Πρεμιέρα για combo και… πέναλτι

Πρεμιέρα για combo και... πέναλτι

Καλημερίζω τους απανταχού κουβανέζους! Στην προχθεσινή στήλη τα late goals μας κόστισαν το απόλυτο των επιτυχιών. Στο παιχνίδι της Γαλλίας ανάμεσα σε Στρασβούργο και Λιόν, όπου παρεμπιπτόντως σημειώθηκαν 5 τέρματα, χάθηκαν ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο από πλευράς φιλοξενουμένων για το 2-4, αλλά τελικά τα δίχτυα έμειναν ανέγγιχτα.

Μία από τα ίδια είχαμε και στον αγώνα ΟυέσκαΒαγιαδολίδ, στο οποίο επιτεύχθηκαν 3 γκολ στο διάστημα 51’-58’ και από εκεί και έπειτα το απόλυτο μηδέν! Λίγες φορές το αναφέρω, αλλά την Κυριακή ήμασταν άτυχοι. Παρόλα αυτά και αφού είχε περάσει άνετα το over της Σεβίλλης νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε και το αντίστοιχο στο παιχνίδι της Ουντινέζε με την Πάρμα με τελικό αποτέλεσμα 3-2 και μας έδωσε διπλασιασμό της μίζας.

Θυμίζω ότι το συγκεκριμένο σημείο είχε επιλεγεί και για το Tipster’s League το οποίο έχει εκκινήσει εντυπωσιακά για τούτη εδώ τη στήλη, αλλά και γενικότερα για το site. 

Από σήμερα μπαίνουμε στον αστερισμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με το Champions League να κάνει πρεμιέρα. Όπως καταλάβατε, η σημερινή στήλη είναι κατεξοχήν «αστεράτη» με το μενού να περιλαμβάνει combo και ειδικά στοιχήματα που αξίζουν το ρίσκο, αφού δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα από τις ομάδες ώστε να εμπιστευτούμε σημεία, μιας και η σεζόν μόλις ξεκίνησε. 

Καλύτεροι οι Γερμανοί, αλλά… 

Λειψία εναντίον Μπασάκσεχιρ στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου της διοργάνωσης, με τις δύο ομάδες να θέλουν να μπουν σφήνα στη δυάδα των Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θεωρητικά είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Η ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη της Bundesliga, μετά την περυσινή ονειρική πορεία μέχρι τον ημιτελικό του Champions League θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια. Έχει κάνει δυνατή εκκίνηση στη σεζόν, δημιουργεί πολλές φάσεις και σκοράρει άνετα βασιζόμενη στην ποιότητα της μεσοεπιθετικής της γραμμής. H ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην τριετή… θητεία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει αγωνιστεί 16 φορές στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα» και έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα μόλις στις 4 από αυτές έχοντας ρεκόρ 16-8-10. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μικρή αλλά παρόλα αυτά αρνητική παράδοση απέναντι σε τούρκικες ομάδες (2 ήττες από την Μπεσίκτας τη σεζόν 17/18) παρέα με το άγχος της πρεμιέρας, δημιουργούν την εντύπωση ότι δε θα είναι εύκολο το έργο της απόψε κόντρα στην Μπασάκσεχιρ. 

Οι φιλοξενούμενοι που είναι πρωτάρηδες στους ομίλους, εμφανίζονται νωθροί στην πρώτη ευθεία της σεζόν, κάνοντας την πρώτη τους νίκη το Σάββατο στην Τραπεζούντα, επικρατώντας της Τράμπζονσπορ με 2-0. Μια νίκη που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Διαθέτει στην επιθετική της φαρέτρα Ντεμπά Μπα, Νασέρ Τσαντλί, Έντιν Βίστσα που μπορούν να κάνουν τη ζημιά απέναντι στην άμυνα της Λειψίας. Η Μπασάκ σε γερμανικό έδαφος μετρά 1 νίκη και 1 ήττα και συνολικά έχει ρεκόρ 1-2-1 απέναντι σε γερμανικούς αντιπάλους.   

Επιλέγω combo με αμφίτερμα και κάρτες σε αυτό το ματς. Ρισκάρω με over 2,5 κάρτες για τους φιλοξενούμενους, καθώς θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την ταχύτητα της μεσοεπιθετικής γραμμής της Λειψίας. Πιθανότατα, λοιπόν, να χρειαστεί κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης η πειθαρχική παρέμβαση του Χεσούς Μανθάνο ουκ ολίγες φορές, ο οποίος έχει δείξει ότι δε διστάζει να βάλει το χέρι στο τσεπάκι όταν χρειαστεί. 

Επιθέσεις και Τουρπέν δείχνουν… βούλα! 

Η Λάτσιο υποδέχεται στο «Ολίμπικο» την Ντόρτμουντ σε ένα ζευγάρωμα-σπαζοκεφαλιά στο πλαίσιο του 6ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως για τη λέξη σπαζοκεφαλιά που χρησιμοποίησα για να χαρακτηρίσω το ματς στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας. Η γηπεδούχος εμφανίζει δυσλειτουργία στις περισσότερες γραμμές της μέσα στο γήπεδο. Ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι, αφήνει κενούς χώρους και απέναντι σε επιθετικά ικανές ομάδες έχει σοβαρά προβλήματα. Από την άλλη, το ταλέντο περισσεύει μπροστά με Ιμόμπιλε και Κορέα συνεπικουρούμενους από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, που πατούν περιοχή και μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε οποιαδήποτε άμυνα. Βάλτε στην εξίσωση και την εκπληκτική παράδοση που έχει η ιταλική ομάδα απέναντι σε Γερμανούς με 5 νίκες και μία ισοπαλία σε 7 αναμετρήσεις στο «Ολίμπικο». 

Η Ντόρτμουντ από την άλλη έχει δείξει προς ώρας εξαιρετικά δείγματα γραφής σε επίθεση και άμυνα. Σκοράρει 2 γκολ ανά αγώνα, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον εκπληκτικό Χάαλαντ μαζί με τους Σάντσο και Μπραντ, ενώ με δυσκολία δείχνει να απειλείται στα μετόπισθεν. Βέβαια, μένει να τη δούμε και στα απαιτητικά ματς του Champions League, όπου εκεί θα είναι το πραγματικό crash test για την ομάδα του Λουσιάν Φαβρ. Σοβαρές απουσίες στην αμυντική γραμμή για την Ντόρτμουντ, αφού σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ θα απουσιάσουν Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Σούλτς και Ακάντζι! Κακή η παράδοση απέναντι σε Ιταλούς, με 12-5-18 συνολικό ρεκόρ και 4-2-10 επιμέρους σε ιταλικό έδαφος.  

Διαιτητής του αγώνα ο πεναλτάκιας Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν. Σε 55 αναμετρήσεις ως άρχοντας σε αγώνες ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων έχει υποδείξει 27 φορές την άσπρη βούλα, ήτοι στα μισά σχεδόν παιχνίδια έχει διατάξει χτύπημα από τα 11 βήματα. Σε συνδυασμό με την επιθετική φύση των δύο ομάδων, οι οποίες διαθέτουν παίκτες που πατούν περιοχή συχνά, θα ποντάρω στον καταλογισμό πέναλτι. 


Combo 

22:00 Λειψία – Μπασάκσεχιρ: Goal/goal & Μπασάκσεχιρ over 2,5 κάρτες (3.00) 


Ειδικό 

22:00 Λάτσιο – Ντόρτμουντ: Καταλογισμός πέναλτι (2.70) 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις