Το σερί συνεχίζεται

Προγνωστικά χόκεϊ

Χαιρετώ την παρέα. Το Χόκεϊ συνεχίζει να μας δίνει χαρές και κέρδη με τον απολογισμό τις τελευταίες 2 εβδομάδες να αναβαίνει στο 9/12 μετά και το ταμείο της Κυριακής. Όλα τα πρωταθλήματα ή έχουν τελειώσει ή τελειώνουν με αποτέλεσμα την πολύ μικρή ποικιλία σε παιχνίδια. Αυτές οι συνθήκες μας αναγκάζουν σήμερα για πρώτη φορά να δούμε προγνωστικά και να ποντάρουμε στο NHL στις ΗΠΑ. Καθώς και κλασσικά στην αγαπημένη μας Γερμανία.

Ωρα πρόκ

Τα γύρισε όλα τούμπα η Φράιμπουργκ! Πολύ σκληροί για να πεθάνουν αποδείχθηκαν οι «λύκοι». Οι οποίοι γύρισαν και ισοφάρισαν την σειρά σε 2-2 από το 2-0 που βρισκόντουσαν αρχικά πίσω. Πλέον αυτοί έχουν το πάνω χέρι και σήμερα μέσα στο σπίτι τους θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Καλύτερη, σταθερή σε όλο τον αγώνα η ομάδα του Φράιμπουργκ έδειξε στους αντιπάλους της ποια είναι η καλύτερη ομάδα.

Έναν εφιάλτη ζούνε οι Στίλερς. Πριν λίγες μέρες είχαν την ευκαιρία να σκουπίσουν τους αντιπάλους καθώς προηγούνταν με 4-1 στο 3ο παιχνίδι της σειράς. Έχασαν εκείνη την μονομαχία και μαζί ένα τεράστιο κομμάτι της αυτοπεποίθησης τους. Ο προπονητής της ομάδας έσπευσε να συμμαζέψει τα πράγματα. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κλίμα στην ομάδα είναι όπως πριν, αλλά δεν νομίζει κανείς ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Πλέον, έχει ενδιαφέρον αν δούμε την προσέγγιση των Στίλερς στο σημερινό καθοριστικό ματς.

Η Φράιμπουργκ έχει την ψυχολογία, έχει την έδρα της και όλα γέρνουν προς το μέρος της. Έτσι, θα επιλέξω την νίκη της Φράιμπουργκ στο 2,10.

Προγνωστικά χόκεϊ από τις ΗΠΑ

Τώρα, για πρώτη φορά σε αυτή την στήλη θα επισκεφτούμε τις ΗΠΑ και το NHL για να ασχοληθούμε με δύο παιχνίδια. Η κανονική σεζόν εκεί βρίσκεται στις τελευταίες 2-3 αγωνιστικές και οι ομάδες προετοιμάζονται για τα πλέι οφ.

Θα αρχίσουμε με το παιχνίδι των Βέγκας Γκόλντεν Νάιτς με τους Κολοράντο Άβαλανς. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της Δύσης και προφανώς έχουν κλειδώσει την συμμετοχή τους στα πλέι-οφ προ πολλού. Σήμερα ουσιαστικά αγωνίζονται για το ποιος τιμητικά θα κατακτήσει την πρώτη θέση. 

Οι Γκόλντεν Νάιτς μετρούν μόνο 4 χρόνια ζωής και ισάριθμες φορές έχουν κερδίσει την είσοδο τους στα πλέι-οφ. Την πρώτη τους χρονιά μάλιστα έφτασαν μέχρι τους τελικούς σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Με νίκη σήμερα θα έχουν το καλύτερο ρεκόρ και στις 4 περιφέρεις κάτι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Η T-Mobile Arena είναι από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας, οποία έχει και την καλύτερη άμυνα στην περιφέρειά της.

Οι Κολοράντο Άβαλανς με δύο πρωταθλήματα στο ενεργητικό τους θέλουν φέτος μια καλύτερη πορεία στα πλέι-οφ. Τα πέντε προηγούμενα χρόνια, τα δύο έφτασαν στα πλέι-οφ και έχασαν από τον πρώτο γύρω. Η βαθμολογική συγκομιδή τους σε αυτό το πρωτάθλημα τους αφήνει αισιόδοξους. Εκτός έδρας είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα της περιφέρειας. Και στο 2021 από τις 3 φορές που επισκέφτηκε το Λας Βέγκας, επικράτησε την μία. Στο σημερινό παιχνίδι θα παραταχτεί χωρίς τρείς σημαντικούς παίκτες.

Ισορροπημένο το σετ των αποδόσεων και κακά τα ψέματα χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο καμία από τις δύο ομάδες. Οι Γκόλντεν Νάιτς με την προοπτική της καλύτερης βαθμολογικής συγκομιδής, ίσως φορτσάρουν λίγο παραπάνω. Θα επιλέξω την νίκη τους με την κάλυψη της παράτασης και των πέναλτι στο 1,95.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά

Προγνωστικά κόντρα στη παράδοση

Θα κλείσουμε με προγνωστικά από το παιχνίδι των Λος Άντζελες Κίνγκς με τους Σεντ Λούις Μπλους. Με το 1μιση πόδι εκτός πλέι-οφ, οι δις πρωταθλητές Κίνγκς, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η απελπιστική εντός έδρας συγκομιδή, αν και είναι από τις λίγες ομάδες που χάρηκαν έστω και λίγο κόσμο κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν απογοητευτική. Πλέον θέλει το απόλυτο στα τρία παιχνίδια που της απομένουν μαζί με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Πράγμα απίθανο με βάση την εικόνα της ομάδας από το Λ.Α. που θα έχει και σημαντικές απουσίες σήμερα.

Από την άλλη, οι Σεντ Λούις Μπλους  κατέκτησαν το πρωτάθλημα την σεζόν 2018-2019. Ενώ πέρυσι μπορεί να έχασαν στον πρώτο γύρο αλλά τερμάτισαν πρώτοι την περιφέρειά τους. Φέτος, τουλάχιστον η κανονική σεζόν δεν θεωρείται επιτυχημένη. Θα είναι στα πλέι-οφ κατά πάσα πιθανότητα. Τρομερή η εκτός έδρας συγκομιδή τους, την οποία θέλουν αξιοποιήσουν και να τελειώσουν μια και καλή την πρόκριση. Σε 7 ματς βέβαια με τους Κινγκς το 2021 κέρδισαν μόνο το ένα.

Καλύτερη ομάδα οι Σεντ Λούις Μπλους. Μπορεί να μην είναι με το μέρος τους η παράδοση, αλλά ποντάρω στο ότι θα υπάρχει απογοήτευση στους «Βασιλιάδες» και θα τους στηρίξω να πάρουν το διπλό στο 2,15.

Μονό
05:00
Βέγκας Γκόλντεν Νάιτς - Κολοράντο Άβαλανς
1 (extra time)
1.95
Μονό
05:00
Λ.Α. Κίνγκς - Σέντ Λούις Μπλους
2
2.15
Μονό
20:30
Φράιμπουργκ - Μπιετιγκχάιμ Στίλερς
1
2.10
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις