Εθνική Εσθονίας: Με Σοκ στο Eurobasket

Εθνική Εσθονίας: Με Σοκ στο Eurobasket

Με μόλις τρεις 30άρηδες και αρχηγό τον Στεν Σοκ θα παραταχθεί η Εσθονία στο Eurobasket 2022.

Η Εσθονία, αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης στο Μιλάνο θα έχει μόλις τρεις παίκτες άνω των 30 ετών και αρχηγό τον Στεν Σοκ, γιο του Τιτ που είχε παίξει στη δεκαετία του ‘90 στον Παναθηναϊκό. Ο Στεν Σοκ που αγωνίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν στον Ηρακλή και στον Χαρίλαο Τρικούπη, θα έχει την πολύτιμη βοήθεια των έμπειρων Σιμ Σάντερ Βένε (πέντε χρόνια στην Euroleague με Ζαλγκίρις και Γκραν Κανάρια) και του φόργουορντ Κίτσινγκ.

Όσο για το νέο αίμα το αντιπροσωπεύουν ο φόργουορντ της Μπασκόνια Ραϊέστε με τον συμπαίκτη του πλέον στην ίδια ομάδα σέντερ Μάικ Κοτσάρ, ο Χένρι Ντρελ που παίζει στη G-League και ο γκαρντ του Πανεπιστημίου της Αριζόνα Κερ Κρίσα. 

Οι 18 που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία είναι οι: Στεν Σοκ, Κερ Κρίσα, Σιμ-Μάρκους Ποστ, Κρίστιαν Κουλαμάε, Μέρτ Ρόσενταλ, Μάρτιν Ντόρμπεκ, Ρόμπερτ Βάλγκε, Γιανάρι Γιέσαρ, Χένρι Ντρελ, Σάντερ Ραιέστε, Αρτούρ Κονοντσούκ, Κρεγκόρ Χερμέτ, Σιμ-Σάντερ Βένε, Κασπάρ Τρέιερ, Κρίστιαν Κίτσινγκ, Μάικ-Κάλεβ Κοτσάρ, Ματίας Τας, Ράουνο Νούργκερ

Στα φιλικά προετοιμασίας, η Εσθονία θα παίξει με Λιθουανία (4 και 7/8), Βέλγιο (12 και 14/8) ενώ θα παίξει για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με Σλοβενία (25/8 εκτός) και Φινλανδία (28/8 εντός).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις