Ώρα αποδείξεων για τον Βινίσιους

Ώρα αποδείξεων για τον Βινίσιους

Με τον Νεϊμάρ εκτός για το υπόλοιπο των ομίλων, ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και με το εθνόσημο.

Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την εθνική Βραζιλίας, καθώς θα χάσει τον αρχηγό της για το υπόλοιπο των ομίλων. Ωστόσο, αυτό καθιστά μεγάλη την ευκαιρία για ορισμένους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής να αναδειχθούν. Πρώτος και καλύτερος ο Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία, αγωνιστικά και μη, με τον Νεϊμάρ. Έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, καθώς στηρίζονται αρκετά στην ταχύτητα και την εξαιρετική ικανότητά τους με την μπάλα στα πόδια. Αγωνίζονται κι οι δύο στα 22 τους για πρώτη φορά στο Μουντιάλ και είναι τροπαιούχοι του Champions League με μία από τις δύο μεγάλες ισπανικές ομάδες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Περίμενα 22 χρόνια για να φθάσω εδώ, με πολλή δουλειά, και είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα στο πρώτο μας παιχνίδι και να νικήσουμε. Αρχίσαμε με το… δεξί, δεν θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Υπάρχουν επτά τελικοί (σ.σ. μέχρι τον τελικό) και νικήσαμε μόνο τον πρώτο» δήλωσε ο μετά τη νίκη επί της Σερβίας με 2-0 στην πρεμιέρα ο Βινίσιους. Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ (έχει συνολικά ένα σε 17 συμμετοχές με την εθνική) αλλά είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ, δίνοντας την ασίστ για το δεύτερο.

Αν μη τι άλλο, μόνο εύκολος δεν είναι ο στόχος του Βινίσιους να διακριθεί σε ένα τέτοιο σύνολο. Άμεσοι συναγωνιστές του στη μεσοεπιθετική γραμμή της Βραζιλίας είναι οι Ραφίνια, Άντονι, Ρισάρλισον, Γκάμπριελ Ζεσούς, Πακετά, Μαρτινέλι, αλλά και ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ Ροντρίγκο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις