Τι γίνεται με τα τηλεοπτικά έσοδα της Formula 1

Τι γίνεται με τα τηλεοπτικά έσοδα της Formula 1

Ο CEO της Liberty Media, Greg Maffei, έδειξε αρκετά να μην θορυβείται από τα σαφώς μειωμένα έσοδα και τις οικονομικές απώλειες της Formula 1 κατά το 2020, ευελπιστώντας σε ένα 2021 που θα φέρει το σπορ στα κανονικά του επίπεδα.

Την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του Formula One Group για το έτος 2020, φανερώνοντας σαφείς απώλειες, με σοβαρή μείωση εσόδων και αύξηση ελλείματος.

Σε conference call με αναλυτές της Wall Street, ο άνθρωπος που ηγείται της μητρικής εταιρείας Liberty Media έδειξε να μην ανησυχεί από την οικονομική δυσμένεια του σπορ, γνωρίζοντας πως αυτή αποδίδεται στην πανδημία της Covid-19:

«Θα είμαστε κάπου στη μέση. Οπότε, θα είμαι πιο αισιόδοξος όσο προχωράμε προς το τέλος της σεζόν, όταν θα έχουμε 100% γεμάτες θέσεις».

Ο Αμερικανός, όμως, είναι πιο αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα:

«Περιμένουμε τα έσοδα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια να είναι στα κανονικά τους επίπεδα, έχοντας και 23 αγώνες στο πρόγραμμα. Και πάλι, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον κορωνοϊό. Αλλά στόχος μας ήταν να υπομείνουμε τις δυσκολίες το 2020, κάνοντας και κάποιες υποχωρήσεις στα συμβόλαια με τα τηλεοπτικά δίκτυα – στόχος μας ήταν όσες αλλαγές έγιναν για το 2020 να μείνουν εκεί, και το 2021 να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μας. Αλλά ο κορωνοϊός μπορεί να το αλλάξει αυτό, κι αυτό το λέω ως προειδοποίηση».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις