Έκλεψε την παράσταση ο Γουίλιαμς

Έκλεψε την παράσταση ο Γουίλιαμς

Mε δύο θαρραλέες στεκιές κι άλλη μία που μόνο αυτός θα δοκίμαζε, ο Μαρκ Γουίλιαμς «γύρισε» το μομέντουμ στο πέμπτο frame του αγώνα του με τον Γιαν Μπινγκτάο.

Η πρεμιέρα του Masters επιφύλαξε σνούκερ υψηλού επιπέδου από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Μπορεί να είχε και την τύχη με το μέρος του, ώστε να φτάσει στη νίκη με 6-4 και να πάρει το εισιτήριο για τους «16», την προκάλεσε όμως σε μεγάλο βαθμό κι ο ίδιος.

Στο πέμπτο frame (ενώ βρισκόταν να χάνει με 3-1), δεν δίστασε να «πάρει» δύο εξαιρετικά δύσκολες στεκιές στην κίτρινη και την καφέ. Αν και είχε καλό προβάδισμα που θα «σήκωνε» safety, ο Γουίλιαμς επέλεξε να δοκιμάσει το pot και δικαιώθηκε. Ήταν αδύνατο, όμως, να πάει μέχρι τέλους κι έτσι άφησε στο τραπέζι τη ροζ και τη μαύρη και τον Γιαν να χρειάζεται ένα σνούκερ.

Ο 21χρονος Κινέζος έφερε γρήγορα σε δύσκολη θέση τον Ουαλό. Τότε, όμως, συνέβη αυτό:

Το ότι η ροζ μπήκε κιόλας, ήταν ασφαλώς θέμα τύχης. Όμως, ποιος άλλος θα έπαιζε με το ένα χέρι μια τόσο κρίσιμη στεκιά, πιθανή αποτυχία της οποίας μπορεί να τον έφερνε πίσω στο σκορ με 4-1; Μόνο ένας αυθεντικός entertainer, όπως ο Γουίλιαμς.

Το φινάλε του πέμπτου frame άλλαξε όχι μόνο το μομέντουμ, αλλά και τη ρέντα. Ο 46χρονος Ουαλός στάθηκε τυχερός και σε άλλα κρίσιμα σημεία των frames που ακολούθησαν. Αν και η βασική διαφορά που του χάρισε τη νίκη, ήταν η αισθητή βελτίωση της απόδοσής του.

Όχι ότι ήταν κακός στο ξεκίνημα ο Γουίλιαμς. Απλώς δεν του βγήκαν κάποια πράγματα στα δύο πρώτα frames, τα οποία κέρδισε με ανατροπή ο Γιαν παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα. Αντίπαλος στον προημιτελικό θα είναι ένας εκ των Τζον Χίγκινς ή Τζάο Σιντόνγκ.

Άργησε να πάρει μπρος ο Ρόμπερτσον

Ο Νιλ Ρόμπερτσον επικράτησε 6-3 του Άντονι ΜακΓκιλ στον δεύτερο αγώνα της πρώτης ημέρας. Όμως, η νίκη του δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ.

Ο Αυστραλός πραγματοποίησε ένα άνευρο ξεκίνημα και το γεγονός ότι πήγε στο διάλειμμα όντας ισόπαλος 2-2, ήταν συνέπεια λαθών ή ατυχιών του αντιπάλου του. Ο ΜακΓκιλ δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε προβάδισμα την υπεροχή του και στο δεύτερο μέρος πιέστηκε πολύ ψυχολογικά. Τα λάθη του βοήθησαν τον Ρόμπερτσον να βρει ρυθμό και να φτάσει στη νίκη παίζοντας καλά στα τρία τελευταία frames.

Οι υπερβολικές αντιδράσεις του κοινού στο βραδινό ματς θύμισαν λιγάκι την ατμόσφαιρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νταρτς, που φιλοξενήθηκε στον ίδιο χώρο (Alexandra Palace) μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα! Ο Ρόμπερτσον, πάντως, φάνηκε πώς το διασκέδασε στο τέλος, παρότι πολλοί από τους φωνακλάδες υποστήριζαν σαφέστατα τον ΜακΓκιλ. Επόμενος αντίπαλος του Αυστραλού θα είναι ο νικητής του αγώνα του Ρόνι Ο’Σάλιβαν με τον Τζακ Λισάουσκι.

Το Masters συνεχίζεται σήμερα (Δευτέρα 10/1) με τους αγώνες Τζον Χίγκινς-Τζάο Σιντόνγκ (15:00) και Σον Μέρφι-Μπάρι Χόκινς (21:00).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις