Η τεχνολογία αποφάσισε: Δεν ακούμπησε τη μπάλα ο Ρονάλντο

Η τεχνολογία αποφάσισε: Δεν ακούμπησε τη μπάλα ο Ρονάλντο

Η Adidas ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία της τους επέτρεψε να αποδείξουν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο «οριστικά δεν έκανε καμία επαφή» με την μπάλα.

Φάνηκε να υπάρχει σύγχυση κατά τη διάρκεια του αγώνα του Group H τη Δευτέρα, ο οποίος έληξε 2-0 για την Πορτογαλία, όταν η πλωτή σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες χτύπησε στο πίσω μέρος των διχτύων με τον Ρονάλντο να πηδάει στην περιοχή του πέναλτι, σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με την μπάλα.

Ο 37χρονος Ρονάλντο έφυγε για να πανηγυρίσει, υπονοώντας ότι είχε συνδεθεί με την μπάλα για να πετύχει το ένατο γκολ του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η εικόνα του Φερνάντες έλαμψε στη μεγάλη οθόνη του Lusail Stadium με τη λέξη “GOAL” δίπλα στο κεφάλι του.

Ο Φερνάντες έλαβε επίσημα το γκολ στη βραδιά και ο κατασκευαστής μπάλας Adidas προσπάθησε να καθαρίσει οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με τον σκόρερ της Πορτογαλίας.

Η δήλωση έγραφε: «Στον αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας και Ουρουγουάης, χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία Συνδεδεμένης Μπάλας που στεγάζεται στο Επίσημο Match Ball της Adidas Al Rihla, είμαστε σε θέση να δείξουμε οριστικά καμία επαφή στην μπάλα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το εναρκτήριο γκολ στο παιχνίδι.

«Καμία εξωτερική δύναμη στην μπάλα δεν μπορούσε να μετρηθεί όπως φαίνεται από την έλλειψη “καρδιακού παλμού” στις μετρήσεις μας και στο συνημμένο γραφικό.

«Ο αισθητήρας IMU 500Hz μέσα στην μπάλα μας επιτρέπει να είμαστε εξαιρετικά ακριβείς στην ανάλυσή μας».

Η μπάλα αγώνα Al Rihla περιέχει έναν αισθητήρα που αιωρείται στο κέντρο της για να βοηθήσει στον εντοπισμό ασαφών αγγιγμάτων και να βελτιώσει την ποιότητα της λήψης αποφάσεων VAR, καθιστώντας την την πρώτη μπάλα Παγκοσμίου Κυπέλλου που διαθέτει μια τέτοια καινοτομία.

Η τεχνολογία αποφάσισε: Δεν ακούμπησε τη μπάλα ο Ρονάλντο

Η γραμμή στο γράφημα δείχνει πότε ο Φερνάντες πέρασε την μπάλα προς το τέρμα
Η τεχνολογία αποφάσισε: Δεν ακούμπησε τη μπάλα ο Ρονάλντο

Δεν υπάρχει κίνηση στο γράφημα όταν ο Ρονάλντο προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

Μετά το παιχνίδι της Δευτέρας, ο Ρονάλντο δεν μίλησε στους δημοσιογράφους, αλλά ο Φερνάντες σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι έχει σημασία ποιος πέτυχε το γκολ σε αυτό το σημείο.

«Το συναίσθημα που είχα ήταν ότι ο Κριστιάνο άγγιξε την μπάλα, του έβαζα την μπάλα και το σημαντικό είναι ότι μπορέσαμε να κερδίσουμε το ματς απέναντι σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο».

Ο Ρονάλντο θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον τελευταίο αγώνα ομίλων της Πορτογαλίας εναντίον της Νότιας Κορέας την Παρασκευή για να αυξήσει τον αριθμό των γκολ του σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά με δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες τους, η Πορτογαλία είναι τουλάχιστον εγγυημένη μια θέση στη φάση των 16 της επόμενης εβδομάδας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις