Η συγκινητική ιστορία του Ντάβιντε Νικόλα

Η συγκινητική ιστορία του Ντάβιντε Νικόλα

Μια στιγμή που ίσως και να ονειρευόταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιηθεί. Να φορέσει τη φόρμα της αγαπημένης του Τορίνο ως προπονητής.

Άλλωστε σαν ποδοσφαιριστής τη τίμησε δέοντος και αγαπήθηκε σφόδρα από τους τιφόζι της Toro τη σεζόν 2005-06, τότε που με δικό του γκολ στον τελικό των πλέι οφ της SerieΒ κόντρα στη Μάντοβα, στο «Ντέλε Αλπι», σφράγισε το εισιτήριο ανόδου της «γκρανάτα» για τα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

 

Ο λόγος, για τον Ντάβιντε Νικόλα, που από τις αρχές της εβδομάδος κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του τορινέζικου συλλόγου Ουρμπάνο Κάιρο να διατηρήσει το καράβι σε γαλήνια νερά. Και τι καλύτερο από το να εμπιστευτεί για τιμονιέρη έναν άνθρωπο που λατρεύει την ομάδα, την πόλη και τους κατοίκους αυτής, που γεννήθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το Τορίνο, στο χωριουδάκι Luserna San Giovanni, εκεί, που έζησε ανέμελα παιδικά χρόνια, που κάθε καλοκαίρι με τη σύζυγό του Λάουρα και τα παιδιά τους πηγαίνουν να αναπνεύσουν καθαρό αέρα, αλλά και… δυσάρεστες στιγμές…

Επτά χρόνια πριν έχασε σε τροχαίο δυστύχημα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, τον 14χρονο τότε γιο του Αλεσάντρο, όταν τον παρέσυρε λεωφορείο την ώρα που οδηγούσε ποδήλατο. Τούτο το τραγικό γεγονός άλλωστε ήταν και ο λόγος που το καλοκαίρι του 2017 και μετά την επική σωτηρία της τότε ομάδας του Κροτόνε, έκανε πράξη το τάμα να πραγματοποιήσει τη διαδρομή Κροτόνε – Τορίνο, απόσταση 1289 χιλιομέτρων, με ποδήλατο, γνωρίζοντας στον τερματισμό της διαδρομής, στο στάδιο «Φιλαδέλφεια» αποθεωτικής υποδοχής.

Στο ντεμπούτο του, η «γκρανάτα» πήρε την Παρασκευή 2-2 από την Μπενεβέντο. Νέος αέρας, ήδη φαίνεται…


Ακολούθηστε το KastorasBet στο Instagram για μαγικές, αθλητικές ιστορίες

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις