Με την πλάτη στον τοίχο η Νέα Σαλαμίνα

Με την πλάτη στον τοίχο η Νέα Σαλαμίνα

Ο αγώνας δρόμου του κυπριακού πρωταθλήματος συνεχίζεται με τον Απόλλωνα να συνεχίζει ακάθεκτος αφού ακόμα δεν έχει σημειώσει ήττα, την Ομόνοια να γνωρίζει την πρώτη της ήττα, το ΑΠΟΕΛ να συνεχίζει με τον Μακάρθι στον πάγκο και τα πράγματα να παραμένουν σκούρα για τη Νέα Σαλαμίνα.

Ο Απόλλωνας έδειξε το Σάββατο ότι δεν βρίσκεται άδικα στην 1η θέση και μάλιστα αήττητος. Μπορεί η ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή να κατέγραψε απώλειες μένοντας στο 1-1 με το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο βγήκε κερδισμένος από την 9η αγωνιστική, καθώς δουλέψαν γι’ αυτόν Καρμιώτισσα και Ολυμπιακός.

Με ένα ”πάτσο” (σ.σ. χαστούκι) τεραστίων διαστάσεων ο Ολυμπιακός προσγείωσε ανώμαλα την Ομόνοια στην εγχώρια πραγματικότητα. Πρώτη φορά οι ”πράσινοι” έχουν και Ευρώπη και πρωτάθλημα και με το rotation του Χένινγκ Μπεργκ να έχει κόστος και πάλι, αλλά αυτή τη φορά με πιο βαρύ το τίμημα. Ο ”Τακτακαλλάς” υποχρέωσε την Ομόνοια στην πρώτη φετινή της ήττα, ενώ είναι ισόβαθμος με τους “πράσινους” στην 5η θέση με 15 βαθμούς.

Η Ανόρθωση κυριολεκτικά πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία της να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο “Φοίνικας” την πάτησε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, αφού κατάφερε απλά να ισοφαρίσει στο 66′ και συνεχίζει να μοιράζεται την κορυφή με τον Απόλλωνα στους 20 βαθμούς.

Με τα τελευταία δεδομένα ο Απόλλων διατηρείται στην κορυφή και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία με 6 νίκες και δύο ισοπαλίες. Εκκρεμεί ο αγώνας με την Ομόνοια που θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Απόλλωνας Λεμεσού – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών

Οι ”γαλάζιοι” της Λεμεσού έδειξαν στο παιχνίδι της περασμένης βδομάδας ότι η σκληρή δουλειά και το κλίμα οικογένειας που επικρατεί στην ομάδα είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Όσοι αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ είναι στη διάθεση του Σοφρώνη Αυγουστή για τον αγώνα της Παρασκευής, χωρίς ίχνος υποτίμησης απέναντι στην Καρμιώτισσα η οποία έβαλε δύσκολα σε όλους τους μεγάλους. Αναμένουμε αλλαγές στην ενδεκάδα ούτως ώστε κάποιοι ποδοσφαιριστές να μπορέσουν να πάρουν ανάσες.

Θέση βασικού διεκδικεί ο Μάρκοβιτς ο οποίος ήταν εξαιρετικός κόντρα στο ΑΠΟΕΛ σημειώνοντας μάλιστα το γκολ του Απόλλωνα. Επίσης, ο Ματέι θα πάρει φανέλα βασικού στην προσπάθεια που θα κάνει ο Απόλλωνας για να ξεκλειδώσει την πολύ σφικτή άμυνα της Καρμιώτισσας.

Η Καρμιώτισσα από την άλλη, ξεκίνησε με πολύ καλές βλέψεις το πρωτάθλημα, αλλά μετά το παιχνίδι με τη Δόξα όπου προηγείτο με 3-0 (!) και κατάφερε να ισοφαριστεί, άρχισε η κάθοδος. Αλλοπρόσαλλη ομάδα, αφού τα πήγε πολύ καλά κόντρα στους μεγάλους, ενώ με ομάδες του ίδιου βεληνεκούς όχι και τόσο. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο επιθετικός Σάσι, ο οποίος θα δώσει λύσεις αλλά και ο Μπαράνοφ που ήταν τραυματίας.

Εθνικός Άχνας – ΑΠΟΕΛ

Πέρασαν αρκετές αγωνιστικές για να έχει ο Εθνικός κάποιο βαθμολογικό κέρδος. Παρά τα όσα πέρασε η ομάδα με τον κορωνοϊό. είχε πολύ καλή απόδοση και έπρεπε να είχε περισσότερή συγκομιδή.

Το παιχνίδι του Σαββάτου θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Μετά την απομάκρυνση του Ντιν Κλάφουριτς από τον πάγκο της ομάδας, χρέη τεχνικού ανέλαβε ο Μπόγιαν Μαρκόφσκι ο οποίος δεν είναι κάτοχος διπλώματος UEFA pro. Το ιδανικό για τον Εθνικό ήταν να ερχόταν ένας προπονητής για το ματς με το ΑΠΟΕΛ και να μείνει. Ακόμη η διοίκηση δεν έχει καταλήξει σε κάποιο όνομα.

Νέο αφεντικό στον ”Αρχάγγελο” ο Ιρλανδός Μικ ΜακΚάρθι. Ο ΜακΚάρθι διετέλεσε προπονητής σε πολλές ομάδες της Τσάμπιονσιπ, όπως επίσης και στον πάγκο της εθνικής Ιρλανδίας.

Ο ΜακΚάρθι θα πραγματοποιήσει το Σάββατο το ντεμπούτο του κόντρα στον Εθνικό στο Δασάκι. Ο Ιρλανδός προπονητής έχει κάθε λόγο να εύχεται όπως ισχύσει ο κανόνας που τον θέλει να αρχίζει τις πλείστες φορές νικηφόρα το ντεμπούτο του. Σίγουρα ο νέος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έχει πολύ δουλειά τόσο επιθετικά όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Στα αγωνιστικά, μόνο ο Αρτούρ Ζόρζε είναι αμφίβολος για τον αγώνα του Σαββάτου.

Ολυμπιακός Λευκωσίας – Νέα Σαλαμίνα

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το ”Τάσσος Μάρκου” κόντρα στην ΕΝΠ. Ήταν μια σημαντική πρόκριση και θέλουν να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν στο θεσμό του κυπέλλου όπως ασφαλώς και στο πρωτάθλημα.

Είναι σημαντικοί και οι δύο θεσμοί για τον Ολυμπιακό. Με αυτά που δείχνει μέχρι τώρα μπορεί να φτάσει ψηλά στο πρωτάθλημα. Σε όλα τα ματς θα μπορούσε να πάρει καλύτερα αποτελέσματα. Με τον Απόλλωνα θα μπορούσε να κερδίσει, την Ομόνοια τη νίκησε και αυτό δείχνει ότι βλέπει τον οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου, τόσο πιο πολύ ”φωνάζει” ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον προπονητή που έψαχνε, τον Γιάννη Πετράκη.

Με την πλάτη στον τοίχο εξακολουθεί να είναι η Νέα Σαλαμίνα αφού βρίσκεται σε αγωνιστικό κατήφορο. Ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας έκανε ο Σάββας Δαμιανού, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πάμπο Χριστοδούλου. Ο Δαμιανού προσπαθεί να αλλάξει την κακή ψυχολογία και μια ενδεχόμενη επιτυχία θα αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό όπου οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία (1-1), η Νέα Σαλαμίνα παρέμεινε στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς, παρόλο που προηγήθηκε με τον Ντανίλο στο 28′. Ο Δαμιανού σε δηλώσεις του είπε ότι είδε αρκετή ποιότητα και ότι πιστεύει αν συνεχίσουν όλοι τη σκληρή δουλειά, θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει στο στρατόπεδο ότι ο Βάγκνερ θα επιστρέψει στον κυριακάτικο αγώνα. Ο Βάγκνερ αναμένεται να δώσει τις λύσεις στο σκοράρισμα που χρειάζεται η Νέα Σαλαμίνα.


Με την πλάτη στον τοίχο η Νέα ΣαλαμίναFun betΜε την πλάτη στον τοίχο η Νέα ΣαλαμίναΜε την πλάτη στον τοίχο η Νέα Σαλαμίνα

06/11, 19:00 Απόλλων Λεμεσού – Καρμιώτισσα: Κόκκινη κάρτα (5.00)


Με την πλάτη στον τοίχο η Νέα ΣαλαμίναΜονό Με την πλάτη στον τοίχο η Νέα ΣαλαμίναΜε την πλάτη στον τοίχο η Νέα Σαλαμίνα

07/11, 20:00 Εθνικός Άχνας – ΑΠΟΕΛ: Goal/goal (2.50)


Με την πλάτη στον τοίχο η Νέα ΣαλαμίναCombo Με την πλάτη στον τοίχο η Νέα ΣαλαμίναΜε την πλάτη στον τοίχο η Νέα Σαλαμίνα

08/11, 16:00 Ολυμπιακός Λευκωσίας – Νέα Σαλαμίνα: 2Χ & over 1,5 (2.55)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις