Στοίχημα σνούκερ: Ποντάροντας… στο ξεκίνημα

Στοίχημα σνούκερ: Ποντάροντας... στο ξεκίνημα

Ο δεύτερος ημιτελικός του Scottish Open θυμίζει κάτι από... προημιτελική φάση UK Championship. Αντιμέτωποι τίθενται ο Άντονι ΜακΓκιλ και ο Λούκα Μπρεσέλ.

Με τόσο σνούκερ που έχει παιχτεί τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και το τι συνέβη πριν από μόλις οκτώ ημέρες φαντάζει μακρινό. Έτσι, δικαιολογείστε αν δεν θυμάστε ότι ο Λούκα Μπρεσέλ είχε νικήσει τον Άντονι ΜακΓκιλ 6-2, για να κερδίσει το εισιτήριο για τους «4» του UK Championship.

Είναι εντυπωσιακή, ωστόσο, η συνολική παράδοση του Βέλγου. Με πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον ΜακΓκιλ, κατεβαίνει σίγουρα με άλλον αέρα απέναντί του και στον σημερινό ημιτελικό του Scottish Open. Η πρόκριση σε δεύτερο σερί τελικό θα αποτελέσει τεράστιο επίτευγμα για τον Μπρεσέλ, ο οποίος εννοείται πως διψά για το τρόπαιο. Θα είναι μια μικρή εξιλέωση για την απώλεια του UK Championship από τον Τζάο Σιντόνγκ, την προηγούμενη Κυριακή.

Έχοντας επιβιώσει από δύσκολους αγώνες (4-2 από παραλίγο 0-3 με τον Πέρι, 4-3 τον Πανγκ στην τελευταία μαύρη, 5-4 και χθες τον Σελτ με ανατροπή), ο Μπρεσέλ καταφέρνει μέσα σε λίγες μέρες όσα δεν μπόρεσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Τότε που φάνηκε να μένει στάσιμος ύστερα από το breakthrough  του 2017, όταν κατέκτησε το China Championship.

Είναι φαβορί ο Βέλγος κόντρα στον ΜακΓκιλ, ο οποίος επίσης είναι φορμαρισμένος. Συνήθως διακρινόταν μόνο στο Παγκόσμιο και «πάτωνε» στα μικρότερα τουρνουά. Όμως, το προηγούμενο διήμερο στο Χλάντιντνο νίκησε τον Μαρκ Σέλμπι (4-3) και τον Στίβεν Μαγκουάιρ (5-3), παρότι έκανε τα εύκολα, δύσκολα. Προηγήθηκε 3-0 και στη συνέχεια… τα χρειάστηκε.

Ο Μπρεσέλ είναι σίγουρα πιο χαρισματικός παίκτης. Ο ΜακΓκιλ πιο σκληροτράχηλος. Αμφότεροι, όμως, δείχνουν τον τελευταίο καιρό βελτίωση και στα αδύνατα σημεία τους. Ο Βέλγος διαχειρίστηκε έξοχα την πίεση σε πολλά διαδοχικά ματς, ενώ ο Σκωτσέζος απέδωσε καλά και στο σκοράρισμα.

Θα αποφύγουμε να προβλέψουμε τελικό νικητή. Ούτε το over πληρώνει, γιατί το λογικό είναι να δούμε ντέρμπι. Καλή απόδοση μας προσφέρει, ωστόσο, το προβάδισμα του ΜακΓκιλ μέχρι και το τέταρτο frame. Αυτό που κατάφερε δηλαδή κόντρα στον Σέλμπι και τον Μαγκουάιρ. Είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα δεν συνέβη τυχαία στους προηγούμενους αγώνες του Σκωτσέζου.

Μονό
21:00
ΜακΓκιλ - Μπρεσέλ
ΜακΓκιλ προβάδισμα frames 1-4
3.00
BET: 10 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις