Προβάδισμα Ρόμπερτσον στον τελικό του Masters

Προβάδισμα Ρόμπερτσον στον τελικό του Masters

Το σκορ είναι 5-3 υπέρ του Αυστραλού με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, με τους δύο φιναλίστ να κινούνται στη μετριότητα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρώτο κομμάτι του τελικού του Masters, κανείς από τους δύο παίκτες δεν ξέρει αν πρέπει να είναι ικανοποιημένος. Σίγουρα περισσότερο προβληματισμένος είναι ο Μπάρι Χόκινς, ο οποίος χάνει με 5-3 ενώ είχε ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Όμως, ούτε αυτός έχει πιάσει τα υψηλά επίπεδα απόδοσης των προηγούμενων αγώνων ούτε ο αντίπαλός του.

Το βέβαιο είναι ότι ο Νιλ Ρόμπερτσον δικαιούται το προβάδισμα. Παρά τις αστοχίες του σε εύκολες μπάλες που δεν είχε σε προηγούμενους γύρους, είναι πιο παραγωγικός επιθετικά. Ήδη έχει πετύχει ένα century break (105) και τέσσερα άνω των 50 πόντων (τα δύο στο ίδιο frame, το έκτο), τη στιγμή που ο Άγγλος έχει να αντιπαρατάξει ένα half-century στο πιο μοιραίο για τον ίδιο frame. Το πέμπτο.

Χάρη στο 60άρι break του ο Χόκινς προηγήθηκε 60-33, με μία μόλις κόκκινη να απομένει στο τραπέζι. Γρήγορα ο Ρόμπερτσον υπέπεσε σε φάουλ επτά πόντων, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό του να «τελειώσει» το frame ευστοχώντας στην τελευταία κόκκινη. Ωστόσο, συνέβη το απρόσμενο:

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1482734235060482051

Η διαιτήτρια Ντεσισλάβα Μποζίλοβα καταλόγισε φάουλ στον Χόκινς, επειδή προφανώς ακούμπησε ανεπαίσθητα την πράσινη μπάλα με το μανίκι του, ύστερα από την άστοχη στεκιά του. Μάλιστα, υπήρχε και free ball και ο Ρόμπερτσον αξιοποίησε στο έπακρο το δώρο, «κλέβοντας» το frame στη μαύρη.

Θολωμένος, προφανώς, από αυτήν την άσχημη εξέλιξη ο Χόκινς άργησε να συνέλθει. Το καλό για αυτόν ήταν ότι κέρδισε το έβδομο frame, βλέποντας και την τύχη να του χαμογελάει λίγο, όταν έβαλε άθελά του την πράσινη, στην οποία κυνηγούσε σνούκερ ο Αυστραλός.

Ο Ρόμπερτσον έκανε το 5-3 με ένα break 73 πόντων. Κι αν είχε κερδίσει κάποιο από τα «κλειστά» frames που έχασε (το πρώτο και το τέταρτο) ίσως να είχε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Και έτσι, πάντως, είναι το φαβορί για το βραδινό σκέλος που αρχίζει στις 21:00 (νικά όποιος φτάσει πρώτος στα 10 frames).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις