Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών

Είναι από αυτά τα νέα που σε χτυπάνε σαν κεραυνός. Ίσως γιατί δεν περίμενες ότι θα συμβεί ποτέ. Πεθαίνει ο «Θεός»; Κι όμως ναι. Ο Θεός της μπάλας «έφυγε» από ανάμεσα μας από ανακοπή καρδιάς. Πήγε να πάρει την κανονική θέση του. Αφού εδώ, στον ταπεινό μας κόσμο, τον είχαμε ως δανεικό 60 χρόνια. Είναι από τις περιπτώσεις όπου τα στατιστικά και τα ιστορικά στοιχεία λένε μόνο τη μισή αλήθεια.

Το ποιος ήτανε πραγματικά ο Ντιέγκο έπρεπε να το βιώσεις για να το καταλάβεις. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που οι πρώτες μου ποδοσφαιρικές αναμνήσεις προέρχονται από τη μεγαλειότητα του. Νομίζω ότι δεν κάνει νόημα να αραδιάσω ένα ένα τα κατορθώματα του στο γήπεδο. Θέλω απλά να απευθύνω ένα χαίρε. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ελπίζω κάποτε ο ποδοσφαιρικός πλανήτης να καταλάβει το απόλυτο μεγαλείο σου. Γιατί όταν ακόμα και σήμερα, απευθύνονται σε σένα γράφοντας «Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη», για μένα αποτελεί ύβρις. Δεν μπορεί να τεθεί καν σύγκριση. Υπάρχει ο Ντιέγκο και μετά όλοι οι άλλοι..

Ο άνθρωπος που πήγε το άθλημα δύο δεκαετίες μπροστά. Ο Μάγος που σε κάθε παιχνίδι του, περνούσε όλη την αντίπαλη ομάδα, μια και δύο φορές. Γιατί το έκανε πάντα, όχι μόνο απέναντι στην Αγγλία και το Βέλγιο στο Μουντιάλ του 1986. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της καριέρας του, από την αγαπημένη του Μπόκα, μέχρι το Καμπιονάτο.


Διαβάστε το πλήρες άρθρο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις