Οι παίκτες με τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία

Combos με… αρουραίους και αγρότες!

Μπορεί να μην απολαμβάνει την διασημότητα λοιπών ποδοσφαιριστών, αλλά ο Μάρκους Ράσφορντ αποτελεί τον παίκτη με την μεγαλύτερη αγοραστική αξία στην εποχή μας. Ο Άγγλος φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας που παραδοσιακά δημοσιεύει το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών της Γενεύης (CIES) στις αρχές κάθε χρόνου.

Ο Ράσφορντ αξίζει 165.6 εκατ. ευρώ και τον ακολουθεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ (152 εκατ. ευρώ) ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ (152 εκατ. ευρώ). Στην λίστα συμπεριλήφθηκαν μόνο ποδοσφαιριστές από τα πέντε «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και υπάρχουν… ηχηρές απουσίες.

Για τον υπολογισμό, το ινστιτούτο ερευνών του κέντρου εξετάζει ηλικία, διάρκεια συμβολαίου, δυναμική πρωταθλήματος, στατιστικά και έτσι εξηγείται η 97η θέση του 33χρονου Λιονέλ Μέσι (54 εκατ. ευρώ) που το καλοκαίρι είναι άλλωστε ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μετακίνηση του. Με ανάλογο υπολογισμό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο καταλαμβάνει την 131η θέση!

Για να μην… ξεχνιόμαστε, πέντε Ολλανδοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στις πρώτες 100 θέσεις.  Ο Ντε Γιονχ (105.7 εκατ. ευρώ) καταλαμβάνει την 20η θέση, ενώ στην 22η βρίσκεται ο Ματάιας Ντε Λιχτ. Τέσσερις Βέλγοι βρίσκονται στην 100αδα, όπου απουσιάζει ο Εντέν Αζάρ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις