Top 10 Games: Ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη, τελικός στο Μοντεβιδέο

ντέρμπι

Top 10 Games: ΠΑΟΚ και Άρης στην «καυτή» Τούμπα, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ σε ντέρμπι με φαβορί, ενώ Παλμέιρας και Φλαμένγκο διεκδικούν το Copa Libertadores.

Top 10 Games: Η στήλη του koubanezos.gr που ασχολείται αποκλειστικά με τα ντέρμπι και τα σπουδαιότερα ματς κάθε αγωνιστικής!

Μέσα απ’ αυτή εδώ την γωνιά του koubanezos.gr, θα σας παρουσιάζουμε τους δέκα σπουδαιότερους αγώνες σε πανευρωπαϊκό, και όχι μόνο, επίπεδο! Ραντεβού κάθε Παρασκευή πρωί, με τα top 10 games της αγωνιστικής!

Οι… Ευρώπες πέρασαν, ώρα για πρωταθλήματα! Ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα τα ντέρμπι Θεσσαλονίκης και Κύπρου, ο τελικός του Copa Libertadores αλλά και η ματσάρα μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ (16:30)

1️⃣ 2.90 ❌ 3.45 2️⃣ 2.40

Η πρώτη ήττα επί Φλόριαν Κόφελντ είναι γεγονός για την Βόλφσμπουργκ. Ήρθε στην Σεβίλλη, με 2-0, ωστόσο παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Champions League. Είχε προηγηθεί το 2-2 στο Μπίλεφελντ με την Αρμίνια. Νοκ άουτ οι Καστέελς και Στέφεν. Στο Europa League θα συνεχίσει η Ντόρτμουντ μετά την ήττα της απ’ την Σπόρτινγκ στην Λισσαβώνα (3-1). Όχι μόνο δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική, αλλά έχασε και την διαφορά τερμάτων με την οποία θα είχε ελπίδες ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Στο τελευταίο της για την Bundesliga, κέρδισε με 2-1 την Στουτγάρδη. Γεμάτο το απουσιολόγιο ξανά. Εκτός οι Χάαλαντ, Σμέτσλερ, αμφίβολοι με τις πιθανότητες εναντίον τους οι Ρέινα, Αζάρ, Βολφ και Μουκοκό.

Μόνο με νίκη φεύγει από το Βόλφσμπουργκ η Μπορούσια από το 2016 κι έπειτα! Έξι σερί νίκες, με τέρματα 2-15! Τόσο ισορροπημένο, όσο δείχνει και το σετ.

Γιουβέντους – Αταλάντα (19:00)

1️⃣ 2.15 ❌ 3.60 2️⃣ 3.25

Η Γιουβέντους γνώρισε στο Λονδίνο την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στο Champions League (0-4). Τραγική σε κάθε επίπεδο, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ούτε λεπτό τον ρυθμό της Τσέλσι. Έχασε το πλεονέκτημά της για την πρώτη θέση. Διπλό-ανάσα στην Serie A, 0-2 την Λάτσιο στην Ρώμη, με δύο πέναλτι του Μπονούτσι. Νοκ άουτ οι Ντανίλο, Μπερναρντέσκι και Ράμσεϊ. Αμφίβολοι οι Κιελίνι και Ντε Σίλιο. Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του φετινού Champions League, η Αταλάντα έμεινε στο 3-3 με την Γιούνγκ Μπόις. Χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην Βιγιαρεάλ για να βρεθεί στους «16». Άνετο 5-2 επί της Σπέτσια στο πρωτάθλημα. Εκτός οι Τζαπακόστα, Γκοσένς και Λοβάτο.

Τελευταίο διπλό για τους «μπεργκαμάσκι» στο Τορίνο, την σεζόν 1989-1990. Έκτοτε, το… κοντέρ γράφει 18-6-0. Πως να εμπιστευτείς αυτή την Γιουβέντους…

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα (22:00)

1️⃣ 2.65 ❌ 3.50 2️⃣ 2.55

Παρά την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βιγιαρεάλ κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την πρόκριση στους «16» του Champions League. Η ισοπαλία της Αταλάντα στην Βέρνη, της επιτρέπει να παίξει για δύο αποτελέσματα στο Μπέργκαμο. Στην La Liga, έμεινε στο 1-1 στο Βίγκο κόντρα στην Θέλτα. Δύσκολα θα προλάβει ο Ζεράρδ Μορένο. Με το δεξί ξεκίνησε ο Τσάβι την θητεία του στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Μέτρια η εμφάνιση στο ντέρμπι της πόλης με την Εσπανιόλ, αλλά η νίκη ήρθε (1-0). Το 0-0 της Τρίτης με την Μπενφίκα, ίσως αποδειχθεί καταδικαστικό, αφού πλέον χρειάζεται νίκη στο Μόναχο για να είναι σίγουρη. Απόντες οι Φάτι, Μπρέιθγουεϊτ, Πέδρι και Σέρζι Ρομπέρτο. Αμφίβολος ο Αραούχο.

Χωρίς νίκη από το 2007 η Βιγιαρεάλ σε φιλοξενία των «μπλαουγκράνα». Μπορεί να πάει οπουδήποτε, ως δείχνει και το σετ.

Παλμέιρας – Φλαμένγκο (22:00)

1️⃣ 3.70 ❌ 3.65 2️⃣ 1.90

*Το… βραζιλιάνικο ντέρμπι στον τελικό του Copa Libertadores στο ουδέτερο «Σεντενάριο» (60.235 θ.) του Μοντεβιδέο.

Η Παλμέιρας, έχει την ευκαιρία να κάνει το repeat μετά την περσινή κατάκτηση του τροπαίου. Πρόκειται για τον έκτο τελικό της ιστορίας της. Πολλές οι μεταπτώσεις στην απόδοσή της φέτος, μπόλικη και η κούραση. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, έμεινε στο 2-2 με την Ατλέτικο Μινέιρο, παρατάσσοντας εναλλακτική ενδεκάδα. Η Φλαμένγκο, μπαίνει στον τρίτο τελικό της ιστορίας της ως φαβορί. Τελευταία κατάκτηση αυτή του 2009 κόντρα στην Ρίβερ Πλέιτ. Έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, μόνος τρόπος να σώσει την σεζόν η κατάκτηση του Libertadores. Και αυτή, όπως και η Παλμέιρας, κόλλησε στο 2-2 με την Γκρέμιο, όπου έγινε ροτέισον.

Στα δέκα τελευταία μεταξύ τους, η Παλμέιρας μετρά μόλις μία νίκη, με την Φλαμένγκο να έχει πανηγυρίσει πέντε φορές. Τέσσερις οι ισοπαλίες.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

1️⃣ 1.57 ❌ 4.00 2️⃣ 6.00

Δεν σταματά πουθενά η Τσέλσι. Μετά το εμφατικό 0-3 στο Λέστερ, ήρθε το -πολύ πιο άνετο απ’ ό,τι δείχνει- 4-0 επί της Γιουβέντους και πλέον η πρωτιά του ομίλου στο Champions League είναι στο χέρι της. Σε τρομερό φεγγάρι η ομάδα του Τούχελ. Επιστρέφει ο Λουκάκου, εκτός ο Κόβασιτς, αμφίβολοι οι Καντέ, Χάβερτς και Τσίλγουελ. Η απόλυση του Σόλσκιερ τελικά ήρθε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 4-1 από την Γουότφορντ. Στο πρώτο ματς χωρίς τον Νορβηγό, επιβεβαίωσε την πρώτη θέση του ομίλου της με το διπλό στην Βιγιαρεάλ (0-2). Ο Ρονάλντο έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά της. Τα κλειδιά, ως υπηρεσιακή λύση μέχρι το τέλος της σεζόν, δόθηκαν στον Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος στην συνέχεια θα αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο. Ήταν μέχρι πρότινος, διευθυντής ποδοσφαίρου της Λοκομοτίβ Μόσχας. Άγνωστο αν θα ντεμπουτάρει την Κυριακή. Νοκ άουτ για διάφορους λόγους οι Βαράν, Πογκμπά, Καβάνι, Μαγκουάιρ και Γκρίνγουντ. Αμφίβολος ο Σο.

Στο 10-7-2 το πρόσφατο ρεκόρ στα ντέρμπι με γηπεδούχο την Τσέλσι. Χαμηλά ο άσος, αλλά πως να τον κοντράρεις…

Λειψία – Λεβερκούζεν (18:30)

1️⃣ 2.10 ❌ 3.50 2️⃣ 3.30

Εμφανίστηκε σοβαρή και άκρως αποτελεσματική στο Μπριζ η Λειψία, και με το εκκωφαντικό 0-5 κρατά την τρίτη θέση του ομίλου στα χέρια της. Ασταθής η παρουσία της στην Bundesliga, ενδεικτικό το 2-0 από την Χόφενχαϊμ. Δύο ανατροπές είχε το παιχνίδι της Λεβερκούζεν με την Σέλτικ για το Europa League, τελικά ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος και με το 3-2 σφράγισε την πρώτη θέση του ομίλου και πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στην Bundesliga. Αδειάζει σιγά σιγά το απουσιολόγιο αμφοτέρων.

Στο 3-1-1 η παράδοση, στα πέντε χρόνια που η Λειψία βρίσκεται στα «σαλόνια». Παιχνίδι που υπόσχεται γκολ.

ΠΑΟΚ – Άρης (19:30)

1️⃣ 1.87 ❌ 3.55 2️⃣ 4.30

*Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

«Ανέστησε» τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική της Super League και με δύο γκολ του… πρώην Κουλούρη, πέταξε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο Περιστέρι. Την Πέμπτη, κόλλησε στο 0-0 με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα και πλέον την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα απ’ τους Σλοβάκους για να πάρει την δεύτερη θέση. Αμφίβολοι οι Βιεϊρίνια και Αουγκούστο. Ο Άρης, έρχεται από την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του. Το 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν χωνεύεται και ήδη ακούγονται φωνές για απομάκρυνση του Μάντζιου. Εκτός ο Μπερτόλιο, ενώ έχει δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού αλλά μόνο το όνομα του Λούμορ έχει δημοσιοποιηθεί. Αμφίβολος ο Γκαρσία.

Στο 32-18-9 η παράδοση στην Τούμπα, τελευταία νίκη των «κιτρίνων» το 2010. Δύσκολο το σημείο, μπορούν όμως βρουν από ένα γκολ.

Νάπολι – Λάτσιο (21:45)

1️⃣ 1.84 ❌ 3.90 2️⃣ 4.50

Δύσκολη εβδομάδα για την Νάπολι. Τέλος το αήττητο στο πρωτάθλημα με το 3-2 στο ντέρμπι με την Ίντερ, ενώ την Τετάρτη ηττήθηκε ξανά, αυτή την φορά από την Σπαρτάκ στην Μόσχα και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Λέστερ. Σοκ με Οσίμεν, που μπορεί να χάσει όλη την σεζόν. Εκτός επίσης οι Ανγκισά, Πολιτάνο, Ντέμε και Ουνάς. Αμφίβολος ο αρχηγός Ινσίνιε. Ματς στην Μόσχα είχε και η Λάτσιο, με την Λοκομοτίβ, όμως οι «λατσιάλι» φάνηκαν συνεπής και με το 0-3 σφράγισαν την πρόκρισή τους. Επιστροφή στην δράση με δύο γκολ για τον Ιμόμπιλε. Είχε προηγηθεί η ήττα από την Γιουβέντους με 0-2 στο «Ολίμπικο». Σε καραντίνα ο Μάρουσιτς.

Στο 33-22-11 η παράδοση, σπανίζει η ισοπαλία στα τελευταία 16 ανεξαρτήτου έδρας (μόλις μία). Με τις τόσες απουσίες της Νάπολι, η αξία είναι στα δεξιά.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη (22:00)

1️⃣ 1.73 ❌ 3.90 2️⃣ 4.65

Έπιασε κορυφή η Ρεάλ με 4-1 στην Γρανάδα. Αξιοσημείωτο πως κανένα γκολ δεν ήρθε από τον Μπενζεμά! Την Τετάρτη έδειξε πως είχε μάθει το μάθημά της και ούσα σοβαρή, πέρασε εύκολα με 0-3 από την Σέριφ. Θα παίξει την πρωτιά του ομίλου κόντρα στην Ίντερ. Αμφίβολος ο Αλάμπα, εκτός ο Μπέιλ, αμφίβολοι οι Βαλβέρδε και Αζάρ. Η Σεβίλλη, ήθελε νίκη πάση θυσία κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, την βρήκε (2-0) και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League. Θύμα έκπληξης στο πρωτάθλημα, με το πρώτο εντός έδρας στραβοπάτημα κόντρα στην Αλαβές (2-2).

Τόπος μαρτυρίου η Μαδρίτη για τους Σεβιγιάνους. Στο 57-12-8 το ρεκόρ, με τελευταίο διπλό το 2008. Παρ’ όλα αυτά, το σετ ίσως θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένο.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια (20:00)

1️⃣ 2.50 ❌ 3.10 2️⃣ 2.80

*Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Κύπρου. Η έχθρα τους δεν οριοθετείτε στις τέσσερις γραμμές  του γηπέδου, καθώς οι οπαδοί των δύο ομάδων αντιτίθεται και ιδεολογικά, ενώ το κοινωνικό χάσμα που τις χωρίζει είναι τεράστιο. Αυτοί του ΑΠΟΕΛ πρόκεινται στην δεξιά, ενώ της Ομόνοιας στην αριστερά. Κοινή έδρα.

Εξακολουθεί να είναι σκιά της… ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ, με το ζόρι κατάφερε να πάρει τον βαθμό από την ΑΕΚ Λάρνακας. Αήττητος στα πέντε τελευταία, αλλά δεν πείθει. Εκτός οι Λούκας, Ντε Βινσέντι, Ντανίλο και Σάντος, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Νταουσβίλι και Μάγκλιτσα. Η Ομόνοια, αν και αδιάφορη, δεν παράτησε το ματς με την Κάραμπαγκ για το Europa Conference League και έφυγε με το 2-2 από το Αζερμπαϊτζάν. Στο πρωτάθλημα, «δίπλωσε» νίκες για πρώτη φορά φέτος με το 3-0 επί του Άρη Λεμεσού. Εκτός ο Γιούστε, αμφίβολοι οι Φαμπιάνο και Μπασιρού.

Μόλις πέρυσι η Ομόνοια έσπασε το σερί που έτρεχε ο ΑΠΟΕΛ ως γηπεδούχος. Συγκεκριμένα, από το 2013 ήταν αήττητος με ρεκόρ 12-2-0! Ίσως έπρεπε να δίνεται ελαφρύ φαβορί η τυπικά φιλοξενούμενη.

  • Follow τη σελίδα μας στο Instagram για περισσότερα προγνωστικά (στα stories) αλλά και αθλητικές ιστορίες που δεν θα διαβάσατε αλλού!
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις