1.70 και 4.00 στο ΣΕΦ

1.70 και 4.00 στο ΣΕΦ

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Μετά το χθεσινό ντέρμπι για τη Volley League, σήμερα οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι συναντιόνται και στο μπάσκετ, όχι όμως για το πρωτάθλημα, άλλα για την Εuroleague. Το έγκλημα της αποπομπής του Ολυμπιακού από την Basket League, θα το εξετάσουμε κάποια στιγμή σε ξεχωριστό άρθρο. Πάμε τώρα να δούμε τα δεδομένα του σημερινού παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ (11-12) και o Παναθηναϊκός στην 15η έχοντας (8-14). Φυσικά αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία εν όψει ενός τόσο μεγάλου τοπικού ντέρμπι. Σε όποιο γήπεδο και αν συναντηθούν οι δύο αυτοί αντίπαλοι, πάντα αναμένουμε ένα ματς, κλειστό, με δυνατές άμυνες και προσωπικές μονομαχίες. Συνήθως δε, αυτά τα παιχνίδια κρίνονται κυριολεκτικά στην τελευταία επίθεση.

Για αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω τον τόσο έντονο φαβοριτισμό υπέρ των γηπεδούχων, που προέρχονται μάλιστα από μια σειρά από κακές και ψυχοφθόρες ήττες στην Εuroleague. Oι φιλοξενούμενοι μπορεί να έκαναν κι αυτοί μια άσχημη ήττα την Κυριακή από τον Προμηθέα, άλλα είναι προφανές ότι φυσάει νέος αέρας στο εσωτερικό τους. Η έλευση ενός κανονικού προπονητή, του Όντετ Κάτας, έφερε νέες ιδέες στο παιχνίδι της ομάδας και η μπάλα κυκλοφορεί πλέον πολύ καλύτερα στην επίθεση. Η προσπάθεια που γίνεται στην άμυνα και τα box out είναι σαφώς εντονότερη, άλλα όχι ακόμα στο επιθυμητό σημείο.

Όπως και να έχει πάντως, αυτά τα παιχνίδια συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες, σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται οι δύο μονομάχοι. Οπότε θεωρώ τεράστιο λάθος ένα τόσο υψηλό line στο handicap υπέρ των φιλοξενούμενων και θα το εκμεταλλευτώ. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε υπερτερεί ξεκάθαρα μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έχει προφανές πρόβλημα στο ρόστερ του.

Δυνατά κορμιά όπως αυτά του Παπαγιάννη, του Μήτογλου, ή ακόμα και του Όγκαστ, οι ερυθρόλευκοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Γι’ αυτό άλλωστε και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τους, ο αντίπαλος σέντερ είναι είτε ο 1ος σκόρερ, είτε ο MVP του αγώνα.  Δεν χάνουν τυχαία τα παιχνίδια στο τέλος οι Πειραιώτες. Απλά οι αντίπαλοι πάντα στα τελευταία λεπτά ακουμπάν τη μπάλα στη ρακέτα και παίρνουν έτσι σίγουρους πόντους και φάουλ.

Για τον έλεγχο των ριμπάουντ ούτε λόγος να γίνεται. Πρώτη φορά βλέπω ομάδα να χάνει αμυντικά ριμπάουντ μετά από χαμένες βολές αντιπάλου. Ούτε στα τοπικά δεν συμβαίνει αυτό. Περιμένω λοιπόν από τον Παναθηναϊκό να επικρατήσει πλήρως μέσα στην ρακέτα και από εκεί να βάλει τις βάσεις για μια νίκη που την χρειάζεται πολύ αυτή τη στιγμή ως οργανισμός. Ο αρχηγός του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, επέστρεψε πολύ δυναμικά και λογικά θα κουβαλήσει στις πλάτες του την ομάδα, σε όλες τις δύσκολες στιγμές, ελλείψει και Νέντοβιτς…

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Moνό
21:00
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
2 (+10,5)
1.70
Ειδικό
21:00
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
1ος σκόρερ Παπαπέτρου
4.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις