Προγνωστικά σνούκερ: Από 2.43 έως… 6.50!

Προγνωστικά σνούκερ: Από 2.43 έως... 6.50!

O #Snookerbet είναι στην έναρξη του Champion of Champions, ενός από τα πιο γκλαμουράτα τουρνουά της σεζόν, που μάς βγάζει από τη στοιχηματική χειμερία νάρκη.

Ο Ευάνθης Γκόγκουλης επιστρέφει στο koubanezos.gr με προγνωστικά σνούκερ για το Champion of Champions, το οποίο ανοίγει σήμερα την «αυλαία» του στο Μπόλτον. Μεγάλοι αστέρες του παιχνιδιού, με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Ρόνι Ο’Σάλιβαν και τον νικητή του περσινού CoC, Τζαντ Τραμπ, θα διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 150.000 λιρών.

Η ανομοιογενής σύνθεση της διοργάνωσης προσφέρει ευκαιρίες για κέρδη. Δεν είναι όλοι οι πρωταθλητές που μετέχουν ισάξιοι. Ο Λι Γουόκερ, για παράδειγμα, δεν συγκρίνεται με τον Μαρκ Σέλμπι, τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα στις 15:00 στον εναρκτήριο αγώνα. Κέρδισε όμως με το σπαθί του τη θέση τον περασμένο Μάιο, όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων.

Ο 46χρονος Ουαλός είχε την τιμή να φτάσει στο Μπόλτον με σωφέρ… τον Μαρκ Γουίλιαμς. Οι δύο στενοί φίλοι και συνεργάτες (για την ακρίβεια ο Γουόκερ είναι προπονητής του Willo), έχουν δώσει ρεσιτάλ τις τελευταίες ημέρες στο Twitter για το πρωτοφανές γεγονός της συμμετοχής στο γκλαμουράτο τουρνουά του πιο αδύναμου παίκτη του εκ των δύο. Ο Γουόκερ ήταν συνήθως εκείνος που αναλάμβανε καθήκοντα οδηγού για τον καταξιωμένο συμπατριώτη του. Να όμως που τώρα άλλαξαν ρόλους. Και θέλει να το απολαύσει… μέχρι το μεδούλι.

Δύσκολα, βέβαια, θα κοντράρει τον Σέλμπι. Ο τετράκις παγκόσμιος πέτυχε maximum πριν από ένα μήνα στο British Open. Και παρότι δεν έχει φτάσει ακόμα πολύ μακριά σε κάποιο τουρνουά, είναι πολύ πιο ευδιάθετος από πέρυσι. Από τις αρχές του χρόνου, οπότε και αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με την κατάθλιψη, μοιάζει απελευθερωμένος. Και ίσως είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό.

Δεν ζητάμε πολλά απ’ αυτό το ματς. Μόνο να κερδίσει ένα frame ο Γουόκερ, ώστε να βγάλει το over 4,5 που θα το συνδυάσουμε με το άλλο ματς της ημέρας. Στις δύο μικρής διάρκειας αναμετρήσεις τους τα τελευταία χρόνια, ο Ουαλός το είχε καταφέρει. Γιατί να μην το κάνει και σήμερα;

Προγνωστικά σνούκερ: Υπερέχει ο Χίγκινς

Σαφώς πιο αμφίρροπο είναι το δεύτερο ζευγάρι του bracket (το οποίο οι διοργανωτές ονομάζουν καταχρηστικά ως «όμιλο»). Ο Τζον Χίγκινς, ο οποίος κέρδισε σε ανύποπτο χρόνο την invitational εκδοχή του Championship League στις αρχές του έτους, αντιμετωπίζει τον Χοσεΐν Βαφάι. Τον Ιρανό νικητή του Shoot-Out, ο οποίος από τον Απρίλιο έχει γίνει… κόκκινο πανί για τους αφοσιωμένους οπαδούς του Ρόνι Ο’Σάλιβαν.

Η ιστορία είναι λίγο έως πολύ γνωστή και δεν έχει νόημα να την επαναλάβουμε. Το πιθανότερο είναι ο ίδιος ο Ο’Σάλιβαν να την έχει ξεχάσει – και αμφιβάλλουμε αν τον πείραξε ποτέ στ’ αλήθεια. Όσο για τον Βαφάι; Έχει σαφώς σοβαρότερα πράγματα να τον προβληματίζουν. Οι εξεγέρσεις του λαού του Ιράν κατά του καθεστώτος Χαμενέι δεν τον έχουν αφήσει αδιάφορο. Μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς αν κάνει μια βόλτα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ίσως το άγχος για τις εξελίξεις στην πατρίδα να εξηγεί και τα μέτρια αποτελέσματα του Βαφάι το τελευταίο δίμηνο. Γι’ αυτό δεν περιμένουμε να κάνει την έκπληξη κόντρα στον Χίγκινς σήμερα. Ο 47χρονος Σκωτσέζος δεν είναι τόσο φορμαρισμένος όσο πέρυσι τέτοια εποχή, όμως παραμένει ισχυρός και αξιόπιστος. Μπορεί να νικήσει με σκορ έως 4-2, αποτέλεσμα που αν το συνδυάσουμε με το over 4,5 του Σέλμπι-Γουόκερ, μας δίνει μια ελκυστικότατη απόδοση.

Προγνωστικά σνούκερ: Σέλμπι για κούπα στο 6.50

Θα προσέξατε ίσως ότι ενώ αναφέραμε ποιον τίτλο κατέκτησαν οι τρεις παίκτες, δεν κάναμε το ίδιο και για τον Σέλμπι. Ο λόγος είναι απλός: Ο 39χρονος Άγγλος δεν κέρδισε κανένα τρόπαιο. Και κάλυψε τη 16η θέση επειδή κατέχει την υψηλότερη θέση στην κατάταξη απ’ όλους τους υπόλοιπους «άτιτλους» του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Αυτό και μόνο αρκεί για να μας βάλει σε σκέψεις. Ο πιο πετυχημένος παίκτης σνούκερ των τελευταίων δέκα ετών, να μπαίνει στο Champion of Champions απ’ το παράθυρο; Και να είναι κιόλας ο μοναδικός απ’ τους 16 που μετέχει βάσει κατάταξης; Δεν μπορεί, κάπου θα οδηγήσει όλο αυτό.

Στο 6.50 βρίσκουμε την κατάκτηση του τροπαίου από τον Σέλμπι. Δεν είναι υψηλή, εφόσον προαπαιτεί νίκες επί του Χίγκινς στον προημιτελικό και επί ενός εκ των Τραμπ, Μπρεσέλ ή Άλεν στον ημιτελικό. Κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι υπάρχουν κι άλλοι που έχουν κάνει την ίδια σκέψη με μας…

Δυάδα απόδοσης 2.43
15:00
Σέλμπι - Γουόκερ
Over 4,5 frames
1.35
16:00
Χίγκινς - Βαφάι
1 (-1,5)
1.80
BET: 10 units
Μακροχρόνιο
Νικητής Champion of Champions
Μαρκ Σέλμπι
6.50
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις