Τέλος στο αρνητικό σερί

Τέλος στο αρνητικό σερί

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Εδώ είμαστε και πάλι μεσοβδόμαδα με φρέσκια στήλη, ευελπιστώντας να αναστρέψουμε τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα των επιλογών και προτάσεων μας για το μήνα που διανύουμε.

Με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους το ντεφορμάρισμα είναι μέρος του παιχνιδιού και νομοτελειακά θα εμφανίζονταν κάποια στιγμή. Άλλωστε, εάν διεκδικούσαμε το αλάθητο και πετυχαίναμε το απόλυτο στις επιλογές μας, σήμερα δεν θα βρισκόμασταν εδώ αλλά αραχτοί με μόνιμη σύνταξη σε κάποιο εξωτικό νησί. Από τη πολύχρονη ενασχόληση με το στοίχημα, εάν κάτι κρατάμε σταθερά υπ’ όψιν, είναι η σωστή διαχείριση και των κακών αποτελεσμάτων, με την ολιγοήμερη αποχή να αποτελεί και τη πιο ενδεδειγμένη λύση.

Απολογισμός

Και η δεύτερη στήλη για το μήνα Οκτώβριο με τις 3 επιλογές, δύο δυάδες απόδοσης και ένα ειδικό μονό ποντάρισμα ρίσκου, κατέληξε σε φιάσκο. Από νωρίς το πρωινό του Σαββάτου στη Νότια Κορέα και τη Κ2, γκολ ζητούσαμε για το αμφίτερμα καταρχήν στο ματς της Γκιέονγκναμ, με την Άνιανγκ όμως να αστοχεί σε τουλάχιστον 6 κλασικές ευκαιρίες. Αργότερα η Σουβόν πέρασε νικηφόρα από τους Σίτιζενς της Νταέτζεον, αλλά με το φτωχό 0-1 και κάπως έτσι χάθηκε η πρώτη δυάδα.

Στην Ιαπωνία τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα πιο άσχημα, αφού η Κόμπε κατάφερε μεν, να σκοράρει 3 φορές, αλλά όλες στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ εμείς θέλαμε ένα γκολ της και στο πρώτο μέρος. Στη δεύτερη δυάδα απόδοσης με τα αμφίτερματα στη J1, Κασίμα και Γιοκοχάμα έκαναν το χρέος τους, αλλά στο έτερο ματς το απαραίτητο πρώτο γκολ, για να ανοίξει το ματς ήρθε στο 89’, με τη Ναγκόγια να κερδίζει τελικά το ματς και τη Σερέζο να τιμωρείται για την επιλογή της να παίξει για το Χ.

Δεν έχουμε παράπονο από την ανάλυση και μελέτη των αγώνων, αφού σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε πλήρης αστοχία. Ποδόσφαιρο όμως δεν παίζουμε εμείς, ενώ και ο παράγοντας τύχη παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Προχωράμε με την ίδια λογική και όρεξη, δεν μασάμε από προσωρινές δυσκολίες, ατυχίες ή αστοχίες, αφού η κάβα παραμένει σε θετικό πρόσημο.

Επιμένουμε ιαπωνικά

Όπως προείπαμε, δεν θα αλλάξουμε λογική, επειδή οι Ιάπωνες δεν μας έκαναν το χατίρι το προηγούμενο ΣΚ, αφού και σήμερα θα ασχοληθούμε αποκλειστικά μαζί τους. Ήδη διανύουμε το δεύτερο γύρο με τους αγώνες να παραμένουν σταθερά ανά 3ήμερο, μέχρι να ολοκληρωθεί και ο φετινός ιδιαίτερος μαραθώνιος της J1. Μια δυνατή δυάδα απόδοσης και ένα μονό combo έχουμε ξεχωρίσει για εσάς και πάμε γρήγορα να αναλύσουμε τα παιχνίδια άλλης μιας εμβόλιμης αγωνιστικής από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Ξεκίνημα στις 13:00 με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Κόμπε και την Οΐτα. Έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές για την ομάδα του Ινιέστα, την έχουμε στηρίξει και παρά το τελευταίο στραπάτσο μας, θα την εμπιστευτούμε και πάλι. Μετά την ήττα με 4-3 από τη Κασίβα, σίγουρα το κλίμα στις τάξεις της δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αφού η ομάδα δεν εμφανίστηκε καν στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να χάνει με 3-0. Στην επανάληψη δέχθηκε και 4ο γκολ, αλλά το τελευταίο ημίωρο του αγώνα, κατάφερε, να βγάλει στο χορτάρι τις επιθετικές της αρετές, πετυχαίνοντας 3 γκολ και λίγο έλειψε, να κλέψει μέχρι και το βαθμό της ισοπαλίας.

Η λογική της παραμένει η ίδια, άλλωστε ο νεοφερμένος κόουτς Μιούρα, ελάχιστα μπορεί να αλλάξει μεσούσης της σεζόν, με την επίθεση της να έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο, αλλά την άμυνα της να θυμίζει παιδική χαρά. Ο Ινιέστα έχει βρει πλέον ρυθμό, βοηθά τα μέγιστα στη μεσοεπιθετική της λειτουργία με το ζητούμενο πλέον να είναι η αμυντική της βελτίωση και η αναρρίχηση στο βαθμολογικό πίνακα.

Απέναντι της η ομάδα της Οΐτα, η οποία δεν αποτελεί κανένα φόβητρο και προέρχεται από πολύ άσχημη εμφάνιση και ήττα με 4-0 στην έδρα των Μαρίνος. Κρατάει σταθερά τη 12η θέση και στηρίζεται στη καλή της αμυντική λειτουργία, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις.

Αναμένω φουλ επίθεση για άλλη μια φορά από τους γηπεδούχους, οι οποίοι σκοράρουν σταθερά εδώ και 6 παιχνίδια. Δεν είμαι σίγουρος, αν θα κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, αφού δέχονται γκολ από όλους, αλλά η ανάγκη της νίκης και η ποιοτική τους ανωτερότητα τους καθιστά φαβορί για τη νίκη. Εάν μάλιστα συνδυαστεί και με τουλάχιστον 2 γκολ, μας χαρίζει μια απόδοση άνω του διπλασιασμού.

Τη δυάδα θα συμπληρώσει το ματς της πρωτοπόρου Καβασάκι στην έδρα της Χιροσίμα, το οποίο ξεκινά επίσης στις 13:00. Με τους φιλοξενούμενους να κάνουν πλάκα σε κάθε αντίπαλο και με το πρωτάθλημα σχεδόν εξασφαλισμένο, οι εταιρείες πλέον τους αντιμετωπίζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί και με τις αποδόσεις να είναι πλέον εποχιακές. Λογικό και δικαιολογημένο, για μια ομάδα που δεν έχει αντίπαλο στη Λίγκα.

Εάν κάτι αξίζει στοιχηματικά είναι η κόντρα της, αλλά πώς να πάει το χέρι προς τα εκεί, όταν τουλάχιστον στο πρωτάθλημα έχει ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη ήττα. Ούτε η ασταθής Χιροσίμα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ταχεία του κόουτς Ονίκι, όσο και αν οι γηπεδούχοι σήμερα προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με ευρύ σκορ. Παραμένουν ευάλωτοι αμυντικά και δύσκολα θα αντέξουν στη πίεση των επιθετικών της Καβασάκι.

Εκείνο που παρατήρησα το τελευταίο διάστημα και βάσει αυτού θα ποντάρω, είναι η κούραση που βγάζει εσχάτως η Καβασάκι, γεγονός που αποτυπώνεται και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά και στην αμυντική της λειτουργία, η οποία είναι κάτω του μετρίου. Ακόμα και με θεωρητικά αδύνατους αντιπάλους όπως π.χ η Σεντάι το προηγούμενο Σάββατο, αφού πρώτα σπατάλησε άπειρες ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς, στο δεύτερο ημίχρονο κινδύνεψε σε πολλές περιπτώσεις να ισοφαριστεί. Η Χιροσίμα μπορεί άνετα, να βρεί ένα γκολ και να μας χαρίσει το πολυπόθητο αμφίτερμα. Από εκεί και πέρα και επειδή κάποια στιγμή η συνεχής παραγωγή φάσεων, θα φέρει και πάλι τα γκολ, η φιλοξενούμενη παραμένει το φαβορί για τη νίκη και θα επιλέξουμε και τη διπλή της ευκαιρία.

Ζητούμενο οι 3 βαθμοί

Στις 12:45 η αγωνιστική ημέρα στην Ιαπωνία ξεκινά με το ματς ανάμεσα στη Τόσου και τη Κασίμα. 3ο συνεχόμενο ματς για τους σημερινούς γηπεδούχους στην έδρα τους, με τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους να καταλήγουν σε οριακή ήττα. Έχουμε ξαναγράψει για τη Τόσου και το φτωχό της ρόστερ, με τα μπόλικα οικονομικά προβλήματα, αλλά και τους πειραματισμούς της σε κάθε ματς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει υποβιβασμός στη φετινή σεζόν. Ένα είναι σίγουρο, ότι παλεύει στο γήπεδο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ βάσει εμφάνισης τόσο στο ματς με τη Γκάμπα, όσο και σε αυτό εναντίον της Ουράβα, άξιζε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Αμυντικά δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, ιδιαίτερα όταν πιέζεται, ενώ μπροστά παρόλο που δημιουργεί ευκαιρίες δεν έχει την απαραίτητη ποιότητα για να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Επική ανατροπή για τη Κασίμα στην προηγούμενη αγωνιστική, αφού μετά τα δύο γκολ που δέχθηκε από τη Γιοκοχάμα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης και τη κακή της εμφάνιση, κατάφερε να πάρει το τρίποντο με επίθεση διάρκειας στο δεύτερο ημίχρονο. Μεγάλη ψυχολογική ανάσα για μια ομάδα, που βάσει ρόστερ είναι για πολύ ψηλότερα από τη μέχρι στιγμής 8η θέση. Βέβαια τα στραβοπατήματα και των αντιπάλων της τη κρατούν σε τροχιά διεκδίκησης των θέσεων, που οδηγούν στο επόμενο Champions League, με τη διαφορά από τη 3η Τόκυο να είναι μόλις στους 6 βαθμούς. Ζητούμενο για την ομάδα η βελτίωση της αμυντικής της λειτουργίας αφού έχει δεχθεί 31 γκολ, επίδοση που τη κατατάσσει ελάχιστα πιο πάνω από Κόμπε και Μαρίνος από το γκρουπ των 9 πρωτοπόρων ομάδων.

Θα της βάλει δύσκολα η Τόσου της Κασίμα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο στο σημερινό ματς. Οι γηπεδούχοι μπορεί, να υπολείπονται ποιοτικά της σημερινής τους αντιπάλου, αλλά ένα γκολ σε αυτή την άμυνα μπορούν σίγουρα να το βρουν. Η Κασίμα όμως έχει παράσταση νίκης και με τη ψυχολογία υπέρ της εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το τρίποντο της νίκης.

Δυάδα απόδοσης (4.00)

13:00 Βίσελ Κόμπε – Οΐτα: 1 & over 1,5 (2.05)

13:00 Χιροσίμα – Καβασάκι: Χ2 & goal/goal (1.95)

Μονό combo

12:45 Σάγκαν Τόσου – Κασίμα: 2 & goal/goal (3.50)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις