Από 2.75 ως και 11.50 στον τελικό της Κολωνίας

Από 2.75 ως και 11.50 στον τελικό της Κολωνίας

Φίλες και φίλοι της σελίδας, χαίρετε! O ημιτελικός Λειψία-Παρί στον οποίο είχαμε στηρίξει τις επιλογές μας στην προηγούμενη στήλη, δε μας δικαίωσε στοιχηματικά, καθώς ούτε οι Γερμανοί σκόραραν, ούτε ο Νεϊμάρ έβαλε κάποιο γκολ, έστω κι αν είχε 2-3 τρανταχτές ευκαιρίες. Δε μας βγήκε, λοιπόν, το ρίσκο και μείναμε μακριά από το ταμείο. Χωρίς ρίσκο όμως, δεν έχει νόημα το στοίχημα και σε αυτό θα στηριχτώ ξανά στις αποψινές μου επιλογές… 

Φτάσαμε, λοιπόν, στον πρώτο τελικό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για φέτος, έστω κι αν σε περίπου 10 ημέρες μπαίνει Σεπτέμβρης και ταυτόχρονα παίζονται τα προκριματικά του… επόμενου Europa League! Πρωτόγνωρα πράγματα, πρωτόγνωρες καταστάσεις (και) στα αθλητικά δρώμενα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που άλλαξε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. 

Θα κριθεί στις λεπτομέρειες… 

Σεβίλλη και Ίντερ θα κονταροχτυπηθούν στον τελικό του φετινού Europa League που θα διεξαχθεί, φυσικά, κεκλεισμένων των θυρών στην Κολωνία. 

Η τυπικά γηπεδούχος Σεβίλλη φτάνει για 4η φορά στον τελικό του θεσμού, έχοντας κατακτήσει τις προηγούμενες τρεις το τρόπαιο, αποτελώντας την πολυνίκη του θεσμού. Επιπροσθέτως, έχει στο παλμαρέ της και δύο Κύπελλα UEFA. Πράγμα που εξ’ ορισμού σημαίνει ότι έχει το know how στο να κερδίζει κρίσιμους ευρωπαϊκούς αγώνες και δη, τελικούς.

Το έδειξε και κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή, όταν κατάφερε -μη όντας καλύτερη- να γυρίσει τούμπα τον αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση κόντρα σε μία αντίπαλο με βαριά φανέλα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει προηγηθεί σε κανέναν από τους προηγούμενους τρεις τελικούς στους οποίους έχει συμμετάσχει, αλλά στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Λοπετέγκι έχει φτιάξει την άμυνα της ομάδα του, καθώς εκείνη έχει δεχθεί ένα γκολ σε ροή αγώνα στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις της. Της… πάει η Γερμανία καθώς έχει νικήσει 9 φορές σε 13 αγώνες. Δεν έχουν απουσίες οι Ανδαλουσιάνοι. 

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δείχνει έτοιμη να ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης -έστω και στο πλαίσιο του Europa League– μετά το 2010, όταν με μαέστρο το Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε το Champions League σε ένα παιχνίδι που ήταν και ο τελευταίος της ευρωπαϊκός τελικός μέχρι τον αποψινό. Δεν έχει κατακτήσει τη διοργάνωση μετά τη μετονομασία της, αλλά έχει σηκώσει τρεις φορές το Κύπελλο UEFA. Ο αγώνας με τη Σαχτάρ δεν αντέχει σε κριτική, καθώς το τελικό 5-0 τα λέει όλα. Οι Ουκρανοί δεν κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο, έκαναν μόλις 3 φάουλ (!) στο ματς και η Ίντερ δεν άφησε αυτή τη χαλαρότητα ατιμώρητη. Οι «νερατζούρι» έφτασαν αισίως τις 5 συνεχείς νίκες στη διοργάνωση, δεχόμενοι μόλις ένα τέρμα στις 7 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους. Σε γερμανικό έδαφος έχουν μοιρασμένη προϊστορία με 8 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 23 αγώνες. Θα παραταχθεί πλήρης στον αγωνιστικό χώρο. 

Αναμένω έναν αρκετά δυνατό, ίσως σκληρό και αμφίρροπο αγώνα απόψε. Μπορεί ένα μικρό προβάδισμα λόγω των τελευταίων εμφανίσεων της να έχει η Ίντερ, αλλά η Σεβίλλη δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί σε έναν τελικό. Θαρρώ πως η αναμέτρηση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.  

Πολύ πιθανή η παράταση 

Πρώτο σημείο στο οποίο θα στηριχτώ είναι η ισοπαλία, το οποίο αν επαληθευτεί η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί, προσωπικά θεωρώ ότι η Σεβίλλη έχει τη δυνατότητα να “χτυπήσει” την Ίντερ στην αντοχή και να πάρει αποτέλεσμα πριν οδηγηθούμε στη διαδικασία των πέναλτι.  

Κάρτα ο Αργεντινός… 

Τέλος, πιστεύω ότι ο τελικός θα έχει ένταση, πάθος και ο Μάκελι, ο οποίος δε διστάζει να βγάζει κάρτες όποτε χρειαστεί, ίσως έχει αρκετή δουλειά στον πειθαρχικό έλεγχο. Δε θα ποντάρω στο σύνολο των καρτών, αλλά σε έναν παίκτη που θεωρώ ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να δεχθεί την τιμωρία από τον Φινλανδό ρέφερι. Αυτός είναι ο ηγέτης της Σεβίλλης, ο κινητήριος μοχλός της στη μεσαία γραμμή Έβερ Μπανέγκα, ο οποίος παρότι στη διοργάνωση δεν έχει… δώσει δικαιώματα, σχεδόν σε όλα τα «μεγάλα» ματς της Primera Division έχει παρατηρηθεί με κίτρινη. Σε αποδόσεις -σχεδόν- τριπλασιασμού θα το τιμήσω. 

Μονό 

22:00 Σεβίλλη – Ίντερ: Χ (3.65) 

Μονό 

22:00 Σεβίλλη – Ίντερ: Κάρτα Μπανέγκα (2.75) 

Fun bet 

22:00 Σεβίλλη – Ίντερ: Ακριβές σκορ 1-1 (6.50) 

Fun bet 

22:00 Σεβίλλη – Ίντερ: Σεβίλλη νικήτρια στην παράταση (11.50) 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις