Προγνωστικά σνούκερ: Ώρα Τέιλορ στο 3.45

Προγνωστικά σνούκερ: Ώρα Τέιλορ στο 3.45

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους και οι προτάσεις μας για την πρώτη Judgement Day είναι ελκυστικές.

Η συνειδητή αποχή μας από τα προγνωστικά σνούκερ το προηγούμενο διήμερο δεν ήταν τυχαία. Η… εκατόμβη των φαβορί συνεχίστηκε στον 3ο γύρο, όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμενες χρονιές που εφαρμόστηκε το διαβαθμισμένο σύστημα.

Ο Τζο Πέρι, ο Ράιαν Ντέι, ο Γκάρι Γουίλσον και ο Σιάο Γκουοντόνγκ, ακολούθησαν τη μοίρα των Ρίκι Γουόλντεν, Μάρτιν Γκουλντ, Φαν Τζενγκί και Μπεν Γούλαστον, αλλά και του Κερτ Μάφλιν. Το όνειρο να παίξουν στο Crucible έμεινε απατηλό. Ο δε Μάφλιν υποβιβάστηκε κιόλας από το Tour, αφού δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική πορεία του μέχρι τους «8» του Παγκοσμίου του 2020!

Αντίστοιχα, υπήρχαν και φαβορί που στάθηκαν στο ύψος τους. Πρώτος και καλύτερος ήταν ο Γκρέαμ Ντοτ, ο οποίος πέτυχε maximum break στον δρόμο προς τη νίκη με 6-1 επί του Πανγκ Τζουνσού.

O 44χρονος Σκωτσέζος έδειξε πανέτοιμος για την επιστροφή στο Crucible, όπου είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο 147άρι της σπουδαίας καριέρας του.

Συνέβησαν πάρα πολλά το τελευταίο τριήμερο, τα οποία είναι αδύνατο να συμπτυχθούν σε λίγες λέξεις. Και επειδή το επόμενο εικοσαήμερο θα είναι «καυτό» στοιχηματικά, σας συστήνουμε να μας ακολουθήσετε και στο Facebook, στο γκρουπ Greek snooker fans. Για περισσότερα κους-κους και πληροφορίες από τους aficionados της ομάδας, που θα σας χρησιμεύσουν όχι μόνο για το τι θα ποντάρετε στον 4ο και καθοριστικό προκριματικό γύρο, αλλά και για τα τελικά. Μόλις τέσσερις ημέρες μας χωρίζουν από την πρεμιέρα και αναμένεται… βομβαρδισμός πληροφοριών.

Εδώ, φυσικά, θα βρίσκετε πιο συγκεκριμένες στοιχηματικές προτάσεις. Αρχίζουμε σήμερα, με το πρώτο σκέλος της λεγόμενης Judgement Day (που είναι διήμερο στην πραγματικότητα), όπου θα κυνηγήσουμε και εκπλήξεις και λογικά σημεία. Πάντα με γνώμονα να πάμε ταμείο με το λιγότερο δυνατό άγχος.

Θυμίζουμε ότι οι αγώνες κρίνονται πλέον στα 10 νικηφόρα frames και θα παιχτούν σε δύο σκέλη (13:00 και 19:00). Στο παρόν κείμενο θα ασχοληθούμε μόνο με τους οκτώ σημερινούς.

Γραμμένο στ’ άστρα

Εάν έχετε παρακολουθήσει πώς νίκησε ο Άλαν Τέιλορ τον Ρίκι Γουόλντεν, δεν έχετε παρά να συμφωνήσετε. Ο ξανθομάλλης άσος από το Έσεξ έπαιξε φουλ επιθετικά και δικαιώθηκε σε ένα εντελώς τρελό ματς. Αν και άγγιξε αρχικά το 3-0 υπέρ του, λίγο αργότερα απείχε ελάχιστα από το 2-5 εις βάρος του! Τελικά νίκησε με 6-4 αφού, όπως προαναφέραμε, συνέβησαν του κόσμου τα παράξενα.

Ήταν σαν να γράφτηκε στα άστρα ότι ο Τέιλορ θα νικήσει τον παίκτη που ήταν ο πιο ψηλά ιστάμενος των προκριματικών. Όχι απλά για να κάνει χάρη σε κάποιον άλλο, αλλά για να βιώσει ο ίδιος τη στιγμή της δικαίωσης: Πρώτα διασφαλίζοντας την παραμονή στο Tour και κατόπιν κερδίζοντας για πρώτη φορά στο Crucible. Αν και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για τον σημερινό αντίπαλό του, τον Σκοτ Ντόναλντσον.

Ο μικροκαμωμένος Σκωτσέζος έφτασε κι αυτός διά πυρός και σιδήρου στην ημέρα της κρίσης, αφού νίκησε τον Λι Χανγκ στην τελευταία μαύρη του decider (68-67), ενώ είχε βρεθεί να ηττάται με 3-5! Είναι το λογικό φαβορί ο Ντόναλντσον, αφού είναι πιο «ψημένος» σε τέτοιες καταστάσεις. Έχει ξαναπαίξει στο Crucible (το 2019) και στοχεύει να καθιερωθεί ανάμεσα στους «μεγάλους».

Ο Τέιλορ, πάλι, θα μας χαρίσει πιο όμορφη ιστορία. Μέχρι τώρα, οι casual φίλοι του αθλήματος τον γνωρίζουν μόνο ως πετυχημένο μίμο των αντιπάλων του στο σιρκουί. Την περίοδο 2019-20, οπότε και είχε απωλέσει το επαγγελματικό στάτους, τους παρουσίαζε με το μικρόφωνο στις αρένες των τουρνουά Home Nations! Και όντας ήδη 37 ετών πια, θα νιώσει σε περίπτωση πρόκρισης στο Crucible, σαν να κατέκτησε τίτλο.

Καθαρά συναισθηματική η «ψήφος» μας, λοιπόν. Όποιος θέλει, ακολουθεί, στο 3.45.

Η λογική δυάδα

Ένα στανταράκι του σημερινού προγράμματος είναι ο Ντινγκ Τζουνχούι. Ο κάτοχος 14 ranking τίτλων, αναμένεται να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή των βετεράνων, Ντέιβιντ Λίλι.

Ο τελευταίος προέχεται από τον θρίαμβο με 6-1 επί του Κερτ Μάφλιν, ο οποίος όμως παρουσιάστηκε εντελώς απροετοίμαστος στο ματς. Όχι ότι δεν έπαιξε καλά κι ο Λίλι, όμως η απόδοση του Νορβηγού ούτε κακή δεν χαρακτηρίζεται – χειρότερη ήταν! Ο Ντινγκ δεν εντυπωσίασε στο 6-4 επί του Τιάν Πενγκφέι, αλλά δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Μπορεί να νικήσει άνετα (έως 10-5), αν παίξει στοιχειωδώς καλά.

Άξιο αναφοράς είναι το στοιχείο ότι ο Λίλι έχει ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή του στο επαγγελματικό Tour μέσω της ετήσιας κατάταξης. Κάτι που θα τον απαλλάξει από ένα επιπλέον άγχος – διότι το κίνητρο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου για πρώτη φορά, παραμένει τεράστιο.

Το αυτό ισχύει και για τον Μάικλ Γουάιτ. Το άλλοτε παιδί-θαύμα από την Ουαλία, πέρασε δύο δύσκολα χρόνια και θέλει να συνδυάσει την ανάκτηση του επαγγελματικού στάτους με την επιστροφή και στο Crucible. Η τελευταία πειστική νίκη επί του Μαρκ Κινγκ (6-1), τον χρίζει φαβορί κόντρα στον Τζόρνταν Μπράουν, ο οποίος… τα είδε όλα μέχρι να νικήσει τον 15χρονο Λίαμ Ντέιβις στο decider.

Όλα τα σημεία, όμως, είναι εξίσου πιθανά. Και πιο πολύ το over 16,5 frames, το οποίο θα επιλέξουμε να συνδυάσουμε με την καθαρή νίκη του Ντινγκ.

Ασιατική σιγουριά

Ο Τεπτσάγια Αν-Νου μπήκε κι αυτός στο φετινό Παγκόσμιο με άγχος για την παραμονή του στο Tour. Τα χρειάστηκε στον πρώτο αγώνα του με τον Άντριου Πάτζετ (6-4), αλλά κατόπιν απέκτησε αυτοπεποίθηση και κατέβαλε και τον φορμαρισμένο Τζακ Τζόουνς (6-5).

Ο τελευταίος αγώνας διακόπηκε λόγω περασμένης ώρας, με το σκορ 5-4 υπέρ του Τζόουνς. Όταν επανήρχισε, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Ταϊλανδός έδωσε ένα από τα γνωστά του σόου – από αυτά που μία βγαίνουν και πέντε δεν βγαίνουν. Με δύο μεγάλα breaks, πέτυχε ταχύτατα την ολική ανατροπή.

Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Μάθιου Σελτ, ο οποίος είδε κι έπαθε για να αποκλείσει τον Λούκας Κλέκερς (6-5). Ο φιναλίστ του Turkish Masters προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή του απέναντι στον αργό και μεθοδικό Γερμανό. Παράλληλα, υπάρχει η αίσθηση ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο Τεπτσάγια στο Crucible και να πετύχει και κάτι καλύτερο απ’ το να κληρωθεί με κάποιον «μεγάλο», που αργότερα θα σηκώσει το τρόπαιο (συνέβη με τον Τραμπ το 2019 και τον Ο’Σάλιβαν το 2020).

Θα πάμε κόντρα και στην παράδοση, η οποία είναι συντριπτικά υπέρ του Σελτ. Επτά φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι οι δύο παίκτες και ο Άγγλος άσος έχει επτά νίκες, εκ των οποίων οι δύο σε best of 19 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου (2010, 2014)! Ακόμα και τον περασμένο Μάρτιο, στην Αττάλεια, το σκορ ήταν σαρωτικό (5-1). Ξέρετε, όμως, πώς μπορούν να μην παίξουν κανέναν ρόλο αυτά.

Η νίκη του Ταϊλανδού, συνδυασμένη με την επικράτηση του Λιου Χαοτιάν επί του Ντόμινικ Ντέιλ, βγάζει μια συμπαθητική δυάδα. Όλοι θέλουμε να δούμε τον Spaceman ξανά στο Crucible, αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο. Ο 50χρονος Ουαλός νίκησε 6-3 τον Ντουέιν Τζόουνς και κατόπιν πέρασε χωρίς αγώνα στην Judgement Day, λόγω της αποβολής του Λιανγκ Γουενμπό. Εξασφάλισε έτσι με άνεση την παραμονή του στο Tour, ενώ είχε και χρόνο να ξεκουραστεί. Αρκεί, όμως, αυτό;

Ο Λου είναι δικαίως το φαβορί. Ο μικρόσωμος Κινέζος, πέτυχε δύο πειστικές νίκες επί των συμπατριωτών του Σου Σι (6-4) και Λου Νινγκ (6-3) και παρότι δεν πέτυχε τίποτα στην υπόλοιπη σεζόν, «χτίζει» παράδοση προκρίσεων στα Παγκόσμια. Για να ανεβάσουμε την απόδοση, προτείνουμε και το ελάχιστο χάντικαπ στο «2».

Τι δεν αγγίζουμε

Οι best of 19 αγώνες προσφέρονται για live στοιχηματισμό. Η παρακολούθηση των πρώτων frames βοηθάει πολύ, αφού η ψυχολογία παίζει μέγιστο ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα. Γνωρίζοντας, π.χ., πόσο εύθραυστος πνευματικά είναι ο Ράιαν Ντέι, εύκολα μπορούσε κανείς να βγάλει κέρδος ποντάροντας στη συντριβή του με 6-1 από τον Γιουάν Σιτζούν, από το 2-1 που το ματς άρχισε να «στραβώνει» για εκείνον.

Γι’ αυτό επιλέγουμε να μην αγγίξουμε τρεις αμφίρροπους αγώνες του σημερινού προγράμματος προτού αρχίσουν. Ειδικά αυτόν ανάμεσα στον πάντοτε αλλοπρόσαλλο Στίβεν Μαγκουάιρ και τον Τζόου Γιουελόνγκ, σας συνιστούμε να μην τον πλησιάσετε ούτε στο ζωντανό. Το ίδιο απρόβλεπτοι φαίνονται εκ πρώτης όψεως και οι αγώνες μεταξύ των Τζο Ο’Κόνορ-Άσλι Χιούγκιλ (ο νικητής θα κάνει ντεμπούτο στο Crucible) και Τομ Φόρντ-Τζέιμι Τζόουνς.


Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, οι αγώνες θα μεταδοθούν σε παράλληλη σύνδεση μέσω του καναλιού του World Snooker Tour στο YouTube, αλλά και της σελίδας του στο Facebook.

Μονό
13:00
Τέιλορ - Ντόναλντσον
1
3.45
BET: 7 units
Δυάδα απόδοσης 3.20
13:00
Λίλι - Ντινγκ
2 (-4,5)
1.83
13:00
Μ. Γουάιτ - Μπράουν
Over 16,5 frames
1.77
BET: 10 units
Δυάδα απόδοσης 3.20
13:00
Σελτ - Αν-Νου
2
1.95
13:00
Ντέιλ - Λιου
2 (-1,5)
1.64
BET: 7 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις