Λίγα λεπτά μαγείας και… στα ίσα ο τελικός

Λίγα λεπτά μαγείας και... στα ίσα ο τελικός

Δύο ασύλληπτα σνούκερ που έβγαλε ο Ρόνι Ο'Σάλιβαν στο φινάλε του πρώτου σκέλους του τελικού του World Grand Prix, άλλαξαν το μομέντουμ υπέρ του.

Γράφαμε και στο στοιχηματικό σημείωμά μας για τον τελικό του World Grand Prix, πόσο περίεργο παιχνίδι είναι ώρες-ώρες το σνούκερ. Και το πρώτο σκέλος μας δικαίωσε, αν και με τρόπο που δεν είχαμε φανταστεί!

Ο Νιλ Ρόμπερτσον βρισκόταν μια ανάσα από το 5-3, μια και είχε αφήσει τον Ο’Σάλιβαν να αναζητά δύο σνούκερ. Πολλοί θα περίμεναν ότι ο Rocket δεν θα τα διεκδικούσε καν, όπως κάνει συχνά. Εκείνος, όμως, έκανε αυτό:

https://twitter.com/WeAreWST/status/1472615369143631883

 

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια επική κλοπή και το 4-4, με τον τρόπο που διαμορφώθηκε, δίνει την αίσθηση ότι ο Ο’Σάλιβαν έχει το προβάδισμα. Λίγα λεπτά (και δύο στεκιές) μαγείας, τα άλλαξαν ξαφνικά όλα!

Πρόκειται για μια απίστευτη εξέλιξη, αφού ο τελικός είχε αρχίσει με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον Ο’Σάλιβαν. Δεν ήταν καλός, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, αστοχώντας σε βατές μπάλες και κάνοντας και τακτικά λάθη.

Ο Ρόμπερτσον, ωστόσο, έχει παρουσιαστεί υπερβολικά αγχωμένος. Το 10-4 με το οποίο συνέτριψε τον μεγάλο αντίπαλό του στον τελικό του Tour Championship, προφανώς δεν έχει σβήσει ακόμα το fear factor που του προκαλούσε ανέκαθεν ο Rocket. Και τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια είχαν φανεί από το πρώτο mini session – το 2-0 υπέρ του μετατράπηκε σε 2-2 καθαρά από δική του αδυναμία.

Ο Ο’Σάλιβαν θύμισε για πρώτη φορά κάτι από τον πραγματικό του εαυτό στο έβδομο frame, το οποίο κατέκτησε με break 90 πόντων. Και στο όγδοο, έκανε την απίθανη ανατροπή που ήδη περιγράψαμε, «σκοτώνοντας» ψυχολογικά τον αντίπαλό του.

Η πρόταση μας για νίκη του Αυστραλού τουλάχιστον με τρία frames διαφορά παραμένει «ζωντανή». Όμως, το μομέντουμ έχει αλλάξει ενόψει του δεύτερου σκέλους, που αρχίζει στις 21:00 – και όχι μόνο επειδή το σκορ είναι 4-4. O Αυστραλός έχει παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων. Πρέπει να βελτιωθεί για να ελπίζει, αφού η λογική λέει ότι ο Ο’Σάλιβαν δεν γίνεται να παίξει χειρότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι νικητής αναδεικνύεται όποιος φτάσει πρώτος στα 10 frames.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις