Γκολ και combos στο Νησί

Γκολ και combos στο Νησί

Έφυγε το μηδενικό και έγινε άσος λοιπόν και ας ευχηθούμε το 2021 να μας φέρει ό,τι μας στέρησε το προηγούμενο έτος. Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους σας, με υγεία και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας ξεχωριστά.

Επανέρχομαι σήμερα με την πρώτη στήλη της χρονιάς και ελπίζω να κάνουμε καλό ποδαρικό. Σήμερα έχουμε πλήρη αγωνιστική δράση στην Αγγλία και φυσικά θα επικεντρωθώ στις αγαπημένες μου «μικρές».

Ηλεκτροσόκ στην Μπέρτον

Ξεκινάμε λοιπόν από τη League One και συγκεκριμένα από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπέρτον και την Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Στο περυσινό πρωτάθλημα η Μπέρτον κατάφερε να μην ηττηθεί από τη σημερινή της αντίπαλο, κερδίζοντάς την εκτός έδρας με 4-2 και παραχωρώντας ισοπαλία στην έδρα της με σκορ 2-2.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς σε 21 παιχνίδια. Μάλιστα, έχουν μόλις 2 νίκες και η τελευταία φορά που κέρδισαν ήταν στις 24/11, με 4-2 την Τσάρλτον. Έκτοτε τρέχουν ένα σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη. Στα τελευταία 3 ματς δέχτηκαν 12 γκολ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε πριν λίγες μέρες, μετά την ήττα με 4-3 από τη Γουίγκαν σε ένα ματς που προηγήθηκαν 3 φορές. Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι, η διοίκηση αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή Τζέικ Μπάξτον, ελπίζοντας να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Επίσης να αναφέρω ότι έχουν τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 45 γκολ παθητικό και 9 συνεχόμενα goal/goal.

Σε ακριβώς αντίθετη τροχιά βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι. Η Όξφορντ έχει σκαρφαλώσει στην 15η θέση με 25 βαθμούς σε 19 αγώνες. Τρέχει ένα αήττητο σερί 6 αγώνων, έχοντας μάλιστα κερδίσει τους 3 από αυτούς. Εκτός έδρας έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και συνολικά τέρματα 11-16.

Εκτίμηση: Η αλλαγή προπονητή μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία στις τάξεις της Μπέρτον, αλλά κανένας δεν έχει μαγικό ραβδάκι για να συμμαζέψει το χάλι στην άμυνα. Βέβαια εντός έδρας βρίσκει σχετικά εύκολα το γκολ και πιστεύω το ίδιο θα κάνει και σήμερα. Ίσως πήγαινα στο διπλό αν δε φοβόμουν την αντίδραση των γηπεδούχων. Τώρα θα προτιμήσω τα πολλά γκολ.

Μπορεί η Έξετερ

Συνεχίζουμε πηγαίνοντας μία κατηγορία χαμηλότερα, εκεί όπου η Μπάροου υποδέχεται την Έξετερ. Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά.

Η σύνδεση με τον προηγούμενο αγώνα που ανέλυσα είναι πως και εδώ έχουμε αλλαγή προπονητή. Η Μπάροου θα αγωνιστεί κάτω από τις οδηγίες του Τζόλεϊ. Μετά την απομάκρυνση του Νταν, η ομάδα έπαιξε με υπηρεσιακό τον Κέλι, πηγαίνοντάς τα πολύ καλά. Οι αποψινοί γηπεδούχοι τρέχουν ένα σερί 3 αγώνων χωρίς ήττα και ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας. Στην έδρα τους έχουν χάσει μόλις 2 φορές φέτος, έχοντας όμως και 7 ισοπαλίες σε 11 παιχνίδια και συνολικά γκολ 18-16. Οι νεοφώτιστοι αποδεικνύονται σκληρά καρύδια, αλλά δυσκολεύονται για το κάτι παραπάνω.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Φόρεστ Γκριν. Παραμένουν σε τροχιά ανόδου και σε θέση play offs, ωστόσο θέλουν να επανέλθουν στις νίκες για να συνεχίσουν την καλή τους πορεία. Εκτός έδρας έχουν μόνο μία ήττα, αλλά και τις περισσότερες ισοπαλίες, 6 στον αριθμό. Έχουν σκοράρει 18 φορές και έχουν δεχτεί 16 γκολ μακριά από το γήπεδό τους. Στις χθεσινές δηλώσεις του, ο προπονητής της ομάδας Ματ Τέιλορ, είπε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω του νέου προπονητή στον πάγκο της αντιπάλου, αλλά και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Εκτίμηση: Η εικόνα των δύο ομάδων δείχνει αρκετά γκολ. Αν δεν υπήρχε ο παράγοντας του καιρού, θα πήγαινα σε μία τέτοια επιλογή, όμως τώρα θα μπει σε σύστημα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι οι δυο ομάδες έχουν διαφορά ποιότητας και στόχων. Η Έξετερ θεωρώ πως δε θα ηττηθεί και θα το συνδυάσω με τουλάχιστον 2 γκολ που έχουν επιβεβαιωθεί σε 17 από τα 19 της παιχνίδια φέτος.

Προϋποθέσεις για γκολ

Τέλος, παραμένοντας στη League Two, θα πάω στην αναμέτρηση της Μπόλτον με την Κρόουλι. Στη μοναδική φορά που ξανασυναντήθηκαν, η Κρόουλι κέρδισε με 2-1 για τον θεσμό του League Cup, αρκετά χρόνια πίσω, στο μακρινό 2012.

Η Μπόλτον δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν όσο καλά θα ήθελε για να πετύχει την επιστροφή της στη League One. Μετά από 20 παιχνίδια, έχει συγκεντρώσει 26 βαθμούς και βρίσκεται στην 15η θέση, 5 μόλις πόντους από τις θέσεις των play offs. Τα συνολικά της τέρματα είναι 25 υπέρ και 32 κατά. Προέρχεται από ισοπαλία με 3-3 στην έδρα της Καρλάιλ. Μάλιστα, μόλις στο 36′ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, αλλά κατάφερε να φύγει με το βαθμό με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι είναι στην 9η θέση με 5 βαθμούς περισσότερους και έναν αγώνα παραπάνω. Τρέχουν ένα σερί 7 αήττητων αγώνων μέσα στο Δεκέμβρη για το πρωτάθλημα, στα οποία δέχτηκαν γκολ, αλλά κατάφεραν και να σκοράρουν. Άλλωστε διαθέτουν τη 2η καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, πίσω μόνο από την Έξετερ. Την Τρίτη έδειξαν πόσο επικίνδυνοι είναι εκτός έδρας, κερδίζοντας με 2-1 τη 2η στη βαθμολογία Φόρεστ Γκριν.

Εκτίμηση: Περιμένω ένα ματς με αρκετά γκολ, γιατί αφενός η Μπόλτον χρειάζεται τη νίκη και αφετέρου η Κρόουλι έχει ένα τουλάχιστον γκολ, ειδικά απέναντι σε μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος.

Μονό
17:00
Μπέρτον - Όξφορντ
Over 2,5
1.83
Combo
17:00
Μπάροου - Έξετερ
Χ2 & over 1,5
1.80
Ρίσκο
17:00
Μπάροου - Έξετερ
2 & over 2,5
3.45
Μονό
17:00
Μπόλτον - Κρόουλι
Over 2,5
2.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις