Κυνηγάει τον θρυλικό Πότζο ο Ντεσάν

Κυνηγάει τον θρυλικό Πότζο ο Ντεσάν

Με ενδεχόμενη κατάκτηση του Μουντιάλ, ο προπονητής της Γαλλίας θα γίνει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πότζο με δύο συνεχόμενα τρόπαια.

Η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το 3-1 επί της Πολωνίας, και θα αντιμετωπίσει την Αγγλία το Σάββατο. Εύλογα οι φίλοι των “μπλε” ευελπιστούν στην κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη συνεχή φορά, κάτι που έχει πετύχει μόνο η Ιταλία (1934-38) και η Βραζιλία (1958-62).

Ωστόσο, για τον προπονητή της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, είναι η ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως ο δεύτερος ομοσπονδιακός τεχνικός που φτάνει τις δύο σερί κατακτήσεις Μουντιάλ. Πρώτος ήταν ο Βιτόριο Πότζο, που το πέτυχε με την Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία πέτυχε τις δύο διαδοχικές κατακτήσεις της με διαφορετικούς προπονητές, καθώς το 1958 στον πάγκο της βρισκόταν ο Βισέντε Φεόλα και το 1962 ο Αϊμόρε Μορέιρα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις