Ήταν ένας Δανός, ένας Νορβηγός κι ένας Ρουμάνος…

Ήταν  ένας Δανός, ένας Νορβηγός κι ένας Ρουμάνος...

Καλημέρα σε όλη την παρέα! Με μικρή απώλεια έκλεισε η χθεσινή ημέρα για τη στήλη, καθώς το απόλυτο στη League One της Αγγλίας χάθηκε στις λεπτομέρειες. Η δυάδα έσπασε λόγω της Γουίγκαν, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από τη Χαλ και το αμφίτερμα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ενώ η Πιτέρμπορο μας δικαίωσε απόλυτα σκοράροντας 2 τέρματα στη νίκη επί της Νόρθαμπτον. Το fun bet στο Περού πήγε άκλαφτο που λέμε, αφού οι λατινοαμερικάνοι το γύρισαν στο… καλαματιανό και ξέχασαν να σκοράρουν.

https://www.facebook.com/kouvanezos/posts/205279317873972

 

Η ημέρα όμως σώθηκε συνολικά, αφού το έτερο σημείο από την Αγγλία, το combo απόδοσης 2.40 επιβεβαιώθηκε άνετα, με την Ίπσουιτς να επικρατεί με 4-1 εκτός έδρας της Μπλάκπουλ. 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ειδικά στοιχήματα από τρεις αγώνες για το Nations League που αξίζουν το ρίσκο, αλλά με χαλαρό ποντάρισμα ίσα ίσα για να παρακολουθήσουμε με λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις αναμετρήσεις χαλαρώνοντας πριν μπούμε στη νέα εβδομάδα.  

Η Δανία τον πρώτο λόγο  

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισλανδίας μετά τη μεγάλη νίκη της Πέμπτης για τα play offs του Euro, υποδέχεται τη Δανία στο πλαίσιο του 2ου ομίλου για το φετινό Nations League. 

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται ακόμη εν μέσω πανηγυρισμών για την πρόκρισή τους στον τελικό των play offs, που θα κρίνει τη συμμετοχή τους στο ερχόμενο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήταν συνολικά καλύτεροι από την ομάδα της Ρουμανίας, αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, νίκησαν με 2-1 και τον επόμενο μήνα αντιμετωπίζουν τους Ούγγρους στην “Πούσκας Αρένα”, στο τελευταίο βήμα πριν τα τελικά του Euro.  

Όσον αφορά το Nations League δεν έχει ξεκινήσει καλά η ομάδα του Έρικ Χάμρεν, καθώς ηττήθηκε και στις 2 πρώτες αγωνιστικές από Αγγλία (0-1 εντός) και Βέλγιο (5-1 εκτός). Μεγάλο αστέρι ο μεσοεπιθετικός της Έβερτον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, ο οποίος ουσιαστικά κουβαλά την ομάδα επιθετικά.  

Η Δανία που έχει εξασφαλισμένη θέση στο ερχόμενο Euro, αγωνίζεται στο Nations League προσπαθώντας να πάρει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στο 2ο γκρουπ της πρώτης κατηγορίας, εκτοπίζοντας τα μεγαθήρια Αγγλία και Βέλγιο, αλλά αυτό μοιάζει εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο. Δεν τα πήγε άσχημα τις δύο πρώτες αγωνιστικές, αν και δεν κατάφερε να νικήσει απέναντι σε Αγγλία (0-0) και Βέλγιο (0-2) εντός έδρας. Με την Αγγλία άξιζε ίσως περισσότερα από τον έναν βαθμό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Έδειξε σε καλή κατάσταση στο μεσοβδομαδιάτικο φιλικό με την Εσθονία, νικώντας τη με 4-0. Διαθέτει μεγάλη ποιότητα σε κάθε γραμμή, με πολλά αστέρια στην ενδεκάδα της όπως Κίερ, Κρίστενσεν, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ και Πόουλσεν.  

Η Ισλανδία είναι ακόμα με το μυαλό στην προχθεσινή επιτυχία επί της Ρουμανίας. Οι Δανοί έχουν την εμπειρία, τους παίκτες αλλά και την παράδοση (3-0-0 την τελευταία δεκαετία) με το μέρος τους. Θεωρώ ότι μπορούν να φύγουν με τη νίκη από τον αποψινό αγώνα. Θα καλύψω με το Χ2 και θα ρισκάρω παράλληλα στην επίτευξη άνω των 2 τερμάτων, αφού περιμένω ανοικτό ματς.  

Απογοητευμένη η Νορβηγία, αλλά…  

Έκαναν μεγάλη προσπάθεια οι Νορβηγοί μεσοβδόμαδα απέναντι στη Σερβία, ώστε να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό των play offs που οδηγεί στα τελικά του Euro, αλλά ήταν επιπόλαιοι αμυντικά και το πλήρωσαν αφού ηττήθηκαν με 1-2 στην παράταση. Απόψε φιλοξενούν στο “Ούλεβαλ”  την έτερη απογοητευμένη των προκριμετικών, Ρουμανία, που ηττήθηκε με τη σειρά της από την εθνική ομάδα της Ισλανδίας όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.  

Οι Ρουμάνοι έδειξαν στο ματς της Πέμπτης να έχουν πολλά κενά στην αμυντική τους λειτουργία, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην παρέα του Σίγκουρντσον, ο οποίος τους φιλοδώρησε με 2 τέρματα. Απόψε, όντας πρωτοπόροι στον 1ο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League, απέναντι στη Νορβηγία που διαθέτει στη γραμμή κρούσης το βαρύ πυροβολικό Έρλινγκ Χάαλαντ, θα πρέπει να βελτιώσουν πολλά πράγματα ώστε να μη βρεθούν ξανά απέναντι σε άσχημο αποτέλεσμα και δώσουν την πρωτιά στην αντίπαλό τους.  

Η Νορβηγία είναι ικανή επιθετικά ώστε να βρει δίχτυα απέναντι στους Ρουμάνους, οι οποίοι παραπατούν εσχάτως και πιο πιθανός σκόρερ είναι ο φορ της Ντόρτμουντ που θα τον εμπιστευτώ να σκοράρει σε οποιοδήποτε σημείο της αναμέτρησης, σε αποδόσεις κοντά στον διπλασιασμό. 

Ένας… καρτάκιας Ρουμάνος στη Βοσνία! 

Οι Βόσνιοι μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη Βόρειο Ιρλανδία την Πέμπτη, αντιμετωπίζουν εντός έδρας την Ολλανδία αυτή τη φορά, που είναι και το φαβορί της αναμέτρησης. 

Αμφίρροπος ο 1ος όμιλος της πρώτης κατηγορίας, με την Ολλανδία να παλεύει στα ίσα με Ιταλία και Πολωνία για την πρώτη θέση και τη Βοσνία να αποτελεί την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Διαιτητής στην αποψινή αναμέτρηση είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβατς, ο οποίος όντας 12 χρόνια στο επάγγελμα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού κατά μέσο όρο βγάζει πάνω από 5 κάρτες στα παιχνίδια που διευθύνει. 

Βέβαια στο Nations League εμφανίζεται μέχρι στιγμής φειδωλός, καθώς σε 3 παιχνίδια έχει βγάλει από το τσεπάκι του συνολικά 7 κίτρινες κάρτες. Στην αποψινή αναμέτρηση όμως με Βόσνιους και Ολλανδούς που δεν είναι και τα… καλύτερα παιδιά στα μαρκαρίσματα, θεωρώ ότι θα έχει πολύ δουλειά και θα ρισκάρω στην υπόδειξη τουλάχιστον 5 καρτών, σε απόδοση που σχεδόν τριπλασιάζει τη μίζα. 

Μονό 

21:45 Ισλανδία – Δανία: X2 & over 2,5 (2.45) 

Σκόρερ 

19:00 Νορβηγία – Ρουμανία: Χάαλαντ anytime (1.90) 

Κάρτες, ρίσκο 

19:00 Βοσνία – Ολλανδία: Over 4,5 κάρτες (2.75)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις