Σίρερ για πέναλτι Λιβάγια: “Δεν μπορείς να πηγαίνεις έτσι στην μπάλα”

Σίρερ για πέναλτι Λιβάγια: "Δεν μπορείς να πηγαίνεις έτσι στην μπάλα"

Δριμεία ήταν η κριτική του θρύλου του αγγλικού ποδοσφαίρου για τη χαμένη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάγια στο ματς της φάσης των "16" κόντρα στην Ιαπωνία.

Η Κροατία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ιαπωνίας στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των “16”. Μετά από την ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και παράταση με σκορ 1-1, οι Κροάτες πήραν την πρόκριση στα πέναλτι με σκορ 3-1, χάρη σε τρεις αποκρούσεις του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς.

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ένας από τους εκτελεστές της Κροατίας, ο τρίτος κατά σειρά, και ο μόνος που δεν κατάφερε να σκοράρει. Παρότι η χαμένη του εκτέλεση δεν κόστισε στη χώρα του, ο θρυλικός Άγγλος επιθετικός και τηλεσχολιαστής Άλαν Σίρερ άσκησε κριτική στον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ.

“Ήταν πολύ χαλαρός, έτρεξε χαλαρά. Ήταν αστείο. Δεν μπορείς να πηγαίνεις έτσι προς την μπάλα όπως ο Λιβάγια. Αν πας να σουτάρεις έτσι πρέπει να ευστοχήσεις, αλλιώς φαίνεσαι τελείως ηλίθιος. Το ίδιο έκανε τις προάλλες και ο Λεβαντόφσκι. Όταν πας τόσο αργά προς την μπάλα, δεν μπορείς να τη στείλεις με τη δύναμη που πρέπει”, είπε αρχικά για να προσθέσει:

“Πρέπει να πάρεις την μπάλα, να επιλέξεις πού να σουτάρεις, να τρέξεις αποφασιστικά και να σουτάρεις όσο πιο δυνατά μπορείς. Αυτό ακριβώς έκανε ο Πάσαλιτς, ο οποίος σούταρε αποφασιστικά, διάλεξε ένα σημείο και σκόραρε. Δεν είναι εύκολο σε αυτό το σημείο, αλλά έδειξε πώς γίνεται”.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις