Αμφίτερμα στο ντέρμπι κορυφής

Αμφίτερμα στο ντέρμπι κορυφής

Ένα στα δύο εχθές, με τη Νιόρ και τη Σατορού να πληρώνουν το goal/goal από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά τις Αζαξιό και Οσέρ να λήγουν ισόπαλες σε ένα βαρετό 0-0. Σήμερα έχουμε το ντέρμπι κορυφής της Ligue 2, ανάμεσα στην πρωτοπόρο Τρουά και τη δεύτερη Τουλούζ. Τη στήλη μας συμπληρώνουν το Χάβρη – Παρίσι, από τον ίδιο θεσμό, και το Άτλας – Σάντος Λαγκούνα από τη Liga MX.

Τρουά – Τουλούζ

Παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ηττήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική. Η Τουλούζ (2η, 13-6-4) ταξίδεψε στην Οσέρ και ηττήθηκε εύκολα με 3-1, καταφέρνοντας να σκοράρει μόλις στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ έχασε και πέναλτι 10 λεπτά πριν καταφέρει τελικά να βρει δίχτυα. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά την έχουμε συνηθίσει να είναι πιο αποτελεσματική. Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, πίσω μόνο από την Οσέρ. Εκτός έδρας είχε ένα αήττητο σερί 9 αγώνων με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες και αυτή ήταν η μόλις δεύτερη ήττα της εκτός έδρας για φέτος.

Η Τρουά (14-5-4) έχασε από την Κλερμόν, πληρώνοντας την αδυναμία της να μετατρέψει σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε. Στο πρώτο ημίχρονο η Κλερμόν σκόραρε γρήγορα δύο γκολ και ήταν καλύτερη, αλλά στο δεύτερο η Τρουά είχε τον πρώτο λόγο και ήταν πολύ καλύτερη της αντιπάλου της. Κατάφερε μόνο να μειώσει ενώ αν είχε λίγο χρόνο παραπάνω πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει μέχρι και την ανατροπή. Πολύ καλή αμυντικά, με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά απρόσεκτη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εντός έδρας είναι αήττητη φέτος με 9 νίκες και 2 ισοπαλίες και πολύ καλό συντελεστή τερμάτων (20-7).

Δύο ομάδες που σκοράρουν αρκετά και καλή παράδοση στους εντός έδρας αγώνες οι γηπεδούχοι και στους εκτός οι φιλοξενούμενοι. Πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα και οι δύο ομάδες θα καταφέρουν να σκοράρουν, μιας και χρειάζονται τους βαθμούς για να παραμείνουν στην κορυφή, τώρα που η Κλερμόν έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Χάβρη – Παρί

Ισόπαλη 1-1 με τη Νανσί ήρθε η Χάβρη (13η, 6-9-8), η οποία έχει μία απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά δε φαίνεται να διεκδικεί ρεαλιστικά τίποτε περισσότερο από την παραμονή της στην κατηγορία φέτος. Έχει βελτιωθεί αρκετά αμυντικά και τα τελευταία οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει μείνανε στο under. Επιθετικά δεν πείθει και φέτος μόνο σε δύο παιχνίδια κατάφερε να σκοράρει πάνω από 1 γκολ.

H Παρί (6η, 10-7-6) έρχεται και αυτή από ισοπαλία απέναντι στη Νιόρ, με 3-3. Είχε την ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου με πέναλτι λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά ο παίκτης της δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Προβληματίζει αμυντικά μιας και δέχτηκε κατά μέσο όρο από 2 γκολ τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Παράλληλα, όμως, σκόραρε αρκετά. Εκτός έδρας, στο πρωτάθλημα, ηττήθηκε στους δύο από τις πιο πρόσφατους αγώνες που έδωσε και σε έναν τρίτο ήρθε ισόπαλη. Έδωσε και έναν αγώνα κυπέλλου με τη σημερινή της αντίπαλο ενδιάμεσα, την οποία κέρδισε με 0-1. Και οι τέσσερις αυτοί αγώνες έμειναν στο under.

Θεωρώ πως η ασταθής Παρί και η Χάβρη των λίγων γκολ, θα μείνουν στο under.

Άτλας – Σάντος Λαγκούνα

Τελευταία παραμένει η  Άτλας (0-1-3), η οποία κατάφερε να πάρει την ισοπαλία από την Πούμας. Ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα και οι τέσσερις αγώνες που έχει δώσει έχουν μείνει στο under. Οι μεταγραφές δε φάνηκε να έχουν προσαρμοστεί ακόμα και η ομάδα δυσκολεύεται γενικότερα να αποδώσει.

Η Σάντος Λαγκούνα (2-2-0), από την άλλη πλευρά, έχει ξεκινήσει πολύ καλά στην Clausura. Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες έχοντας δεχτεί μόνο 1 γκολ. Επιβεβαίωσε και την πρότασή μας την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Κλαμπ Αμέρικα. Και αυτή έχει μέχρι στιγμής μόνο under στην Clausura.

Ομάδες του under και οι δύο, με τους γηπεδούχους να μην έχουν σκοράρει εντός έδρας εδώ και πέντε παιχνίδια. Η Σάντος Λαγκούνα δυσκολεύεται γενικά εκτός έδρας αλλά δεν πιστεύω ότι θα χάσει. Θα πάμε με τη διπλή ευκαιρία υπέρ των φιλοξενούμενων συνδυαστικά με τα λίγα γκολ.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Μονό
16:00
Τρουά – Τουλούζ
Goal/goal
1.72
Μονό
16:00
Χάβρη – Παρίσι
Under 2,5
1.66
Μονό
01:00
Άτλας – Σάντος Λαγκούνα
Χ2 & under 3,5
1.75
Ρίσκο
01:00
Άτλας – Σάντος Λαγκούνα
Χ2 & under 1,5
4.33
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις