 4η θέση. Το χειρότερο όλων όμως για τη Βασίλισσα, είναι η μηδενική προοπτική που έχει αυτή τη στιγμή ως ομάδα. Η τακτική της να διώχνει νέους Έλληνες παίκτες, και να φέρνει στη θέση τους λεγεωνάριους στα τελευταία χρόνια της καριέρας τους, δεν βγάζει πουθενά.

Από τους παίκτες που διαθέτει αυτή τη στιγμή, είναι ζήτημα αν μπορεί να στηριχθεί έστω στους μισούς για του χρόνου. Ο Λοτζέσκι ας πούμε, είναι λίγο πριν τη λήξη μιας μεγάλης καριέρας. Ο Γιαννόπουλος που έπαιζε μέχρι πέρυσι στη θέση του, ανεβαίνει συνεχώς με τον Προμηθέα, είναι εν ενεργεία διεθνής, και στο super cup έκανε τη διαφορά για την τωρινή του ομάδα. Παραδείγματα υπάρχουν κι άλλα. Πιο τρανταχτό είναι βέβαια ένα. Η ΑΕΚ έχασε πριν λίγο καιρό, το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Ρογκαβόπουλο. Από εκείνη τη στιγμή έχασα κάθε ελπίδα για το άμεσο μέλλον του μπασκετικού τμήματος. Ότι και να κάνει από εδώ και πέρα η Ένωση, η χρονιά είναι ήδη χαμένη…

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
20:00
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
2 (+7,5)
1.85
Ειδικό
20:00
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Σ.Κονατέ over 6,5 π.
1.95
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις