Χαμντάλα: Το κρυφό «όπλο» του Μαρόκου

Χαμντάλα: Το κρυφό «όπλο» του Μαρόκου

Ο Χαμντάλα ήταν ενθουσιασμένος όταν έμαθε για την ενδεχόμενη ένταξή του στη λίστα του Μαρόκου.

Μαροκινός ποδοσφαιριστής και επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ, Αμπντεραζάκ Χαμντάλα, βρίσκεται στη λίστα με τους 26 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν το Μαρόκο στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, με τους Μαροκινούς οπαδούς να έχουν μεγάλες ελπίδες για τον Μαροκινό φόργουορντ.

Καθώς ο προπονητής του Μαρόκου Βαλίντ Ρεγραγκί  ανακοίνωσε την Πέμπτη την επίσημη ομάδα για το παγκόσμιο τουρνουά, οι Μαροκινοί οπαδοί ήταν εκστασιασμένοι που άκουσαν το όνομα του Χαμντάλα να αναφέρεται, καθώς δεν έχει παίξει με τη μαροκινή ομάδα από τότε που έφυγε από το προπονητικό της στρατόπεδο το 2019.

Σε συνέντευξή του  για τη σαουδαραβική εκπομπή «Action Ma3 Waleed», ο Χαμντάλα ζήτησε συγγνώμη από τους Μαροκινούς οπαδούς και αξιωματούχους που αποχώρησε από το στρατόπεδο της εθνικής ομάδας το 2019, περιγράφοντας την κίνηση ως «σκοτεινό σημείο» στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Χαμντάλα εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του, προσθέτοντας ότι υπέστη «σοβαρές συνέπειες» εξαιτίας του λάθους του, κυρίως της απουσίας του από την ομάδα του Μαρόκου για τρία ολόκληρα χρόνια.

Το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγινε πραγματικότητα

«Όπως όλοι οι Μαροκινοί ποδοσφαιριστές, ονειρεύομαι να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε ο Μαροκινός επιθετικός, επιβεβαιώνοντας ότι «άνοιξε μια νέα σελίδα» με τον προπονητή της εθνικής ομάδας. Ο Χαμντάλα έχει υποσχεθεί να δώσει τα πάντα αν κληθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Επιπλέον, η ένταξή του στην ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μαρόκου ήρθε ως μεγάλη ανακούφιση τόσο για τον Χαμντάλα όσο και για τους Μαροκινούς οπαδούς, καθώς ο Μαροκινός επιθετικός δεν συμπεριλήφθηκε στην προηγούμενη λίστα ομάδων του Μαρόκου.

Ο Ρεγκραγκί τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκάλυψε τη λίστα με τους 32 παίκτες που πρόκειται να λάβουν μέρος στους επερχόμενους αγώνες του Μαρόκου, κυρίως στα φιλικά παιχνίδια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Χαμντάλα να απουσιάζει αισθητά.

Ενώ οι οπαδοί ήταν χαρούμενοι που ο προπονητής κάλεσε τον Μαροκινό διεθνή Χακίμ Ζιγιές, δεν ήταν ικανοποιημένοι με την απουσία ενός από τους αγαπημένους τους επιθετικούς, του Χαμντάλα, βάζοντας τον Ρεγκραγκί υπό πίεση.

Ο Χαμντάλα ήταν ενθουσιασμένος όταν έμαθε για την ενδεχόμενη ένταξή του στη λίστα του Μαρόκου, υποσχόμενος να δώσει τα πάντα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Καριέρα με highlights

Γεννημένος το 1990, ο Χαμντάλα έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2010 με την Ολυμπιακή Λέσχη ντε Σάφι, έναν μαροκινό σύλλογο με έδρα την πόλη Σάφι.

Έπαιξε με αρκετούς άλλους μαροκινούς συλλόγους πριν μεταγραφεί στον νορβηγικό σύλλογο Άαλεσουντ το 2013 και αργότερα στον κινεζικό σύλλογο Γκουανγκτζού.

Τον Ιούλιο του 2015, το ταξίδι του με τους συλλόγους του Κόλπου ξεκίνησε αφού εντάχθηκε στον αθλητικό σύλλογο Αλ Τζαϊς του Κατάρ, όπου διεκδίκησε το Κύπελλο Κατάρ το 2016. Ο Χαμντάλα έπαιξε επίσης με την ομάδα του Κατάρ Αλ Ραγιάν.

Με το παρατσούκλι «ο Εκτελεστής», ο Μαροκινός επιθετικός εντάχθηκε στη συνέχεια στον σαουδαραβικό σύλλογο Αλ Νασρ, όπου σημείωσε ρεκόρ πρωταθλήματος 34 γκολ τη σεζόν 2018-2019 του σαουδαραβικού επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Επιπλέον, ήταν ο πρώτος σκόρερ στον κόσμο το 2019, αφού τελείωσε τη χρονιά με ρεκόρ 57 γκολ, ξεπερνώντας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου (54 γκολ) και τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα (50 γκολ).

Το 2021, ήταν μεταξύ των 20 κορυφαίων σκόρερ της δεκαετίας. Με συνολικά 237 γκολ μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2011 και 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Χαμντάλα κατέλαβε την 19η θέση στον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Χαμντάλα εντάχθηκε στην τρέχουσα σαουδαραβική ομάδα του Αλ Ιτιχάντ. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μαροκινός παίκτης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε χατ τρικ (σημειώνοντας τρία γκολ σε ένα παιχνίδι).

Τον Αύγουστο του 2022, η Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Μαροκινό επιθετικό για τέσσερις μήνες μετά από καταγγελία της πρώην ομάδας του Αλ Νασρ.

Η αναστολή ήρθη τον Σεπτέμβριο και ο Χαμντάλα επέστρεψε στο γήπεδο, πιο δυνατός από ποτέ. Με την ισχυρή ιστορία του «Εκτελεστή» να σκοράρει γκολ, πολλοί Μαροκινοί οπαδοί βασίζονται σε αυτόν για να προσφέρει μια αξιοσημείωτη απόδοση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις