Τελευταίες «ζαριές» στη Γαλλία

προγνωστικά Γαλλίας

Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα πρωταθλήματα της Γαλλίας και το ενδιαφέρον κορυφώνεται στις πρώτες αλλά και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πάμε να δούμε τι ξεχώρισε η στήλη στα προγνωστικά Γαλλίας τους σαββατοκύριακου…

Προγνωστικά Γαλλίας: Αήττητο μομέντουμ η Πο

Από αγωνιστική απραξία προέρχεται η Πο καθώς το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Τουλούζ αναβλήθηκε. Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιούν πάντως το τελευταίο δίμηνο οι «Μπεάρνοι», χωρίς ήττα στα τελευταία 8 παιχνίδια (5-3-0), σερί που τους έχει οδηγήσει εκτός ζώνης υποβιβασμού και στο +2 από την 18η Καέν. Ιδιαίτερα αποτελεσματική η Πάου (όπως προφέρεται ορθώς) στο «Σταντ ντι Αμού» όπου τρέχει 5 διαδοχικές νίκες και 6 στα 7 τελευταία (μεσολάβησε το 1-1 με Παρί). Τελευταίο το εκκωφαντικό 3-0 επί της Οσέρ, με τον Τζορτζ να πετυχαίνει άλλα δύο τέρματα (6 γκολ έως τώρα, σκοράρει ανά 98’).

Μια ανάσα από ένα σημαντικό τρίποντο βρέθηκε η Αζαξιό στο εντός με την Αμιάν, ωστόσο το αριθμητικό μειονέκτημα στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα τής στοίχισε, δεχόμενη την ισοφάριση στο 93’. Δυσκολεύονται εκτός νησιού οι «ερυθρόλευκοι» με τέσσερεις ήττες στα 5 πιο πρόσφατα και μόλις μία νίκη στα 14 τελευταία ως φιλοξενούμενη (το 0-2 στη Σοσό). Κατεξοχήν ομάδα έδρας οι Κορσικανοί (7η  καλύτερη έδρα στην Ligue 2), κάτι που φαίνεται και φέτος αρκετό για να αποφύγουν τις περιπέτειες (στο +6 απ’ την ζώνη).

Σε πολύ καλή κατάσταση και με μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς η Πο, εξαφανίζεται στα εκτός η πιο άνετη βαθμολογικά Αζαξιό που δεν χαλιέται και με το «Χ». Ως προς τα προγνωστικά Γαλλίας, λοιπόν, θα ποντάρουμε στην φόρμα της Πο με κάλυψη στο «Χ» και σε συνδυασμό με το Over 1,5 που εμφανίζεται τακτικά στα τελευταία ματς αμφότερων.

Ένας βαθμός αρκεί στην Αμιάν

Μοιρασιά στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι της Αμιάν στην έδρα της Δουνκέρκης (1-1) για την 31η αγωνιστική της Ligue 2 (είχε αναβληθεί). Μία νίκη και δύο ισοπαλίες στα τρία τελευταία για την ομάδα του Οσβάλντ Τανσό, η οποία έφτασε τους 45 βαθμούς και εκτός απροόπτου «καθάρισε» με το θέμα παραμονής (+8 απ’ την ζώνη). Στο «Σταντ ντε λα Λικόρν» η Αμιάν μετρά 3 σερί νίκες και μόλις μία ήττα στα τελευταία 12 ματς πρωταθλήματος (0-1 από Σοσό στις 20 Φλεβάρη), ενώ διατηρεί και την δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα (9 γκολ).

Σημαντικός βαθμός για την Γκινγκάμπ στο εντός με την Παρί (0-0), παρέμεινε αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι (2-2-0) και βρίσκεται προς ώρας εκτός ζώνης υποβιβασμού (+1 από Καέν). Μπορεί να μην βγάζει μάτια με την απόδοσή της, ωστόσο είναι αποτελεσματική ενώ το τελευταίο δίμηνο έχει χάσει μόνο από Τρουά και Κλερμόν (3-3-2). Έχει άλλωστε μονάδες με παραστάσεις και εμπειρίες (βλέπε Ροντελέν, Ρομαό) που βγάζουν τα κάστανα απ’ την φωτιά (μην ξεχνάμε ότι στην Γκινγκάμπ ξεκίνησαν την σεζόν με βλέψεις ανόδου με το 5ο μπάτζετ της Ligue 2).

Συντριπτικά υπέρ της Αμιάν η μεταξύ τους παράδοση, καθώς σε 11 αναμετρήσεις (σε Ligue 1, Ligue 2 αλλά και National) από το 2005 έως σήμερα οι γηπεδούχοι έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά (0-1 το ’05, 6-4-1 συνολικά). Βασική παράμετρος των μεταξύ τους παιχνιδιών είναι και τα γκολ με 7/11 Over και 9/11 αμφίσκορα.

Σε καλή κατάσταση αμφότερες, ο βαθμός ίσως αποδειχθεί αρκετός για την Αμιάν ενώ και η Γκινγκάμπ δεν θα χαλαστεί ιδιαίτερα. Θα ποντάρουμε στο πιθανό «Χ» σε τιμές τριπλασιασμού.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά

Προγνωστικά Γαλλίας Κυριακής: Η πίεση στην Ναντ

Σπουδαία νίκη με ανατροπή για την Μπρεστ στην έδρα της Σεντ Ετιέν (1-2) με τον Σαρμπονιέ να καλύπτει επάξια το κενό του Μουνιέ και να σκοράρει δις για το κομβικό τρίποντο. Έφτασαν έτσι οι «πειρατές» τους 40 βαθμούς και στην ασφάλεια του +9 απ’ την ζώνη υποβιβασμού. Εντός Βρέστης τρέχουν σερί τρεις ισοπαλίες (με Ανζέ, Νιμ, Λανς), τελευταία νίκη κόντρα στην Ντιζόν (3-1 στις 3 Μαρτίου). Άλυτος γρίφος για την Μπρεστ η αμυντική ασυνέπεια, μόλις δύο φορές έχει κρατήσει το μηδέν παθητικό μέσα στο ’21 (Ανζέ εντός, Λιλ εκτός), αδυναμία που εξισορροπείται βέβαια από την ποιοτική και αποτελεσματική της μεσοεπιθετική γραμμή (έχει την καλύτερη επίθεση από τις ομάδες του δεύτερου μισού του βαθμολογικού πίνακα με 47 γκολ). Επιστρέφουν οι σημαντικοί Μουνιέ και Λούκας.

Νίκη οξυγόνο στην μάχη της σωτηρίας έκανε η Ναντ παίρνοντας το «διπλό» στην έδρα του Στρασβούργου και μάλιστα με ανατροπή (1-2)! Προσπέρασε έτσι την Νιμ στην 18η θέση, καθώς υπερέχει στην ισοβαθμία μαζί της (31 βαθμοί). Σε αντίθεση με την κάκιστη εντός έδρας συγκομιδή της, εξακολουθεί να παίρνει αποτελέσματα στις εξορμήσεις της (3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 6 τελευταία). Αποδεδειγμένα της ταιριάζει περισσότερο να αγωνίζεται κόντρα στην μπάλα και να κινείται στον χώρο, τακτική που την βοηθά να διατηρεί καλή επαφή με τα δίχτυα (έχει σκοράρει στα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα εκτός έδρας). Θα λείψει ο αριστερός μπακ Τραορέ.

Ευνοϊκή για την Ναντ η μικρή μεταξύ τους παράδοση με δύο νίκες σε 3 παιχνίδια στην Βρέστη αλλά και μόλις μία ήττα σε 7 συνολικά ανεξαρτήτου έδρας (5-1-1).

Κάθε άλλο παρά «εδράκιας» ο διαιτητής Μικαέλ Λεσάζ με 11 «διπλά» στις 19 φετινές αναμετρήσεις που διεύθηνε (5-3-11). Να σημειωθεί ότι με αυτόν διαιτητή η Μπρεστ μετρά μόνο ήττες σε 5 περιπτώσεις από το ’12 έως σήμερα!

Άνετη η Μπρεστ με το +9, πιο ισχυρό το κίνητρο της Ναντ. Θα ποντάρουμε στο αμφίσκορο σε συνδυασμό με τα κόρνερ που εμφανίζονται συχνά στα παιχνίδια αμφοτέρων, ανεβάζοντας την απόδοση στο 2.33.

Με φόρα η Λοριάν

Μοφί λαμπρός την οδηγεί! Θρίαμβος για την Λοριάν στο εντός με την Μπορντό (4-1), χατ-τρικ για τον Νιγηριανό «μάγο» (έφτασε τα 14 γκολ φέτος, 6 στα 3 τελευταία ματς), και αέρας τεσσάρων πόντων από την 18η θέση. Εξαιρετικοί εντός έδρας οι «μπακαλιάροι» μέσα στο ‘21, μετρούν 6 τρίποντα στα τελευταία 8 παιχνίδια (6-1-1) και δείχνουν ικανοί να εξασφαλίσουν την παραμονή στην Ligue 1, ίσως και πιο εύκολα απ’ ό,τι πίστευαν μέχρι πριν λίγο καιρό. Σκοράρουν αλλά και δέχονται γκολ στα πιο πρόσφατα οι γηπεδούχοι, καθώς μετρούν 6 στα 7 αμφίσκορα. Χωρίς απουσίες.

Ξέμεινε από κίνητρο η Ανζέ, κάτι που αποτυπώνεται και στο χορτάρι, όπου αγνοεί την νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια της (0-2-4). Παραμένει βέβαια άνετη στο +10 από την ζώνη και λογικά δεν θα κινδυνέψει. Αρνητική παράμετρος για τους «ασπρόμαυρους» το γεγονός ότι δυσκολεύονται στο σκοράρισμα το τελευταίο δίμηνο (μόλις 2 γκολ υπέρ σε 7 αναμετρήσεις). Το πρόβλημα διογκώνεται με τις ενδεχόμενες απουσίες των Φουλτζίνι και Μπουφάλ.

Τέσσερις νίκες (όλες με over) σε πέντε παιχνίδια για την Λοριάν απέναντι στην Ανζέ από το 2000 μέχρι σήμερα, είναι ο απολογισμός στη μεταξύ τους παράδοση στο «Μουστουάρ».

Σε φόρμα και με κίνητρο η Λοριάν, χωρίς ουσιαστικούς στόχους η Ανζέ. Οριακά αποδεκτός ο άσος, θα τον συνδυάσουμε με το Over 1,5 με την απόδοση να ξεπερνά τον διπλασιασμό.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Μονό
21:00
(1/5) Αμιάν - Γκινγκάμπ
Χ
3.15
Μονά (διημέρου)
21:00
(1/5) Πο - Αζαξιό
1Χ & οver 1,5
2.00
16:00
(2/5) Λοριάν - Ανζέ
1 & οver 1,5
2.40
Combo
16:00
(2/5) Μπρεστ - Ναντ
G/G & οver 7,5 κόρνερ
2.33
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις