Άπαιχτος ο Τζόνι, εξόντωσε τον Ρόνι!

Άπαιχτος ο Τζόνι, εξόντωσε τον Ρόνι!

Ένας Τζον Χίγκινς… απ’ τα πολύ παλιά, νίκησε με 6-3 τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν σε έναν αγώνα-διαφήμιση του σνούκερ και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στους «4» του Masters.

Πραγματικά, είναι αδύνατο να μεταφερθούν στο χαρτί όσα όμορφα πράγματα παρακολουθήσαμε απόψε. Υποψιάζομαι ότι όσοι (εσείς οι λίγοι) διαβάζετε το παρόν κείμενο, είχατε προνοήσει να μην το χάσετε.

Αν όμως κάνατε το λάθος να το χάσετε, καλό θα είναι να σταματήσετε να διαβάζετε και να περιμένετε να ανέβει το βίντεο στο διαδίκτυο (αν δεν έχει ήδη ανέβει) και να το παρακολουθήσετε. Ολόκληρο. Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο.

Ο Χίγκινς ήταν άπαιχτος απόψε. Τόσο καλά έπαιξε, που όχι ο Ο’Σάλιβαν, αλλά… κι ο Θεός ο ίδιος να ήταν αντίπαλός του, θα τον νικούσε και πάλι! Το παραδέχθηκε κι ο ίδιος στο στούντιο του Eurosport, ότι δεν μπορεί να παίξει καλύτερα από σήμερα!

Με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας από απόσταση και όχι μόνο, με εξαιρετική αποτελεσματικότητα στα safety και σωστές επιλογές χτυπημάτων, ο Σκωτσέζος επισκίασε την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε μέχρι το 3-3 ο Ο’Σάλιβαν, κάνοντας τους τηλεθεατές ανά τον κόσμο να τρίβουν τα μάτια τους.

Να πούμε για τα πέντε διαδοχικά century break που έκαναν οι δύο παίκτες και παραλίγο να σπάσουν το ρεκόρ σε αγώνα Masters (πέντε είχαν κάνει και οι Στίβεν Μαγκουάιρ και Νιλ Ρόμπερτσον το 2009, σε ματς που κέρδισε ο πρώτος με 6-3);

Να σταθούμε λίγο παραπάνω στο πρώτο από τα πέντε, ένα φοβερό 145άρι του Χίγκινς, ο οποίος προπορεύεται πλέον και στην κούρσα για το υψηλότερο break της διοργάνωσης;

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1350201755510992900

Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να εστιάσουμε στο break 88 πόντων του Μάγου απ’ το Γουίσο στο όγδοο frame, σε ένα πανδύσκολο τραπέζι, με αρκετά επανορθωτικά χτυπήματα στο ξεκίνημα, που του έδωσε προβάδισμα με 5-3 και ουσιαστικά έκρινε το ματς;

Όλα αυτά μαζί συνέθεσαν μία υπέροχη παράσταση, η οποία ίσως να ήταν και παραπλανητική για όσους έχουν δεν έχουν παρακολουθήσει πολύ σνούκερ στη ζωή τους. Βλέποντας σήμερα (χθες πια) τον Χίγκινς και τον Ο’Σάλιβαν να «ζωγραφίζουν» στο τραπέζι, μάλλον θα θεώρησαν ότι το παιχνίδι είναι εύκολο.

https://twitter.com/welshref/status/1350216060348329985

Όπως έγραψε, όμως, στο Twitter ο… πιο προνομιούχος θεατής του αγώνα, ο διαιτητής Πολ Κόλιερ, μόνο εύκολο δεν είναι το σνούκερ. Απλώς, οι δύο 45χρονοι κύριοι που αγωνίστηκαν απόψε και μόνο τυχαία δεν πρωταγωνιστούν σ’ αυτό από το 1992 και μετά, είναι τόσο καλοί, που το κάνουν να φαίνεται απλό.

Ένα ακόμα πράγμα θα τονίσουμε και το κλείνουμε. Ο Ο’Σάλιβαν έχασε 6-3, παρότι αστόχησε μόλις σε τρεις μπάλες σε όλο το ματς – εκ των οποίων μόνο μία ήταν εύκολη και αποδείχθηκε η τελευταία του στεκιά στο ματς!

Λίγο μετά την αστοχία του σ’ αυτήν την εύκολη κόκκινη, ο Rocket ξεκούμπωσε το γιλέκο του, αναγνωρίζοντας ότι με τον Χίγκινς να παίζει τόσο καλά, δεν υπήρχε περίπτωση να αστοχήσει, παρότι χρειαζόταν πολλούς πόντους. Δεν έπεσε έξω.

Άπαιχτος ο Τζόνι, εξόντωσε τον Ρόνι!

Αντί περαιτέρω ανάλυσης, παραθέτουμε το score sheet του ματς. Μήπως και καταλάβετε τι χάνετε, αν επιμένετε να μην αφιερώσετε λίγες ώρες για να το παρακολουθήσετε, έστω και σε κονσέρβα.

Στους «4» και ο Γιαν

Το απόγευμα, ο 20χρονος Γιαν Μπινγκτάο νίκησε ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα τον Στίβεν Μαγκουάιρ με 6-5 και έγινε ο νεότερος παίκτης που προκρίνεται στα ημιτελικά του Masters μετά τον 19χρονο Ντινγκ Τζουνχούι, το 2007.

Τόσο ο Γιαν όσο και ο Χίγκινς, δικαίωσαν και τις εκτιμήσεις της στοιχηματικής στήλης του koubanezos.gr, ενώ ειδικά ο Σκωτσέζος κράτησε ζωντανό και το μακροχρόνιο ποντάρισμα για την κατάκτηση του τίτλου, που είχαμε δώσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο Γιαν ήταν ανώτερος σε ένα αρκετά scrappy παιχνίδι (απ’ αυτά που συνηθίζει ο νεαρός Κινέζος). Ξεκίνησε καλά παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, όμως κάποια λάθη στη συνέχεια βοήθησαν τον Μαγκουάιρ να αναθαρρήσει και να προηγηθεί 3-2.

Ωστόσο, ο Σκωτσέζος παρουσίασε γρήγορα την… παιδική ασθένειά του. Σε μία άστοχη κόκκινη στη δεξιά μεσαία τρύπα, ενώ βρισκόταν σε καλή θέση για να κατακτήσει και το έκτο frame, εκνευρίστηκε και χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι.

Ο Γιαν ισοφάρισε και πήρε προβάδισμα μια και τα λάθη του Μαγκουάιρ συνεχίστηκαν. Και παρότι ο Σκωτσέζος στάθηκε εξαιρετικά τυχερός στο δέκατο frame, όταν ένα τρομερό fluke του έδωσε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει σε 5-5, ο «μικρός» έδωσε… πληρωμένη απάντηση στο decider

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1350129144454029312

Στην πρώτη αποτυχημένη απόπειρά του να επιτεθεί, ο Μαγκουάιρ άφησε κόκκινη για τον Γιαν και δεν ξανασηκώθηκε από την καρέκλα του. Ο 20χρονος άσος έκανε ένα εξαιρετικό 141 break (καλύτερο από το 137 του Σκωτσέζου στο όγδοο frame, αλλά και όλου του τουρνουά μέχρι να του το πάρει το βράδυ ο Χίγκινς με το 145) και πανηγύρισε μία τεράστια νίκη.

Η πηγαία αντίδραση του Μαγκουάιρ να δώσει το χέρι του στον Γιαν αδιαφορώντας για το υγειονομικό πρωτόκολλο (υπερβολή, ούτως ή άλλως, αν σκεφτεί κανείς ότι οι παίκτες αγγίζουν επί ώρες την ίδια τσόχα με γυμνά χέρια), ήταν το πιο όμορφο φινάλε στο ενδιαφέρον αυτό ματς.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Οι δύο ημιτελικοί του φετινού Masters διεξάγονται το Σάββατο και το βράδυ της Κυριακής θα στεφθεί ο τροπαιούχος, που μπορεί… να μην είναι νέος. Ο περσινός θριαμβευτής, Στιούαρτ Μπίνγκαμ, προκρίθηκε στους «4» μετά τη νίκη του με 6-3 επί του Σον Μέρφι (στέλνοντας… στα σκουπίδια τη στοιχηματική πρότασή μας υπέρ του τελευταίου) και θα διεκδικήσει θέση και στον φετινό τελικό απέναντι στον Γιαν Μπινκγκτάο (ώρα έναρξης 15:00).

Στις 21:00 του Σαββάτου, ο Τζον Χίγκινς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ, σε έναν αγώνα που μπορεί να θεωρηθεί και ρεβάνς του προ διετίας ημιτελικού των δύο παικτών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (νικητής ο Χίγκινς με 17-16).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις