Μόσχα, combo και… τρελοσενάριο

Μόσχα, combo και... τρελοσενάριο

Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες! Με 2/3 συνεχίσαμε αυτή την εβδομάδα σε αποκλειστικό δελτίο με αγώνες τένις. Η δράση σταματάει όμως λόγω Australian Open και εμείς θα ασχοληθούμε με το μπάσκετ. Τελευταία ημέρα της «διαβολοβδομάδας» με την δράση να κορυφώνεται τόσο για την μάχη της τετράδας όσο και για τις θέσεις που οδηγούν στα play offs.

Ντέρμπι κορυφής

Oι δύο καλύτερες ομάδες, με βάση την βαθμολογική τους συγκομιδή, θα κοντραριστούν στην «Megasport Arena» με μοναδικό στόχο την νίκη. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (15-4) και Μπαρτσελόνα (13-6) θα βρεθούν για δεύτερη φορά φέτος αντίπαλοι, με τους Καταλανούς να έχουν υπέρ τους την διαφορά των 10 πόντων (76-66) από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, όμως αποκλειστικός στόχος είναι η νίκη που θα μειώσει την διαφορά στην βαθμολογία και θα τους εξασφαλίσει το πλεονέκτημα σε πιθανή μεταξύ τους ισοβαθμία.

Οι Ρώσοι θα παραταχθούν πλήρεις, δεν έχουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε διαχείριση στον χρόνο συμμετοχής όλων των παικτών κόντρα στην Ζαλγκίρις προκειμένου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκολα Μίροτιτς θα απουσιάσει για ακόμα ένα παιχνίδι λόγω προσωπικού προβλήματος, για το οποίο είπε δημόσια ευχαριστώ στην διοίκηση της ομάδας για την στήριξη που του έχουν προσφέρει τις δύο εβδομάδες της απουσίας του. Το κενό του καλύπτουν μέχρι στιγμής οι Σμιτς και Οριόλα που κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά μένει να φανεί πώς θα τα βγάλουν πέρα κόντρα στα μεγάλα κορμιά των Ρώσων.

Κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, περιμένω να είναι κλειστό και να το κρίνουν οι προσωπικότητες ορισμένων παικτών. Σε κάτι τέτοια παιχνίδια λατρεύει να αγωνίζεται ο Μάικ Τζέιμς και να κάνει μεγαλειώδεις εμφανίσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το τετράποντο buzzer beater κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ΤΣΣΚΑ θα θελήσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημά της στην ρακέτα και να ελέγξει τα ριμπάουντ. Στα χαρτιά η «ομάδα του στρατού» είναι το φαβορί, μένει όμως αυτό να επιβεβαιωθεί και στο γήπεδο.

Δοκιμασία στην Πόλη

Ο Παναθηναϊκός (6-12) έκανε το καθήκον του απέναντι στην Βιλερμπάν και έχοντας έναν εξαιρετικό Νεμάνια Νέντοβιτς, που σταμάτησε στους 33 πόντους, κατάφερε να πάρει μία αρκετά σημαντική, από ψυχολογικής άποψης, νίκη. Από βαθμολογικής άποψης το τριφύλλι παρέμεινε στα χαμηλά πατώματα την κατάταξης, η προοπτική των play offs είναι μάλλον ανέφικτη και πλέον στόχος είναι η οργάνωση της ομάδας για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Απέναντί του θα βρει την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης. Η Φενέρμπαχτσε (9-10) μετράει πλέον 4 συνεχόμενες νίκες, έχει ξαναμπεί γερά στην διεκδίκηση μίας θέσης για την προνομιούχο οκτάδα και θέλει να διατηρήσει τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων. Κόντρα στην Μπασκόνια ο Νάντο Ντε Κολό ήταν εξαιρετικός στην επίθεση σταματώντας στους 27 πόντους, ενώ πολύ γεμάτη εμφάνιση μετά από καιρό, έκανε και ο Μάρκο Γκούντουριτς με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να περιορίσει τους περιφερειακούς των Τούρκων εάν θέλει να διεκδικήσει τη νίκη. Δύσκολη αποστολή για το “τριφύλλι” που όμως δεν θα έχει άγχος και εάν βρεθεί σε καλή μέρα αμυντικά θα μπορέσει να προκαλέσει προβλήματα στην ασταθή επίθεση των Τούρκων.

Με φόρα

Ο Ολυμπιακός (10-8) που εμφανίστηκε στο Τελ Αβίβ έχει δικαίωμα όχι μόνο να ελπίζει σε είσοδο στα play offs αλλά μπορεί να κοιτάει και πιο ψηλά για ένα καλύτερο πλασάρισμα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγε με ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο από το Ισραήλ και πλέον βρίσκεται πιο κοντά στον αρχικό του στόχο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικός κάνοντας νταμπλ νταμπλ (21π-11α), πιο καθοριστικός όμως ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που πέτυχε 8 πόντους στην παράταση με καθοριστικά καλάθια.

Η Βιλερμπάν (5-13) δεν κατάφερε στιγμή να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά μακριά από την έδρα της είναι αποκαρδιωτική, έχοντας 65 πόντους μέσο όρο στα τελευταία δύο παιχνίδια της, ενώ έχει δεχθεί 84,5 στο ίδιο διάστημα.

Περιμένω από τον Γιώργο Μπαρτζώκα μεγαλύτερο rotation από αυτό που έκανε στο Ισραήλ προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στους παίκτες που είχαν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Οι ερυθρόλευκοι έχουν γεμάτο πρόγραμμα από εδώ και πέρα και στόχος είναι να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες έχοντας σε δεύτερη σκέψη την διαφορά. Φέτος έχουν πετύχει μόλις 2 νίκες με διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την προσεχή Τρίτη στην Γαλλία σε εξ αναβολής παιχνίδι.

Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Μονό
19:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα
1 & Μπαρτσελόνα οver 69,5
2.20
Δυάδα (απόδοσης 3.36)
19:00
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός
1 & Παναθηναϊκός +15,5
1.80
21:30
Ολυμπιακός - Βιλερμπάν
1 & Βιλερμπάν +14,5
1.86
Fun bet
19:00
Euroleague
Και οι έξι γηπεδούχοι της Παρασκευής: οver 75,5
8.18
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις