Γκολ στο τέλος και… διπλό ενστίκτου

Το ρεκόρ του Ανρί και το ξεχασμένο πέναλτι

Καλημέρα στους απανταχού Κουβανέζους και κυρίως στις Κουβανέζες μας. Να ευχηθώ καλή εβδομάδα, έστω και αν έχουμε φτάσει αισίως στην Τετάρτη και καλές… αγορές μέσω click away. Με προσοχή και σύνεση θα πρότεινα στους φίλους αναγνώστες μας.

Στα δικά μας τα στοιχηματικά πάντως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενα. Μετά το ωραιότατο ταμείο του Σαββάτου, την Κυριακή μείναμε στο απόλυτο μηδέν. Υπάρχουν και αυτά, ώρα να επανορθώσουμε.

Ντέρμπι, αλλά…

Μετά το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα μας απασχολεί για καιρό ακόμα, ακολουθεί ένα ακόμα ντέρμπι για την ελληνική Super League. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής.

Στην Ένωση τα πράγματα δε βαίνουν ομαλά. Η ομάδα ήταν αποκαρδιωτική στη συνολική της πορεία στο Europa League, έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κόντρα στον Απόλλωνα, μπορεί να κέρδισε, αλλά εμφάνισε τεράστια προβλήματα.

Γκρίνια από τον Μάσιμο Καρέρα προς τους παίκτες της ομάδας, καθώς εμφανίζουν παιδικά λάθη στην άμυνα και κακή νοοτροπία στους αγώνες. Και λίγα εκατοστά γλίτωσαν οι «κιτρινόμαυροι» την ισοφάριση σε 4-4 από τον Απόλλωνα, κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν είναι η ίδια, περσινή, κυνική, αλλά πάντοτε νικήτρια ομάδα. Οι αλλαγές στα μπακ και στο κέντρο φαίνονται, όπως «φωνάζει» και η απουσία του Βαλμπουενά στην επίθεση των ερυθρόλευκων. Στα θετικά του αγώνα πως αγωνίζονται κανονικά τόσο ο Σεμέδο, όσο και ο Φορτούνης.

Η ΑΕΚ έχει πολλά αμυντικά προβλήματα, εκτιμώ πως ο Μάσιμο Καρέρα σήμερα θα φοβηθεί την ήττα όσο ποτέ άλλοτε. Το κλίμα δεν είναι καλό για τον Ιταλό και γενικότερα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο, ξέρει να κερδίζει κλειστά παιχνίδια. Διπλό βάσει ενστίκτου στο 2.05.

Θα σκοράρουν προς το τέλος;

Η αλήθεια γι’ αυτό το παιχνίδι είναι πως έπεσε στο μάτι μου από την Παρασκευή το βράδυ. Η Λιντς υποδέχεται από τη Νιούκαστλ, δυο κατ’ εμέ ενδιαφέρουσες ομάδες, η καθεμία για τους λόγους της.

Στον πάγκο της Λιντς βρίσκεται ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο μετρ της τακτικής και της φυσικής κατάστασης, παρουσιάζει μια ταχύτατη και παραγωγική ομάδα, η οποία οργώνει το γήπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό! Εμφανίζει όμως αμυντικά προβλήματα, τα οποία της στερούν πόντους και θέσεις στη βαθμολογία. Πολλές φορές προβλήματα δημιουργούν και τα παιδικά λάθη των αμυντικών της.

Η Νιούκαστλ προέρχεται από δύσκολη νίκη κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, το Σάββατο με 2-1 στην έδρα. Ακόμα, αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κορωνοϊό πριν δύο περίπου εβδομάδες, με αποτέλεσμα τότε να είχε αναβληθεί ο αγώνας της κόντρα στην Άστον Βίλα.

Η αλήθεια είναι πως η επιδημία αφήνει το στίγμα της στους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι μόνο η απουσία από τις προπονήσεις, αλλά ακόμα και όταν επιστρέφουν εκεί, οι αθλητές χρειάζονται χρόνο για να επανακτήσουν την φυσική και αγωνιστική τους κατάσταση, καθώς και τον ρυθμό τους.

Η Λιντς εκτιμώ πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει. Ποντάρω και περιμένω σε late γκολ στον αγώνα και το δικό μου ενδιαφέρον θα είναι μετά το 76′, όπου θα αναμένω ένα γκολ σε απόδοση 1.83.

Μονό
19:30
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
2
2.05
Μονό
20:00
Λιντς - Νιούκαστλ
Γκολ μετά το 76'
1.83
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις