Όλα μεταλλαγές

Όλα μεταλλαγές

Όλα μεταλλαγέςΓέμισε «περίεργους» ο κόσμος! Τι εννοείται με το Shapeshifting του Τζον Πέρκινς ρώτησαν αρκετοί, δηλαδή με τη μεταβολή, τη μετατροπή ή τη μεταλλαγή στην ιδιότητα/κατάσταση ενός ανθρώπου;

Όλα μεταλλαγέςΝα το δούμε λίγο, για να μας πουν και φαιδρούς μια κι έξω! Πρώτον, ο Τζον Πέρκινς και οι Σαμανιστές του Αμαζονίου που τον δίδαξαν, δεν είπαν κάτι νέο. Και οι δικοί μας οι αρχαίοι είπαν κάτι παρόμοιο, ότι τίποτα δεν χάνεται, απλά μεταλλάσσεται. Βέβαια οι ιθαγενείς του Αμαζονίου και ο Πέρκινς μιλάνε για συνειδητή μεταλλαγή, ή μεταβολή, αλλά δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά. Ούτως ή άλλως, δεν είναι οι μόνοι σύγχρονοι που το πιστεύουν αυτό. Μόνο που άλλοι σύγχρονοι, ας πούμε στη δική μας κοινωνία, άνθρωποι που είχαν και σχετικές εμπειρίες, δεν το λένε για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως διότι φοβούνται το χλευασμό. Πάντως, μάλλον υπάρχουν άνθρωποι που γίνονται ό,τι γουστάρουν! Και βάση γι αυτό είναι η ενότητα όλων των πραγμάτων. Δεν υπάρχει, λένε, διαχωρισμός, εγώ κι εσύ, εκείνο και τούτο. Όλα ένα μεγαλειώδες «ένα» είναι, ο διαχωρισμός είναι μια ψευδαίσθηση.

Όλα μεταλλαγέςΌπως και να ‘χει, όλα τα μόρια στο σύμπαν, όλα τα κύτταρα, ή τα συστατικά τους, την ίδια ηλικία έχουν, αν είναι να πιστέψουμε στην αρχέγονη έκρηξη. Αλλά, ας δούμε λίγο και την αλυσίδα. Μια γελάδα χέζει. Τα κόπρανά της γίνονται λίπασμα για το γρασίδι, που τα απορροφά και τα μεταλλάσσει. Τρώει το γρασίδι μια προβατίνα και το μεταλλάσσει. Γκαστρώνεται, γεννά κι εσύ τρως τον οβελία που έχει κύτταρα που έχουν κάτι να κάνουν με το γρασίδι που είχε φάει η προβατίνα, που ήταν εν μέρει μεταλλαγμένα κόπρανα της αγελάδας. Πεθαίνεις και σε θάβουν. Μετά από αρκετά χρόνια το νεκροταφείο που σε θάψανε εγκαταλείπεται, ή καταστρέφεται από σεισμό, καταποντισμό, οτιδήποτε. Φυτρώνουν αγριολούλουδα και ζιζάνια πάνω στο χώμα που περιέχει τα μεταλλαγμένα κύτταρά σου. Τα απορροφούν τα φυτά, τα μεταλλάσσουν, ανθίζουν, πάνε οι μέλισσες και συλλέγουν τη γύρη, που περιέχει κάποια από τα μεταλλαγμένα κύτταρά σου. Κάνουν μέλι, το τρώει κάποιος για πρόγευμα, την επαύριο κάνει κακά στον κάμπο, τα κόπρανά του που περιέχουν τα μεταλλαγμένα κύτταρα του μελιού γίνονται λίπασμα για το γρασίδι που θα φάει μια αγελάδα που θα χέσει κ.ο.κ. Χάθηκε κάτι; Μπα! Μεταλλάχθηκαν κύτταρα; Αμέ! Κάποια από τα κύτταρα του μυαλού μου, μάλλον είναι μεταλλαγμένα κόπρανα και ούρα, η καρδιά μου μεταλλαγμένο τζατζίκι, γιαρμάδες και φραπέ και δεν έχω πρόβλημα να το δεχτώ! Αμφισβητεί κάποιος τη μεταλλαγή; Δεν μπορεί. Μόνο που η μεταλλαγή που δεχόμαστε είναι «τυχαία» και όχι συνειδητή. Πάμε παρακάτω…

Όλα μεταλλαγέςΤέλος πάντων, ο Πέρκινς λέει ότι η μεταλλαγή γίνεται σε τρία επίπεδα.

  • Πρώτον, γίνεται στο κύτταρο. Όταν ένας ιθαγενής μεταβάλλεται σ’ ένα ζώο, ή σε φυτό, ενώ στη δική μας κοινωνία και κουλτούρα η πιο κοινή μεταλλαγή είναι ο καρκίνος και κυρίως η «ως εκ θαύματος» εξαφάνισή του και υπάρχουν περιπτώσεις πλήρους εξαφάνισης καρκινωμάτων. Έχουμε αναφέρει μια-δυο, θυμηθείτε το παιδάκι με τον κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, που τον διέλυσε παίζοντας κάθε βράδυ «διαστημικούς εισβολείς» όπως στο «PlayStation».
  • Το δεύτερο επίπεδο είναι το προσωπικό, όταν κάποιος γίνεται «περισσότερο» αυτό που θέλει να γίνει, ή κάτι άλλο. Επίσης, όταν κατακτά ένα εθισμό, για παράδειγμα ναρκωτικά, νικοτίνη.
  • Το τρίτο επίπεδο είναι η κοινωνική μεταλλαγή, που αφορά την οικογένεια, μια εταιρία, έναν οργανισμό, μια πόλη, μια χώρα.

Όλα μεταλλαγέςΚαι ενώ αυτή η μεταλλαγή, και στα τρία επίπεδα, ήταν πολύ αποδεκτή τον παλιό καιρό, και όχι μόνον από ιθαγενείς του Αμαζονίου, σήμερα στη δική μας κουλτούρα δεν λογίζεται εφικτή, ή αναγκαία. Ο Πέρκινς διαφωνεί ριζικά και παραθέτει παραδείγματα μεταλλαγής. Για παράδειγμα ανθρώπους στο Θιβέτ που πετούν πάνω από το Έβερεστ και λιώνουν το χιόνι με τη θερμότητά τους, ιθαγενείς του Αμαζονίου που μεταβάλλονται σε ιαγουάρους (τζάγκουαρ) για να κυνηγήσουν, ενώ πιο κοντά σε μας, ανθρώπους που νίκησαν κατά κράτος τον καρκίνο.

Όλα μεταλλαγέςΤώρα, ο Πέρκινς μπορεί να λέει αρλούμπες, αλλά είναι σύμβουλος μεγάλων οργανισμών πάνω στο θέμα, ενώ πρόσφατα υπήρξε μια έκρηξη παγκοσμίου ενδιαφέροντος γι αυτά τα «περίεργα». Παρεμπιπτόντως, μια πολυεθνική που άρχισε να «μεταλλάσσεται» κατά τον Πέρκινς, είναι η British Petroleum, η γνωστή μας ΜπιΠι.

Όλα μεταλλαγέςΚατά τον Πέρκινς, οι ιθαγενείς του Αμαζονίου δεν έχουν ιδέα τι είναι καρκίνος. Και όταν πήγανε εκεί καρκινοπαθείς, η αντίδραση των ιθαγενών ήταν: «Πώς υπάρχει τέτοιο πράγμα; Απίστευτο!». Και βοήθησαν στην μεταλλαγή των κυττάρων σε υγιή. Όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε αρκετές. Και πίσω στις Η.Π.Α. οι γιατροί των ασθενών είχανε πάθει την πλάκα τους. Και το περίεργο είναι ότι οι ιθαγενείς του Αμαζονίου πιστεύουν ότι μπορούν να μεταβληθούν σε τζάγκουαρ, και το κάνουν, ενώ τους είναι απίστευτο ότι κάποιος μπορεί να είναι καρκινοπαθής! Εμείς δεχόμαστε ότι κάποιος που λέει ότι μπορεί να γίνει ιαγουάρος είναι για δέσιμο, αλλά δεχόμαστε τον καρκίνο ως καθημερινότητα. Ο καθένας με την κουλτούρα και τις μεταλλαγές του..

Όλα μεταλλαγέςΤώρα, μπορεί να είναι «φαιδρός» ο Πέρκινς, έλα όμως που ήταν ανώτερος σύμβουλος της Διεθνούς Τραπέζης και του Ο.Η.Ε. για μια δεκαετία! Και ένα άλλο παράδειγμα που χρησιμοποιεί είναι αυτό μιας ψυχολόγου από τη Βαλτιμόρη, που επί 10 χρόνια προσπαθούσε να χάσει 50 λίβρες (23 κιλά περίπου). Τα δοκίμασε όλα, αλλά δεν το κατάφερε. Πήγε στον Αμαζόνιο και μέσα σε 2 μήνες έχασε τα 23 κιλά, χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική. Η ίδια έχει πειστεί τόσο πολύ για την κυτταρική μεταλλαγή, που έκατσε κι έμαθε μερικά βασικά πράγματα από τους ιθαγενείς και τώρα προσπαθεί να διδάξει το θέμα σε άλλους γιατρούς, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της κάνει την ξεναγό στον Αμαζόνιο!

Όλα μεταλλαγέςΗ πλάκα είναι ότι οι ιθαγενείς του Αμαζονίου δεν δέχονται ότι ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να καταστρέψει τη Γη. Μάλιστα, δεν εννοούν τη Γη όπως την εννοούμε εμείς. Γι αυτούς είναι μια πιο ευρεία έννοια, που παίρνει μέσα το χρόνο και το σύμπαν. Δεν κάνουμε τίποτα, λένε. Η «Πατσανάμα» (η ευρεία έννοια της Γης) ανέχεται κι αντέχει μέχρι να ξεπεράσουμε τα όρια και τότε κουνιέται και μετά μας πετάει όπως κουνιέται ο σκύλος και πετάει τους ψύλλους του. Το έχει κάνει τέσσερις φορές μέχρι τώρα και πάμε για την πέμπτη! Μάλλον άρχισε να χάνει την υπομονή της πάλι…

Όλα μεταλλαγέςΤο θέμα είναι τεράστιο για να το πιάσουμε εδώ, ενώ μπορεί να μην είναι ενδιαφέρον για πολλούς, που προτιμούν πιο «χειροπιαστά» πράγματα. Απλά είπαμε μια-δυο κουβέντες γι αυτούς που ενδιαφέρθηκαν. Όπως και να ‘χει, οι ιθαγενείς του Αμαζονίου δεν είπαν κάτι που δεν είπαν άλλες, πιο «εξελιγμένες» φυλές και… θρησκείες. Αλλά τα κρύβουνε αυτά!

ΥΓ. Στο επόμενο, η τεράστια εργοληπτική Bechtel και η σχέση της με μεγαλόσχημους Αμερικανούς αφενός και τους Μπιν Λάντεν αφετέρου!


Όλα μεταλλαγέςΔημοσιεύτηκε στις 13/5/2005

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις